24. lokakuuta 2011

10 faktaa minusta.

Haasteen lahjoitti ihana HeidiB. Kuten monella haasteen saaneilla, myös minulla on vaikeuksia keksiä totuuksia, joita joku ei jo tietäisi tai joita en vastaavissa kyselyissä olisi jo käyttänyt. Toisaalta blogitekstien takaa ei aina selviä millainen tyyppi blogia rustailee ja ehkä tämä näin selkeyttää kuvaa siitä kuka bloggaaja on.... 

Haasteesta meinasi vain tulla täysmittainen saarna, sillä lähdin erittelemään uskooni liittyen moninaisia ajatuksia ja kokemuksia, mutta jättänen sittenkin (suurimman osan) raamattukoulusta eri postaukseen ja keksin tilalle jotain muuta minusta :) Jotkut asiat vain pomppaavat esiin tärkeimpinä elämässäni.
1. Olen aika laiska laittautuja, vaikka kaikki ehostus, hiustenlaitto, pukeutuminen.. ihan kaikki kiinnostavat minua ja aiheista on kiehtovaa lukea juttuja. Nykyisin koen itseni kauniimmaksi vähemmällä laittautumisella ja olen yhä enemmän mukavuudenhaluinen. Juhla- ja naamiaislaittautumiseen sen sijaan pitää panostaa.

2. Vapaa-aamut ovat luksusaikaa minulle. Vietän aina kun voin parin kahvikupin ääressä hiljaista aamuheräämistä blogien ja uutisten keskellä.

3. Opiskelualani ei aina ole kaikkein selkein nakki, jos käytän vain tutkintonimikettä. Selvennänpä siis hieman:
Opiskelen ammattikorkeakoulussa viestintää. Tutkintoni on Medianomi (AMK). Koulutusohjelmassamme voi erikoistua neljään eri alueeseen: videotuontatoon, äänituotantoon, käsikirjoitukseen ja verkkomediaan (ja nykyisin vissiin myös tuottamiseen). Olen erikoistunut verkkomediaan, josta omaksi alueekseni koen graafisen suunnittelun. Verkkomedianomina voin suunnitella nettisivujen ulkoasuja, yksittäisiä elementtejä kuten bannereita ja logoja, voisin teoriassa myös ohjelmoida ja ylläpitää sivustoja, mutta kehitän itseäni mieluiten graafisiin työnäkymiin. Itseopiskeluna olen tutustunut printtijulkaisuiden tekoon, joista mieluiten kehittelisin itselleni pääammatin. Pidin viime vuonna välivuoden töitä tehden ja tänä syksynä aloitin viidennen vuoteni. Valmistun keväällä 2012.

4. Olen semisti tyttöpoika. Välillä olen hurrrjan naisellinen, välillä taas ei jaksaisi millään inspiroida mikään neiteily ja fiinistely. Tämä pätee myös vaatemakuuni ja sen jokseenkin radikaalisti vaihtelevaan tyyliskaalaan. Toisaalta pelkään käyttää liian poikamaisia vaatteita, etten näytä liian pojalta tai androgyyniltä (koska en näytä allaolevalta kaunokaiselta, vaan helposti paljon miehisemmältä :D)
5. Teen viikonloppuisin töitä erään suurmarketin kassaneitinä.

6. Joku voisi sanoa minua fundamentalistiksi. Jos sille on joku nimitys, että Raamattua pyrkii tulkitsemaan ja toteuttamaan sanatarkasti, niin kyllä, olen mielelläni sellainen. Tuskin Jumala olisi luonut Raamattua, jos olisi ajatellut "kaikki sit saa tehä mitä lystää ja voi valita täältä ne kivat osiot, joita ite haluis toteuttaa."

7. Rakastan värejä. En pukeudu, sisusta tai käytä kirkkaita värejä, mutta erisävyt ja värien käyttö inspiroivat minua suunnattomasti. Sävyt muistuttavat ja aiheuttavat erilaisia tunteita ja suosin aina törkeästi värikuvia mustavalkoisten sijaan.


8. Olen himonäpertelijä. Tykkään kaikesta käsillä tekemisestä ja itse luomisesta. Esim. huulirasvan, saippuan, korujen... kaiken itse valmistaminen ja kokeileminen on ihanaa. Voi kun olisi enemmän sitä aikaa kaikelle tälle näpräykselle!

9. Inhoan banaania. En ole ikinä voinut ykäämättä maistaa tuota hedelmäksi luokiteltua... mönjää. Vauvana olin kuulemma puklannut banskumössöt isin päälle mielenosoituksena pahasta ruuasta.

10. Rakastan Jumalaa. Mun elämä on ääretön kertaa ihanampaa Jumalan kanssa kuin silloin kun en tuntenut Häntä. Olen itsekin ollut jonkinsortin ateisti, joten tiedän, että on tuhottoman vaikeaa yrittää vakuuttaa nykyajan ihmistä siitä, mikä vaikuttaa mahdottomalta. Jota jokainen etsii... mutta ei tajua katsoa läheltä. Tuntuu voimattomalta. Mutta haluaisin vakuuttaa kaikki siitä. Se on täysin totta, ei ole vain uskonto, jonka voi valita, ei ole jotain joukkohallusinaatiota tai mitään ihmisen keksimää. Mitä pahaa siinä on? Mikä estää kokeilemasta sitä? Ylpeys, ennakkoluulot, pelko jostain, katkeruus? Ei Jumalaan tarvitse uskoa, jos ei saa siitä mitään todisteita. Mutta oletko koskaan tosissasi pyytänyt todisteita...? 

Noniin, eihän tästä ilman saarnoja selvittykään...

Haaste on tarkoitus jakaa 10:lle bloggaajalle, mutta en yhtään tiedä kuka on jo tämän tehnyt, tehköön siis jokainen joka ei vielä ole :) Ainakin
Hanna / Taivaan matkassa,
Marita / Hunajaa ja Maitoa
,
Pilvi / Blogi
,
Krisse / Hidden life behind the camera,  

Jasmin / Tyttö Maailmassa ja  
Veera / Me, myself, mystyle.

5 kommenttia:

 1. Nykyään amkilla ei vissiin enää oo kuin kaks suuntautumista, muistaaksein verkkomedia ja sitte kaikki muu. Ei oo porttikurssejakaan enää.

  VastaaPoista
 2. No lienee pakko tämä rustata tuonne blogiin. (:

  VastaaPoista
 3. Kiitos, raapustelen tämän piakoin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta! Olenpa otettu ja koitan joku päivä saada jotakin aikaiseksi. Siunausta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Anonymous: Ok, no en kyllä ihmettele kun minunkin opiskeluaikana on muutaman kerran vaihtunut opetussuunnitelmat.

  Jassu: Kyllä, pakko on ;)

  Pilvi: Hyvä, lueskelen sieltä sitten :)

  Marita: On mukava haastaa kiinnostavia ihmisiä ;) bless you too!

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3