26. maaliskuuta 2013

hellävaraisempaa hiustenmuotoilua - Braun SensoCare

Sain pari viikkoa sitten sähköpostiini hyvin mielenkiintoisen tiedustelun uuden hellävaraisemman hiustenmuotoilulaitteen testaamisesta. Vilkaisin olkapäällä lepääviä kuivahtaneita hiuslatva-raukkoja ja vastasin viestiin pikimmiten erittäin myöntyvästi. Kyllä, kaikki mahdollinen, joka voi pelastaa hiukseni jatkuvalta kärventymiseltä, on testattava. Olen yrittänyt kasvatella hiusta pidemmäksi, mutta jostain syystä latvat aina vaan "kulahtavat", haaroittuvat ja kuivahtavat. En yhtään epäile, etteikö suorastaan tulisella (3 vuotta tehokäytössä olleella) muotoiluraudallani ole jotain tekemistä latvojen rääkkäämisen kanssa.

Uuden laitteen nimi on Braun SensoCare, joka kuvauksessaan on maailman ensimmäinen älykäs hiustenmuotoilulaite. Se käytännössä valitsee sopivan lämpötilan hiustyypille ja -laadulle, ja näin säästää lämpörasitusta siellä missä sitä ei tarvita. Laitteeseen syötetään oma hiusten pituus, paksuus ja värjätty/ei värjätty -tieto. Laite lukee hiuksien kuntoa ja kosteustasoa antaen vielä palautetta onko rauta vedetty hiussuortuvan läpi sopivassa vauhdissa ja onko hiuksen kosteustaso tarpeeksi kuiva muotoiluun. Älykäs laite lukee hiuksen kuntoa 20 kertaa sekunnissa säätäen aina sopivan lämpötilan suortuvalle.Ehdin jo vähän ahdistua näin "monimutkaisista" ohjeista, kun aikaisemmat muotoilurautojen käyttöohjeet ovat olleet luokkaa "iske töpseli seinään ja odota kunnes valo sammuu". Itse käyttö oli kuitenkin naurettavan helppoa. Selkeät toiminnot laitteen näytöllä (jep, siinä on näyttö!) tekevät käytöstä yksinkertaisen.

Eli aluksi omaan profiiliin valitaan hiuksen pituus, paksuus ja onko hius värjätty. Muuten valinta oli helppoa, mutta omalla kohdallani ongelmaksi muodostui hiusten paksuuden määrittely. Hiukseni paksuus vaihtelee nimittäin huomattavasti latvojen ja juuren välillä. Juuresta hius on vahva ja oman tahdon omaava, kun taas latvat ovat paikoin hyvinkin hauraat. Kokeilin hieman erilaisia paksuusvaihtoehtoja ja niiden vaikutusta tehoon. Parhaimmaksi omille hiuksilleni koin kaksi keskimmäistä paksuutta.


Sitten vain valitaan oma profiili ja härveli alkaa lämmittää levyjä sopivanlämpöisiksi. Heating-kuvio vilkkuu kunnes optimaalinen muotoilulämpötila on saavutettu. Tähän menee minuutti-parisen minuuttia, jonka ajan voi vaikka kaivella muotoilevan lämpösuojan ja suihkia tukan läpi (kyllä, vaikka olisi kuinka hellävarainen muotoilulaite, on lämpösuoja aina paikallaan!)

Tältä näyttää omat föönauksen jäljiltä olevat hiukseni. Lähtötilanne on hyvin suora ja lattea.

 Sitten rohkeasti vain kokeilemaan löytyykö oikeaa kulmaa kiharoille.


Näin laite ilmaisee jokaisen vedon jälkeen, onko vauhti ja hiuksen kosteus ollut sopiva. 


Hyvin toimii, eikä tukka rutise, eikä höyryä ilmaannu, kuten vanhalla raudallani, joka jälkeen hiuksiin ei voinut edes koskea niiden ollessa aivan tulisen kuumat! Hiusta tosiaan voi koskettaa ja pöyhiä normaalisti suortuvan käsittelyn jälkeen. En harmikseni tälläkään onnistu saamaan hiusta kääntymään aivan juuresta. Täytyy varmaan kokeilla siihen valita paksuin hiustyyppi ja kihartaa ainoastaan tyvestä.

Lopuksi harjasin hiukset vielä läpi tuuheamman ja luonnollisemman lopputuloksen saamiseksi. Siinäpä virnuileekin uuden hiuksia säästävän muotoiluraudan omistaja :)


SensoCaren tekniikasta voi lukaista Braunin sivuilta, josta bongasin myös hiustenmuotoiluvideoita. Tuota Sexy Waves -tekniikkaa pitääkin kokeilla seuraavaksi ja voisi muutenkin yrittää laajentaa näitä hiustenmuotoilurutiineja.

Miten kansalaiset suhtautuu tällaiseen hiuksia tulkitsevaan muotoilurautainnovaatioon?
Hölynpölyä vai ratkaisu hiusten jatkuvaan kulutukseen?

8 kommenttia:

 1. Hmh, eikös GHD:nkin väitetä automaattisesti säätävän raudan lämpötilaa "hiusten tarpeen mukaan". En oiken luota kumpaankaan. :) Nyt minulla on Cloud Nine, jonka lämpötilan voi ihan itse laittaa sopivaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole GHD:tä koskaan kokeillut, mutta käyttämäni CHI-suoristusrauta on ainakin aivan liian kuuma (vain yksi vakiokuumuus). Siihen verrattuna tämä varmasti on paljon hellävaraisempi ratkaisu ja siksi olen tästä niin innoissani.

   Ja tokihan olisi kannattanut mainita, että tuon raudan saa myös manuaalille, eli saa säätää sopivat celsiukset ihan itse :)

   Poista
 2. Mistä näitä voi ostaa? Nopealla googletuksella en löytänyt vielä yhtäkään nettikauppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Tarkkaa päivää minulle ei osattu antaa, mutta kevään aikana ilmestyy ainakin Stockmannille. Valitettavasti muusta en saanut vielä tietoa, lupaan ilmoitella kunhan tarkemmat ajat ja ostopaikat selkenevät.

   Poista
 3. Sulla on ihanan väriset hiukset :)

  VastaaPoista
 4. Oot kaunis ja hienot kiharat tuli

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3