26. marraskuuta 2012

MANicure - mies lakkaa

Olin jo muutamia miesten lakkaamia kynsiä katsellut ja saatuani haasteen Kynsifileet-blogin Päiviltä ajattelin, että jes, nyt on "pakko" toteuttaa tämä. Pientä kädenvääntöä kävimme puolison kanssa, että onko tämä hyvä idea... Päädyimme siihen, että ei ole hyvä idea, mutta sitä silti kannattaa kokeilla :D Ajatus on siis, että mies lakkaa puolisonsa/tyttöystävänsä kynnet ilman että kukaan saa auttaa prosessissa. Miksei sinkkuneitokaisille myös vaikka veli voisi tarttua haasteeseen...? :)

Haasteen säännöt:
1. Vain mies saa koskea kynsilakkapulloihin.
2. Miehelle ei saa antaa neuvoja.
3. Tyyli on vapaa, käske miestä tekemään vaikka ranskalainen manikyyri, jos siltä tuntuu!
4. Valokuvaa lopputulos, ja mielellään kuvia myös prosessin aikana!
5. Lakkaukset saa poistaa heti kuvien oton jälkeen, jos siltä tuntuu.
6. Mies, joka ei suostu haasteeseen on lössö nussukka. (:D)
7. Muistakaa nauraa!

Lähtötilanne oli tämä: Asettelin välineet esille ja järjestelin lakat sattumanvaraisesti pöydälle.

Aluksi pohdittiin pohjalakan olemusta. Kaikki kirkkaat lakat käytiin läpi, mutta päädyttiin näihin kolmeen vaihtoehtoon "koska nää ainakin kuuluu siihen ranskalaissettiin". Eli Trindit tosiaan kuuluvat rankissettiin, jonka edullista hintaa ja löytymistä hehkutin miehelle. Ei siis ihan turhaa hehkuttamista ;)

Tuskaisan arpomisen jälkeen mies hoksasi, että pullon kyljissä on numerot. "Tässä on ykkönen ja tässä on kolmonen, eli tää menee pohjalle ja tää sitten päälle!" Enpä edes huomannut noita numeroita pulloissa, eli pointsit miehen tarkkaavaisuudesta ja päättelykyvystä :D Lakkauksen otteet olivat aivan oikeaoppiset, joskin vähän tunnusteltiin pidetäänkö kädestä kiinni vai annetaanko sen lötkötä pöydällä.

Värilakaksi mies valitsi yhden haastavimmista, nimittäin Color Club - Who Are You Wearing?:n. Olin kuulemma hehkuttanut lakan ihanuutta, niin mies ajatteli sen olevan erinomainen lakka ja sitähän se onkin, lopputulos vaan vaatii neljä kerrosta :D Vähän siis alkoi jännittää ymmärtääkö mies kerrostaa lakkaa...

Ja osasihan hän! Ja vieläpä neljä kerrosta :D Jouduin vähän kyseenalaisesti joustamaan säännöissä, kun mies ohjeisti että "nyt heiluttele käsiä ja kerro kun lakka on kuiva". Periaatteessa tämä oli selkeä ohje lakattavalle, joten se ei välttämättä riko sääntöjä... En tosin kertonut milloin lakka tuntui kuivalta, vaan iskin räpyläni takaisin alustalle, kun tuntui että mania voisi jatkaa :)

Ylemmässä kuvassa puhdistetaan kesken manin kuivalla pumpulipuikolla ylimenneitä lakkoja. Ihan hyvä idea, kun lakka on löysää ja sitä löytyy valtoimenaan kynsinauhoilta, vaikka itse jätän siistimiset yleensä viimeiseksi.

Tässä vaiheessa jouduin neuvoa hieman ja tuottaa pienen pettymyksen miehelle. Mies kaiveli nimittäin ranskalaisen manikyyrin tarroja esiin ja jouduin vihjaamaan, että jos haluaa käyttää tarroja pitää lakan alla olla sitten toooosi kuiva. Miehen suunnitelmat menivät uusiksi, sillä hän ei halunnut sotkea saavutuksiaan. Sitten lähdettiin luovalle linjalle:

Kynnet saivat seuraavaksi blingin kerroksen Color Club - Covered in Diamondsilla. 
Huomatkaa erihieno ote pikkurillistä :D

  Jaa seuraavaksi sitten vähän järeämpää sävyä kehiin. Miehen lemppari: Graffitilakka, jonka hän minulle itse taannoin lahjaksi osti :) On se kyllä paljon joutunut kestämään mun lakkafriikkeilyn tiimoilta.

"Tämän sit annetaan kuivua muutama minuutti että se kuvio tulee esiin.
Mitä enemmän se kuivuu, sitä parempi kuvio"  
Ihana asiantuntevuus ♥ Joskin kuviohan muotoutuu lähes välittömästi kynteen ;)

 Sitten seurasi koristeluvaihe. Uhrina IsaDora - Pure Coral. Näytti lupaavalta tämä lakkaa suoraan pullosta -tekniikka...

Miten musta näyttää, että tässä kuvassa on useampikin käsi.. Ranskalaiset kärjet tehtiin vapaalla kädellä, kerta tarroilla ei onnistu. Varmat otteet ja peukkua väännetään mukaviin sfääreihin :) Kärkilakkaakin laitettiin yhteensä kolme kerrosta, vaikka "Tää ei kyllä oo samanvärinen ku tossa pullossa. Pitäs olla sellanen neon."

Oikeaoppisesti valikoitiin siveltimistä litteäpäinen ja dipattiin se kynsilakanpoistoaineeseen. Tässä kohtaa jouduin myös vähän vihjaamaan miten sivellintä kannattaa uittaa pullossa, ettei kohta koko pöydästä lähde maalit.

En näköjään muistanut kuvata päällyslakkavaihetta, mutta ihan oikea Trindin lakka sieltä valikoitui ja kommenttina kuultiin "Tää levittyy jotenki hyvin. Ja nyt kuivattelet niitä kunnolla."

Ja lopputulos, josta vaimo on hyvin hämmentynyt ja tyytyväinen:Tämähän on kuin itsetehty! 

Parasta haasteessa oli se, että minusta on hurjan rentouttavaa olla toisen lakkaamana. Sitä voi melkein verrata hierontaan :D Ja mies totesi, että "Ainakin nyt tiiän että onnistuneeseen lakkaukseen tarvitsee monta kerrosta". Ehkä hän ymmärtää paremmin sitä aikaa, minkä saan kynsiin joskus kulumaan ;) Toisaalta hän kyllä myös sanoi "En kyllä yhtään tajua miten joku jaksaa nähdä tällaisen vaivan, että saa hienot kynnet. Ei niitä kuitenkaan kukaan kattele." Ei ehkä miehet, mutta naiset :)


 Tässä vielä käytetyt lakat ja välineet.

Miesvoimaista haastetta voi katsella myös kanssabloggaajien postauksista: Künsii, Kynsifileet, in this part of town, Like it. Love it!

Voit linkata oman siippasi luomukset myös tämän postauksen alle muidenkin ihailtavaksi :)

Minäkään en haasta ketään, mutta kaikki miehelliset ja veljelliset bloggaajat, go for it! Tätä haastetta ei tarvitse ottaa turhan vakavasti :)

17 kommenttia:

 1. No hienot! Alus- ja päälilakat ja kuivatukset hallussa. Kunpa mullakin mies joskus kunntelis, mitä mä puhun, mutta ilmeisesti ei juurikaan koskaan... =/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvin kyllä muisti alus- ja päällyslakat, vaikka pulloja piti vähän aikaa etsiä :) Oon ilmeisesti vaatinut miestä keskittymään ja kuuntelemaan mun lakkaintoiluja muutaman kerran... krhm.

   Poista
 2. Oi, miten mahtavat kynnet, hyvin näki vaivaa :) Sun mies osas hienosti alus- ja päällyslakatkin! Oiskohan tuo Color Club - Who Are You Wearing? hyvänvärinen sanomalehtikynsiin..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, se kyllä näki vaivaa :)

   Who Are You Wearing? vois kyllä sopia sanomalehtikynsien alle! Se on hieman harmaaseen/lilaan/maitokahviin taittava valkoinen lakka. Ja aivan ihana sävy muutenkin.

   Poista
 3. Oi, noista tuli oikeasti tosi hyvännäköiset! Erottuiko tuo Covered in diamonds tuolta alta? Vähän jäi mietityttämään :). Pisteet miehellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vähän välkkyi graffitien välistä :) Idea oli minusta hieno, mutta tuo CID on sen verran harvahippuinen lakka yhdellä kerroksella ja graffitilakka taas melko tiheään kuivuva, niin se ei ihan niin hyvin näkynyt. Idistä voisi kyllä soveltaa jotenkin :)

   Poista
 4. Voi! Sun miehes on todellakin ottanut haasteen niinkuin pitikin ja nähnyt vaivaa koristeluun. Hienoa työtä ja vähän tietoakin löytyy!

  Omani vetosi jo siinä vaiheessa, kun ehdotin koristelua "En minä osaa laittaa kynsitarroja..." :D Itseasiassa minulla on vieläkin tää miehen tekemä / lakkaama oikea käsi. Sitä on niin hauska katsella ja hihitellä yksinään, että kaikkea sitä miehenkin pitää tehdä miellyttääkseen vähän vaimoketta. :))
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kyllä yllätyin tästä lahjakkuudesta ja luovuudesta :D

   Hehe, minulla ei tainnut ollakaan kynsitarroja ja ehkä ihan hyvä... strassitkin jäivät suosiolla purkkeihin. Kyllä se kieltämättä oli paljon tunnearvokkaampi lakkaus kuin omatekemät, eikä olisi raaskinut puhdistaa :)


   Poista
 5. No ohho! Noihan näyttää ihan superhienoilta! Ja miten asiantuntevassa käsittelyssä oot ollu! Haluun tehdä saman haasteen...vaatii kyl varmaan aika paljon suostuttelua. :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teehän siekin tai työkin! Näitä on niin huippu seurata. Ei varmaan kukaan mies ole ollut silleesti "JES tätä mä oon oottanut<3" :D pittää vähän suostutella tai lahjoa

   Poista
 6. Ihan huippu postaus!!! Yllättävän hyvät tuli kyllä. :D

  VastaaPoista
 7. HEI! Pakko kysyä, mistä oot noi akryllimaalit ostanu, oliko kalliita ja onko ne laadukkaita?! Ite en taho löytää mistään akryllimaaleja kynsille :(

  ps. siun blogi on niiiiiiiin ihana <3 ! ja oon parikertaa tässä syksyn aikana bongannut siut kaupungiltakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akryylimaalit ovat ihan Tiimarista alunperin maalaukseen ostettu, mutta käyttämättä jääneenä sitten kynsiharrastukseen omistettu :) En ole kokeillut muita maaleja, joten en osaa sanoa ovatko miten hyviä, mutta kyllä näillä ihan kuvioita maalailee. Tässä yritin tehdä maaleilla kukkia: http://katjamaria.blogspot.fi/2012/09/ensimmaiset-one-stroke-kukat.html

   Ohhoh, jos ei ennestään tunneta, niin olet kyllä ensimmäinen joka miut on blogin kautta tunnistanut jossain :D Lähinnä olen ajatellut, että tällä lukijamäärällä ja sillä mahdollisuudella, että johonkin törmää jossain tai että joku ylipäätään tunnistaa, on mahdollisuudet hyvin pienet. Toivottavasti oon edes ollut jossain verkkareissa räkä poskella ;)

   Poista
  2. hihih :D kiitos tiedoista! :)

   ihan oot edustavana aina ollu, kerran sinetissä ja kerran isomyyssä kävelemässä ja tietty sit mun vakiokaupan kassalla (tosin siun kassalle en oo tainnu vielä sattua!) hah, tulipas kyylä olo! :D älä pelästy, en mie sinuu seuraa... *whistle*

   Poista
 8. muaki kiinnostas tietää minkä merkkisii noi sun maalit on ja onks ne laadukkait? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä maalit ovat ihan Tiimarista, Louvre-merkkiset. Näissä lukee vain Acrylic, joten kaipa kaikki akryylimaalit käyvät kynsillekin? Laadusta minä en osaa sanoa kun ei ole vertailukohtaa, mutta kyllä olen näillä muutaman kerran koristeita ihan menestyksekkästi maalannut. Hyvät siveltimet ratkaisevat ehkäpä enemmän :)

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3