13. maaliskuuta 2015

#ablecs15 Week 5: Textured

Pirteää perjantaita!  Onneksi viikonloppu edessä ja aurinko paistaa niin, että josko sen voimalla tämä kevätflunssakin paranisi. #Ablecs15 -haasteessa käsitellään 5. viikolla luonnon ihmeitä (Nature's Wonders) ja tekstuuripintoja (Textured). Hyppäsin pitkästä aikaa tekstuurilakkojen kyytiin miettien, miten karheapintaisia lakkoja voisi käyttää jotenkin muutenkin kuin aksenttikynnellä.


Lakkasin pohjalle IsaDoran sokeriherkun, Coral Crushin, jonka päälle sitten vesimarmoroin (luit oikein, VESIMARMOROIN vapaaehtoisesti - laitetaan kuumeilun piikkiin) keltaisia raitoja. Huh. Aikaa meni ihan jäätävän paljon ja jokainen viiru tuntui olevan onnenkantamoisen tulosta. Selvisin kuitenkin. Tein sellaisen huomion, että kun tikku (jolla tehdään kuviot) on putsattu raa'alla asetonilla, se liukuu marmorilakassa sulavammin kuin tikku, joka on pyyhitty kynsilakan poistoaineella.

Kaikista raidoista tuli arvatenkin aivan erilaisia keskenään, mutta ihan kivasti ne onnistuivat. Pikkurillin kuvio vähän feidautuu kesken pois, mutta elän sen kanssa. Nimettömään tuli jostain syystä hieno läjä ohuita raitoja.

 

Korallinen hiekkalakka IsaDora Coral Crush *
Keltainen cremelakka OPI I Just Can't Cope-Acabana

Käytin marmorointiin myös vanhahkoa Mereneidin aluslakkaa, koska kaikki kirkkaat lakat olivat marmorointiin liian nopeasti kuivuvia.

*saatu IsaDoralta (v. 2013)


Mukavaa viikonloppua!

Minä marssin tänään viimein kampaajalle, enkä oikein vielä tiedä miten radikaaliksi uskallan heittäytyä. Pituutta lähtee jokatapauksessa. Useita senttejä. HUU.


14 kommenttia:

 1. Kaivettiinpa samisvärit tähän teemaan:) Ihan selkeesti kevättä pukkaa! Kiva idea tuo marmoroiminen tekstuurin päälle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taidettiin ottaa samat värit ja vieläpä sama IsaDora :D Ehkä tuo vallitseva auringonpaiste vaikutti asiaan.

   Poista
 2. Älyttömän ihanat :) Mä oonki miettinyt et mille vesimarmorointi näyttäis tekstuurin päällä ja on kyl upee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih kiitos! Aika simppelillä jutulla näköjään sai melko näyttävät kynnet, vaikka tuo vesimarmorointi aiheuttaakin harmaita hiuksia :D

   Poista
 3. Uu, hiuksista tulee tietysti kuvaa, eikös? ;) Ihanat kynnet, sun pitäis selvästi tehdä enemmänkin vesimarmorointeja. Ite kamppailen juurikin tällä hetkellä tuon kanssa, että mitä ihmettä teen tekstuureista muuta kun niitä aksentteja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiuksista tulee varmasti kuvaa ;) Vesimarmorointeja kyllä pitäisi tehdä enemmän, että oppisi sen salat kun nämäkin mokomat veivät lähemmäs pari tuntia ja puoli pullollista Cope-Acabanaa... Tekstuurit on kyllä kivoja, mutta yhdistäminen muihin lakkoihin on kieltämättä vähän hankalaa :D

   Poista
 4. Ihanan pirtsakat värit, tulee jostain syystä vähän jotenkin kevät näistä mieleen, kumma juttu. ;) Ja kauniit vesimarmorointikuviot, tykkään erityisesti tuosta nimettömästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii kiitos, kevät saattaa olla vähän jo saapunut myös lakkauksiin :D Meinasi vierähtää vuosisata tuon marmoroinnin kanssa, mutta pikkuhiljaa... kyllä siun marmorointioppitunti kelpaisi silti! ;)

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3