7. maaliskuuta 2013

helppo kynsihoito

En ole kaikkein esimerkillisin nysien, kuivien kynsieni ja käsien hoidossa, mutta minulta on joskus pyydetty kynsienhoitorutiineistani postausta, joten täältä tulee :) Pienellä vaivalla saa talven kuivattamat kynnet siisteiksi ja helpoilla rutiineilla pysyy repsottavat ja kuivahtaneet kynsinauhat kauniissa kurissa.

No ensteeks tietty ne tarvikkeet: 

1. Kynsinauhaöljy
Oliiviöljykin käy "oikean" kynsiöljyn puutteessa. 
Tässä toimii Depend Myrrh Oil | 3e 

2. Kynsinauhasakset
Eivät ole pakolliset, mutta yleishyödylliset.
Nämä on Ebaysta, eivät huippuluokkaa, mutta toimii.
Pitäisi löytyä ainakin isommilta kosmetiikkaosastoilta.

3. Appelsiinipuutikku
Tai muu vaihtoehtoinen kynsinauhatyönnin.

4. Kynsiviila

5. Väritön tai nude tai hoitava lakka
Tässä toimii Maybelline Forever Strong Pro - French Manicure | n. 8e

Työvaiheet

1. Poista vanhat kynsilakat. (Huuhtele kynnet vedellä poistoaineesta). Sivele kynsinauhoihin ja kynsiin reilusti kynsinauhaöljyä. Anna imeytyä hyvä tovi, ainaskin 5 min. Hiero vielä mahdollinen pinnalle jäänyt öljy kynsiin ja kynsinauhoihin. Öljy kosteuttaa kynttä ja pehmittää kynsinauhat, joka helpottaa huomattavasti seuraavaa vaihetta.  

Vink! Voit helpottaa arjen lomassa kuivia talvikynsiä ja kynsinauhoja dippaamalla sormia oliiviöljyyn samalla kun katsot vaikka Suomen Selviytyjiä. Tässä touhussa ei ole liian pitkää vaikutusaikaa. Mitä pidempi dippi sitä kosteutetummat kynnet! Kosteuttaminen ehkäisee kynsien katkeilua ja liuskottumista.

2. Työnnä hellästi kynnen päälle kasvaneet kynsinauhat taaksepäin. Omat kynsinauhani villiintyvät aina turhankin pitkälle, joten joskus joudun niitä rapsuttelemaan appelsiinipuutikun ohuella päällä pois kynnen pinnalta.

Vink! Käsien kuorinta ehkäisee kynsinauhan ja muun ylimääräisen kerääntymistä kynnen pintaan. Kuorintaa voi tehostaa hieromalla sitä nimenomaan kynsiin, mutta liian isorakeisen kuorinta-aineen kanssa kannattaa varoa, ettei kynsinauhat repeile. Käsille tarkoitetut kuorinnat sopivat ainakin tarkoitukseen ja yleensä myös kosteuttavat.

3. Nypi (puhtailla) kynsinauhasaksilla töröttävät kynsinauhan palaset pois. Yleisilme siistiytyy huomattavasti. Ja revenneet kynsinauhat ovat hirrrrveeeen kivuliaita.

4. Siisti viilalla kynsien malli. Mulla nyt ei paljon mallivaihtoehtoja näiden nysien kanssa ole. Perus-pyöristetty toimii aina, eikä repeä yhtä helposti kuin kulmikas.

Vink! Monitoiminen kynnen pintaa silottava ja kiillottava viila (buffer?) on oiva apu liuskottuville kynsille. Viilalla saa kauniit kynnet ilman lakkaakin vaikkapa töihin, joissa ei voi käyttää kynsilakkaa. (Jos joku tietää mikä sen monitoimiviilan oikea nimi on niin saa kertoa).

5. Viimeistele kiiltävällä tai hoitavalla lakalla ja kehtaat taas kaivaa talven riepottelemat kädet sormikkaista pois kaupan kassalla ;)

... Muista toki myös puhdistaa appelsiinipuutikulla kynnenaluset ylimääräisistä möhnistä.

5 kommenttia:

 1. Itse suosin enemmän lasiviilaa, on kynsiystävällisempi ja voi viilata edestakaisin "sahaten" :). Liuskottuneet kynnet ova merkki kuivista kynsistä (kynsilevyt katkeavat) eli rasvailua myös kynsiin käsien rasvailun ohella :)!

  VastaaPoista
 2. Viesti karkasi eli hyvät ohjeet ja tossa vielä vinkki niihin kynsiin jos pahastikin liuskottuu :)

  VastaaPoista
 3. Kiva muistutus, kuinka muutamalla vaiheella saa jo ihmeitä aikaan ;) Itsellä meinaan töitten (tiskaamisen) jälkeen kynnet ovat tuossa kunnossa.. :D

  VastaaPoista
 4. Apua, sika hienot😍

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3