31. maaliskuuta 2015

Zoya Naturel Satins: Rowan ja Ana

Zoyalta ilmestyi kevättalvella Naturel Satins -kokoelma (2015), jossa nähdään kuusi pehmeää, neutraalia uuden satiinipinnan omaavaa sävyä. Zoya kuvailee satiinikoostumusta matan ja kiiltävän välimuodoksi, eikä sen kanssa ole tarkoitus käyttää päällyslakkaa. Koostumus on peittävä ja pitkäkestoisempi kuin perinteinen mattalakka.

Tänään swatchiesittelyssä kaksi Naturel Satins -kokoelman sävyä: Rowan ja Ana, jotka olen saanut maahantuojalta.


Rowania on hankala kuvailla, se on neutraali, mutainen harmaanruskea sävy. Zoya kuvailee sävyä "suede taupe", eli mokkanahkainen taupe ja se antaa sopivasti todellisen mielikuvavastineen lakan sävylle.  Luonnollisessa valossa sävy on lämpimämpi ja hieman tummempi kuin näiden studiolamppujen alla.

Lakka on mukavasti levittyvää, mutta kynnen omien kuprujen piilottamiseksi kannattaa käyttää aluslakkaa, sillä mattapintaiset ja päällyslakattomat viimeistelyt tuovat usein kynneltä kaikki epätasaisuudet esiin. Pinta jää himmeän kiiltäväksi ja sävy tulee kauniisti esiin. Olin yllättynyt kuinka sievältä sävy näyttääkin kynsillä ja kuinka helppo se olikin levittää. Tykästyin Rowaniin todella - se on oikein elegantti neutraali lakka, joka onnistuu neutraaliudessaankin olemaan mielenkiintoinen.

Kuvissa kolme kerrosta. Kaksi kerrosta riitti peittävään tulokseen, mutta halusin vähän tasoittaa pintaa kolmannella ohuella kerroksella.


Ana on kokoelman vaalein yksilö, Zoyan kuvailun mukaan sävy on "light toasted almond". Kevytpaahdetun mantelin väristä ei ole kokemusta, mutta kaunis vaalea pinkkiin -tai jopa persikkaan minun ihoani vasten- taittava nude kuvaa minusta Anaa hyvin. Sävy ei suinkaan ole valkoinen, kuten ehkä kuvista voi äkikseltään luulla, mutta neutraalia vaaleaa sävyä on todella vaikea kuvata missä tahansa olosuhteissa. Kuvittelen tämän ruskettuneemmilla sormilla ja johan näyttää herkulta!

Elegantti satiinipinta jää tähänkin ja tarvitsin vain kaksi kerrosta, kun käytin vähän paksumpia kerroksia. Kokemuksentuomalla levitystekniikalla ja lakan määrän annostuksella saa jokaisesta Satin-lakkauksesta varmasti siistin ja satiinipinnan kauniisti esiin.

Kokemuksella tarkoitan sitä, että yleensä toinen levityskerta uudella lakalla sujuu jo paljon paremmin, kun tietää miten lakka käyttäytyy. Niin kävi Anankin kanssa - eka kerta oli vähän sotkuisempi, enkä saanut niin smoothia lopputulosta. Toisella kerralla mentiin paljon vähemmillä siivoamisilla :)


Halusin samalla kokeilla lakkojen leimausominaisuuksia, Zoyan lakat nimittäin ovat siinä harvinaisen hyviä. Molemmat toimivat hyvin, joskaan ei niin pigmenttisesti kuin normaali leimauslakka, mutta hieman himmeämmän, satiinipintaisen kuvion näillä saa luotua.

Tykkäsin erityisesti tuosta himmeänhehkuisesta käärmeennahkakuviosta ja siitä, että kerrankin leimauksessa sävyt eivät ole radikaalin erilaiset - hyvä vaihtoehto tämäkin!

voikukkakuvio laatasta MoYou London Pro XL 06
käärmeennahkakuosi laatasta MoYou London Pro XL 05


Kaikki Naturel Satins -kokoelman sävyt ovat:

 Ana - Light toasted almond (kevyesti paahdettu manteli)
Leah  - Lavender tinged taupe (laventelisipaistu taupe)
Sage - Mossy sage green (sammaleinen salvian virheä)
Brittany - Rose mauve (roosa malva)
Rowan - Suede taupe (mokkanahkainen taupe)
Tove - Misty slate grey (utuinen liuskekiven harmaa)


Lakat saatu esittelyyn maahantuojalta. Zoya-kynsilakkoja Suomeen maahantuo NailCity. Lakkoja voi ostaa jälleenmyyjiltä tai tiedustella sähköpostitse: info@nailcity.fi. Zoyan lakat ovat 5-FREE-myrkyttömiä, eli ne eivät sisällä tolueenia, kamferia, formaldehydiä, formaldehydikartsia tai DBP:tä.

5 kommenttia:

  1. Voihan rakkauslakat. Pullokuvissa tosin ehkä enemmän mun juttu kun sitten kynsillä, mutta ehkä tuo Ana on sitten enemmän oma juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsi, minun pitikin kirjoittaa erillinen oodi pullon mattaiselle ylellisyydelle, mutta unohtui :D

      Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3