3. maaliskuuta 2015

#ablecs15 Week 4: Sporting

Ilosaarirockin lisäksi itäisen kotikaupunkini Joensuun katuja valtaa harvoin suuret yleisömassat. Kontrasti rokin aikaan ja sen jälkeen on aina ihan jäätävän suuri. Kontiolahdessa (joka sijaitsee tässä Joensuun naapurissa ja joka käytännössä ajatellaan usein Joensuuksi vaikka onkin oma kuntansa) starttaa huomenna ampumahiihdon maailmanmestaruuskisat, joka tarkoittaa myös sitä, että Joensuun maisema muuttuu vilkkaammaksi ja elävämmäksi hetkeksi.

On ollut vaikea olla huomaamatta, että jotain on pikkukaupungin ovella, kun kauppakeskuksien seiniä peittää isot ampumahiihtografiikat, torilla vipeltää rakentajia yötäpäivää ja turistibussit parkkeeraavat hotellien edustoille.


Siitä kauppakeskuksen seinästä ajatus sitten lähti... Tykkään kyllä erinäisistä urheilulajeista, mutta en ole koskaan onnistunut säännöllisesti harrastamaan mitään muuta kuin lenkkeilyä ja ajatuskin lenkkikynsistä tympäisee, niin lähdin nyt ihan kotikenttälinjalle.

Ampumahiihtografiikka onkin veikeän värinen ja mukavan piirroksenomainen, mutta ei siitä kyllä helpointa ollut saada tunnistettavaa kynsitaidetta aikaiseksi. Värit nyt kuitenkin siellä yrittävät muistuttaa jotain alkuperäisesta, vaikka "männyt" levahtivat ja hiihtojäljet on tehty esikouluikäisen tasoisella varmalla kolmiulotteisuuden ja etäisyyden hahmottamiskyvyllä.
Kuva sivulta: http://www.kontiolahtibiathlon.com
 

 Oranssi lakka Zoya Arizona*
Vaaleansininen lakka Zoya Kristen
Punaoranssi lakka OPI A Roll In The Hague
Tummansininen lakka China Glazer First Mate

*Arizona saatu miitin goodie bagissa
 

Itse en niin urheilun katsomisesta perusta, mutta ei muuta kuin #GoKaisa ja tervetuloa teille, jotka tänne raahaudutte kisoja seuraamaan! :)


8 kommenttia:

 1. Kyllä nää on ihan täysin tunnistettavat tai ainakin miä tiesin heti, mistä on kyse ennen kuin tekstiä vilkaisinkaan. :) Ihan huiput kynnet, tykkään! <3

  Mun on tehny jo kovasti mieli alkaa toteuttamaan omia saman aiheen kynsiä, mutta kovasti koitan säästellä niitä loppuviikkoon, jotta mahdollisesti säilyisivät hyvänä, kun vasta ensi viikolla ollaan menossa katsomaan kisoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä, että oli jotenkuten tunnistettavat! :) Mietin jo, että näistä ei tule mitään, jos en maalaile hiihtäviä pyssyukkeleita, mutta kyllä noilla väreillä jo sai yhteneväisyyksiä aikaiseksi.

   Mie odotan siun urheiluteeman kynsiä ja kisatunnelmia ;)

   Poista
 2. Ihan todella hienot kynnet!:) tää sporttihaaste on kyllä itsellekin vähän haastava, hevosia en osaa tehdä ja muuta järkevää urheilua en harrastakkaan.. Eikä urheilu tuo kamalasti mitään inspiraatiota, valitettavasti:/ ehkä on tyydyttävä vain johonkin yleispätevään urheiluun:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi kiitokset! Tämä tuntuu olevan vähän haasteellinen aihe, varsinkaan jos ei seuraa/kannata mitään joukkuetta tai lajia.. (kuten minä). Tässäkin aiheessa tietty voi koettaa venyttää aiheen tulkintaa tarpeeksi kauas saadakseen mieluisat kynnet :D

   Poista
 3. Ihan huiput kynnet! Tosi mahtavasti keksitty ja tehty :) Itse en ole keskustassa ehtinyt tänä ampumahiihtoaikana liikkumaan, niin oli tuo kuva täysin vieras ja kaikki muutkin muutokset on vielä bongaamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! :) Miusta vähän tuntuu, että en keksinyt näitä, vaan jotenkin väkisin ajauduin teeman äärelle :D Mie joudun kulkemaan keskustan läpi päivittäin töihin, niin nuo hiihtohulinat on hyvin tullut huomattua :)

   Poista
 4. Oho! Ihan älyttömän päheet! Mä en meinaa oikein keksiä mitään hauskaa tuohon Sportingiin, joten oon vähän jo skipannut suoraan Turkoosi-haasteeseen, mutta katotaan jos vielä ennen niiden blogissajulkaisua tuohonkin keksisi jotain hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kieltämättä harvinaisen vaikea aihe! Jotain out of the box -kynsiäkin tähän voinee yrittää tehdä, ei olla turhan kirjaimellisia ;)

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3