26. lokakuuta 2011

teenjuonnin ihanuus

Olen koko kofeeinipitoisen elämäni (hurjat kolme vuotta) ollut aina absoluuttinen kahvinjuoja. Tänä syksynä on tapahtunut ihme. Aamukahvi on aamukahvi, mutta muiden vuorokaudenaikojen kyytipojaksi olenkin alkanut ryystää teetä.

Tämä sai alkuna tupaantulijaisista, joissa meitä lahjottiin sattumalta kolmella eri teemaulla ja teenhaudutinsiivilällä. Ensimmäisen pussin avattuani hullaannuin täysin. Lämmin kuppi kourassa on rentouttavaa tehdä mitä tahansa on tekemässäkin -kouluhommia tai löhöilyä- tea makes it better.  


Tavoitteeni on laajentaa tuota kolmen teemaun pääomaa ja vertailla teelaatujen (musta, valkoinen, vihreä, punapensas, yrtti jne.) ominaisuuksia ja makuja. Tee on jotenkin kivempaa tarjottavaa kuin tylsä kahvi ja vaihtoehtoja eri käyttäjille on paljon. Jes, teestä tuli juuri uusi harrastukseni!Loppuun vielä hilpeä ufokuva, kun en saanut teekupin höyryjä kuvattua, tein omat. Don't ask. Tämän jälkeen ihmettelen jos ei ala teefirmoilta tippua töitä.


Muita teehen hurahtaneita? 

PS. Tämä oli kolmas postaukseni saman päivän aikana! Onkohan mulla liikaa aikaa...

9 kommenttia:

 1. Suosittelen näitä merkkejä, ovat todellakin hintansa väärtejä:

  - http://www.clipper-teas.com/home
  - http://www.yogitea.eu/en/

  Minä ja monet toverini olemme hullaantuneet täysin noihin, vaikkei osa suoranaisesti teetä olekaan vaan yrtti/tms.juomia. Jojensuustakin saa. :)

  Siitä sitten vaan kokeilemaan ;)

  VastaaPoista
 2. PS. En tiedä oletko tutustunut teiden (heh, teiden :D) eli eri teelaatujen terveysvaikutuksiin... Mustassa teessä on paljon hyviä puolia, mutta suosittelisin itse kuitenkin enemmän vihreää teetä. Sen tietynlainen kehoa puhdistava ja eheyttävä vaikutus on merkittävämpi. :)

  VastaaPoista
 3. Osa 3:
  :D
  Edelliseen viitaten, hyvä sivusto: http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=149

  VastaaPoista
 4. Käyppä hakemassa kirjastosta Pirkko Arstilan kirja (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9524831481 ), keitäppä kupille teetä ja nauti.. ^^

  VastaaPoista
 5. ähh.. ja mä tarviin kans teetä, että alkais kirjoittaminenkin onnistumaan pikkaisen paremmin. typotusta typotusta.. :P

  VastaaPoista
 6. Join ennen useinkin teetä, mutta kun poikaystävä kittaa enimmäkseen kahvia, tulee juotua sitä samaa. Mutta nyt kun muistutit, täytyykin ostaa jotain mukavaa teetä. Hunajapensastee on yksi lemppareista ilta/yöteeksi, koska siinä ei ole kofeiinia, muuten tykkään vihreästä teestä.

  VastaaPoista
 7. Pilvi: Kiitos vinkeistä! Olenkin joskus vienyt Clipper teetä lahjaksi (ihanat nettisivut btw!), mutten koskaan raaskinut omaan käyttöön ostaa :) pitää ehdottomasti kokeilla! Jokin ajatus takaraivossa muhii kyllä teen, etenkin vihreän, terveellisyydestä, flavonoidesta ja superkuntoisista kiinalaismummoista. Aihe on kyllä kiinnostava, voisi ottaa kunnolla selvää!

  Bompula: Tämä selvä :D Luin kirjan kuvauksen ja johan kahvi alkoi tuntua varsinaiselta myrkyltä teehen verrattuna. Etenkin tuo visuaalisuus-aihe kiehtoo, sillä teepussien ulkonäkö ja paketointi vaikuttaa muhun huomaamattani ihan likaa.

  Lou: Eikun vain nuuskuttelemaan teehyllyille ja nappaamaan pari herkullisen tuoksuista syysiltojen kaveriksi :) Hunajapensastee kuulostaa kyllä hyvältä jo pelkän lajinimen perusteella.

  VastaaPoista
 8. Toi suklaa-rooibos kuulostaa liian hyvältä! Clipperin teet on kans aika hyviä. Ja tee on parasta kun se on tollasta kunnollista eikä mitään liptonin pussiteetä. Ja mie sain tietää vasta vähän aikaa sitten, että vihreässä teessä on enemmän kofeiinii kuin msutassa! Mitääää!

  VastaaPoista
 9. Maukku: Mie taas tein tässä tutkimusta ja luin, että vihreässä teessä on vähemmän kofeiinia, koska ne teelehdet on hapattamattomia, kun musta voi olla kokonaan hapatettu ja murskattu ja siinä voi olla yhtä paljon kofeiinia kuin kahvissa. Kuka siulle tän väitteen kertoi!

  Tuo suklaa rooibos on hyvää, mut vähän outo maku teenä miusta. Mutta laadukas arvotelu vaatii vielä uusia objektiivisia maistiaisia.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3