10. marraskuuta 2011

paikkakunnan uusi vaateliike

Cubus rantautui Joensuun Iso Myyhyn. Kuljin monesti tyhjän liiketilan ja "Tähän avataan Cubus" -kyltin ohi, muttei minulla ollut hajuakaan mitä Cubus myy. Ei käynyt mielessäkään, että Cubus on nuorisovaateketju ja iloiseksi yllätykseksi myös edullinen. Cubuksen sivujen mukaan ensimmäiset liikkeet avattiin myös muualle Suomeen vuonna 2011, eli Joensuu on tällä kertaa aivan aikaansa edellä.

Yllättäen Cubus tulee H&M:n ja Gina Tricotin tapaan lännestä, valtion edempää Norjasta. Valikoima muistuttikin paljon GT:tä, mutta ilman kukkaprinttejä. Hintaluokka on suunnilleen sama, trikoot lähtevät 10-15 eurolla, perusneuleita saa parillakympillä, farkut 20-30e ja spessummat ostokset maksavat vähän enemmän.


Olen päässyt kaksi kertaa piipahtamaan liikkeessä ja löytänyt oikein kivoja juttuja. Kulutetuimmat niistä ovat ihanat pitkät mohair-villasukat (muistaakseni 14,90 tai 7,90). Sukkien lisäksi ostin pitkän flanellisen ruutupaitiksen (24,90), kalsarit eli housulegginsit (9,90), mustan rusettipannan (5,90), yhtäaikaa maskuliinisen ja yybernaisellisen ruosteenoranssin kauluspaidan (ehkä 29,90) ja itsenikin ihmettelyksi elämäni ensimmäisen bleiserin (!) (29,90)
Bleiseri tai lyhyt jakkutakki tulee pikkumustani seuralaiseksi talven häihin :) Olen aina ignorannut kaikki jakunoloiset vaatteet niiden traumaattisen 90-luvun ylioppilas-tanttafiiliksen vuoksi, mutta eiköhän se nykyisin ole lähinnä aikuismaisuus, joka niistä huokuu. Alkaa olla jo ihan kiva, jos minut arvioitaisiin 24-vuotiaana täysi-ikäiseksi. Ja lämpö, jota jakku mitä ilmeisimmin suo ylleni tammikuisessa jäämyrskyssä tuo puolestaan mukavuutta, mitä kaipaan koko ajan enemmän... villasukat ja bleiseri = uudet tanttantyylini kulmakivet.

Hämmästyksekseni Cubuksen asustehyllyillä kökötti villa-aluspaidannäköisiä paketteja, en vain ehtinyt jonotukseltani niitä lähemmin tutkia (avajaisissa jonotettiin viiteen pukukoppiin reilut puoli tuntia/asiakas). Minusta on erinomainen idea tuoda tänne Siperiaan lämpimiä JA muodikkaita vaatteita. En kovin monesti ole Anttilan villa-alusvaatehyllyjen edustalla hengaillut, mutta puserot söpöihin paketteihin käärittynä nuorten muotiliikkeessä - toimii!Pikainen kollaasi Cubuksen muutamista kivoista vaattehista. ETENKIN nuo villahousut.

Edit: Kuten kuvastakin näkyy, Cubus ei ole tyylillisesti mitään uutta ja erikoista monien vaateketjujen rinnalla, mutta ainakin minun mieltäni lämmittää jokainen uusi mahdollisuus täällä vähän syrjempänä, jonne saa aina odottaa vuositolkulla, että sivistys löytää tiensä. Suureksi riemuksi Kuopioon avataan Ikea tulevana kesänä! Enää ei tarvitse hajoilla autossa 5 tuntia lähimmälle Ikealle, vaan sisustusostoksille pääsee vaivaisen tunnin köröttelyllä ja ei tarvitse tyhjentää koko kauppaa kerralla, kun tietää että voi tulla vuoden sisällä joskus uudestaankin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita <3