7. marraskuuta 2012

jouluinspiraatiota etsystä

 Rakastuin Etsy.comiin kolmisen vuotta sitten. Etsy on maailmanlaajuinen käsityöläisten verkko, jossa myydään kaikkea käsintehtyä ja käsityötarvikkeita. Valikoimiin kuuluvat perinteiset korut, asusteet, kortit, neulokset, vaatteet, kuvataide, sisustustuotteet, savityöt, kynttilät ja pitsityöt, joiden lisäksi kaikki ihanat kotikosmetiikat, kuten saippuat, ihonhoitotuotteet, huulirasvat, mineraalimeikit ja jopa kynsilakat. Lista jatkuu loputtomiin... Niin ikään tarvikkeita kaikenlaisiin käsitöihin on tarjolla mm. napit, paperitarvikkeet, pakkaustarvikkeet, nauhat, kankaat, korunosat, saippuamuotit, purkit... Todellinen käsityöläisen unelma ja aarreaitta. Etsy on erikoistunut myös vintage- ja häätuotteisiin. Oman häälaukkunikin löysin englantilaiselta Etsy-myyjältä.

Etsy on inspiroinut minua muutaman vuoden ajan erilaisiin omiin kokeiluihin käsitöiden saralla. Olen väsäillyt koruja kierrätystarvikkeista, huulirasvaa pieniin purkkeihin ja huulirasvatuubeihin, palasaippuaa etiketteineen ja pahvipakkauksineen... kaikki tämä on ollut aivan ihanaa ja luovaa toimintaa. Olen joskus miettinyt, että näinköhän olen oikealla alalla, kun olen tekemisissä niin paljon digitaalisten työvälineiden kanssa ja kun rakastan luoda konkreettisesti käsilläni. Toisaalta käsitöillä ei ole ehkä kaikkein helpoin elättää itseään. Jokatapauksessa, nautin suunnattomasti näpertelystä, mutta ennen kaikkea näpertelyjen jakamisesta. Korut, huulirasvat ja saippuat ovat lähteneet aina eteenpäin, toivottavasti ilahduttamaan toisia :D Äiti on tilannut minulta monet korvikset lahjaksi ystävilleen ja huulirasvoja olen viljellyt vähän jokapaikkaan. Saippoilla lahjoin viime jouluna läheisiä, vaikka tämän kotikosmetiikan ongelma on ph-arvon heittelevyys. Välttämättä käsintehty saippua ei ole siis kaikkein hellävaraisin iholle, mutta ajatus on tärkein jne. ;) Saippuan kokkaaminen on yksi rentouttavimmista puuhista, mitä tiedän (saat valita kaikki raaka-aineet, tuoksut, värit ja nähdä kuinka saippua kovettuu muotoonsa, leikata siitä epäsäännöllisiä tai säännöllisiä paloja).

Joulun tulo on varmaa, jokaikinen vuosi. Ehdin aina yllättyä miten kaupat täyttyvät joulukrääsästä lokakuussa ja ihmettelen, että vastahan se joulu jo oli... Joulun alla kuitenkin aina tulee ihana luovuuden hulluus, halu tehdä käsillä ja miettiä söpöjä pakkauksia. Tässä rahatilanteessa kalliiden lahjojen antaminen on mahdottomuus, joten tapanani on kääriä lämmin ajatukseni ja erilainen arvo pakettiin. Vaikka se käsityö ei olisi niin erikoinen, vaikka saisit sen saman tuotteen lähikaupasta, on siinä minusta, lahjan antajana ja saajana, aina erityistä tunnelmaa. Tarkoitus on muistaa, jakaa hyvää oloa ja mieltä.

Käsi ylös, kuka jaksoi lukea tänne asti? :D Postauksen idea oli esitellä ihania inspiraationlähteitä, jotka poimin Etsystä. Minulla ainakin alkoivat sormet syyhytä ja mieleen kummuta luovia lahja-ajatuksia...

Mutta asiaan, GET INSPIRED!

2 kommenttia:

  1. Hassua :) Seikkailin itseni juuri etsyn sivulle ja tulit mieleen. Muistinpa siis tulla kurkkaamaan katjamariaan, ja kas, täällähän käsitelläänkin aihetta Etsy. Heh :)

    Mä oon miettinyt juuri samaa. Rakastan niin paljon kaikkea käsillätekemistä ja aitoa ja alkuperäistä, miksi ihmeessä oon valinnut tämän alan (joka on kyllä silti kiinnostava..!)? :D

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3