18. lokakuuta 2011

mekkometsästys

Kaikilla on jonkinlainen käsitys siitä, millaiset vaatteet omalle kropalle sopii tai tuntuvat päällä hyvältä. Minä tiedän heti vaatekaupassa minkämallinen kaulus (poolo tai suoraviivainen) tai helman pituus (jenkkapitkä) jäävät vaatekaapissani käyttämättä. Tiedän heti, mikä väri ei sovi ihoni sävyihin (esim. petroolinsininen) ja mikä materiaali saa oloni epämukavaksi (paksut ja painavat neulokset). Muistan heti, että jotkin kengät (korkeat korot) ja tietyt leikkaukset (tai leikkaamattomuus) eivät tunnu päälläni omilta, vaikka ne hyllyissä näyttäsivätkin kuinka kauniilta. Tätä on omaan vaatemakuun ja vartaloon tutustuminen, jonka oppii vain kokeilemalla ja joskus kantapäänkin kautta kamppailemalla :)

Postauksen idea lähti siitä, kun olen vilkuillut vaatekaupoissa useita mekkoehdokkaita, sillä tarvitsen yhden ellen kahtakin juhlamekkoa ystävien häihin ensi talveksi. Vaikka viihdyn mekoissa, ei tästä kaupungista ole löytynyt sellaista yksilöä, josta ei löytyisi kilokaupalla vikoja. Olisin valmis maksamaan vähän enemmänkin, jos löytäisin monikäyttöisen, vartalolleni armollisen ja kauniin juhlamekon. Rekkikomeroon, jossa "juhla"mekkoni roikkuvat, on suorastaan kivuliasta vilkaista, koska sieltä kurkistaa muutama H&M-pikkumekko ja -krhm- pinkki-kultainen ylioppilasmekko, jonka malli kulahti vuosisata sitten vartalolleni täysin sopimattomaksi (voi niitä teiniaikoja).

Eniten nyt siis mietityttää mekon malli. Olin ennen aivan varma, että kaikki maailman mekot sopivat minun ylhäisyydelleni täydellisesti, mutta prinsessuus oli enemmänkin fantasioitu mielentila... kaikki eivät todellakaan saa oloani tuntemaan prinsessaksi. Nimenomaan mekkoihin minulta löytyykin tiukat kriteerit, joka on kenties tämän iän tuoman viisauden ansiota ;)


Millaisia kriteerejä siis the perfect dress pitää sisällään? Erittäin vaikea sanoa. Osaan kertoa ennemminkin mikä pukimessa mättää. Omista mekoista löytyy tällä hetkellä tällaisia "pää"vikoja:

Liian lyhyt
Liian löysä kangas
Liian iso tai liian iso yläosa
Liian tiukka alaosa
Liian korkea kaulus

Monet mekot näyttävät mallikuvissa luonnollisesti kauniilta, mutta aavistan pian, että ihanat kuvat ovat hullaannuttaneet minut ja todellinen mekon analysointi jäänyt sivummalle. Useat mekot ovat toki kauniita sellaisinaan, mutta eivät saisi minua tuntemaan oloani edustavaksi tai mukavaksi. Nopean netti-ikkunashoppailun tuloksena löysin muutaman ehdokkaan edullisilta vaateketjuilta, joista jokaisesta kaivoin esiin vikoja, joita muut eivät välttämättä näe, mutta jotka tiedän itse vaikuttavan vaatteen käyttömukavuuteen.


Eipä tässä muuta kuin juhlamekkojen jokavuotinen katkeransuloinen metsästys jatkunee...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita <3