5. heinäkuuta 2015

leadlight jungle | DIY vesivärilakka

Leadlight-tekniikalla saa leimoihin ja siirtokuviin aivan uudenlaisen ulottuvuuden, kun kuvioita voikin "värittää" päältä läpikuultavalla sävytetyllä lakalla. Monilta lakkabrändeiltä on tullutkin omat vesivärilakkansa, joilla tällaiset väritykset onnistuvat helposti. Esimerkiksi Essiellä on uusi Silk Watercolor -sarja (jota ei ikävä kyllä tuoda Suomeen myyntiin ollenkaan), Dance Legend'lla Top Aquarelle ja El Corazon'lla Aquarelle Tintsit. OPI taisi ihan ensimmäisenä julkaista läpinäkyvän Sheer Tints -lakkasarjan, mutta huhujen mukaan koostumus oli susi. Nyt OPIlta löytyy uusi Color Paints -kokoelma, jonka pitäisi olla edeltäjäänsä parempilaatuinen ja ovatpa sävytkin kirkkaampia.

Minulla ei ole näistä kokoelmista eikä lakoista yhtäkään, mutta olen jo koko leadlight-buumin alusta asti himoinnut kokeilla tekniikkaa, nytkun leimailut ovat alkaneet sujua. En kuitenkaan tähän mennessä ole raaskinut tai nähnyt niiiin tarpeelliseksi hankkia minkään sarjan vesivärilakkoja ja nähtäväksi jää, tuleeko hankittuakaan - lähellä tosin on ollut monta kertaa, mutta aina ostoskoriin on tipahtanut jotain muuta :)

Tänään otin ohuen siveltimen kätöseeni ja kokeilin huvikseni miksata kotitekoista vesivärilakkaa yksinkertaisesti läpinäkyvällä päällyslakalla ohentamalla. Ja yllättävän kivasti se sujuikin - ainakin joidenkin värien kohdalla. Neonvihreä jäi eniten paksuksi (tai sitä piti laittaa niin monta kerrosta, että se ylipäätään erottui kynneltä), mutta esimerkiksi violetinpunainen ja keltainen onnistuivat mielestäni melko hyvin.


Lopputulos on jopa enemmän esikuvatekniikansa näköinen kuin uskalsin kuvitella! Tykkään tästä todella. Vaikka kyllä läheltä huomaa, että ei niin ohuita lakkoja ole käytetty. Esimerkiksi Wasting Lifestyle -blogin Tropical Magenta -lakkauksessa näkyy originellien leadlight-lakkojen toimivuus ja ovatpa kynnetkin aika herkut -  onpa näillä omillakin tuo sama ihana trooppinen laatta kynsillä!

Käytännössä tiputin värilakkatipan alustalle, isomman kirkkaan päällyslakkatipan päälle ja sekoitin niitä toisiinsa puutikulla. En sörssännyt koko seosta tasaiseksi, vaan kokeilin aina kynnelle mikä paksuusaste toimi parhaiten. Joihinkin kohtiin, kuten kukan ulkoreunoihin pystyi siveltämään lähes täysin opaakkia lakkaa.


Violetinpunainen creme Zoya Nana* (kukan terälehdissä)
Teal-sinivihreä creme Zoya Cecilia* (lehdissä)
Neonkeltainen creme KBShimmer Rum Me The Right Way (kukan keskustassa)
Neonvihreä creme KBShimmer For Sail By Owner (muissa kynsissä ja lehtien pohjissa)

Ohennuslakkana ja päällyslakkana Glisten & Glow HK Girl
Leimauslakkana Konad Black Pearl
Valkoinen pohjalakka Gina Tricot White

 *saatu blogiyhteistyöhön


Leimauslaattana MoYou London Tropical 02 

 

Millä merkillä taittuvat teidän vesivärilakkauksenne? Oletteko kokeilleet itseohennettuja leadlight-lakkoja?

17 kommenttia:

 1. Oi että, aivan ihana lakkaus! ♥ Tuo leadlight tekniikka on kyllä mielenkiintoinen, tässä innoissani odottelen että omat vesivärilakkani saapuvat niin pääsen testailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Oih, sinua odottavat siis ihanat kokeilut vesivärien parissa! :) Odotamme innolla!

   Poista
 2. mä olen kokeillut Rican, Dance Legendin ja Opin colorpaints juttuja värittelyyn ja ainakin kaikki nämä toimivat hyvin. Usein myös miksailen itse värejä, juurikin läpinäkyvällä ja värillä. Useimmiten nekin toimivat hyvin, tää on vähän tämmönen kokeile ja onnistu/epäonnistu -juttu :D Hienot kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että Ricaltakin löytyy! Dance Legendit kyllä himottivat jossain vaiheessa, mutta sain pidettyä pihin pääni :D Niinpä, kokeilemallahan tuo selviää saako normilakoista samaa efektiä irti. Ja kiitos!

   Poista
  2. ricat on vähän erityylisiä, just sameempia, mutta niissäkin on kiva efekti! =)

   Poista
 3. Iso kiitos tästä vinkistä! Oon katsellut noita leadlight kynsiä, mutta itsellä ei riitä varat noiden lakkojan hankkimiseen :) Tämä menee kyllä kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, en ole vielä raaskinut ostaa oikeita leadlight-lakkoja, mutta tuo värittäminen oli kyllä niin antoisaa, että saattaa olla, että mieli muuttuu vielä :D Kokeile ihmeessä miten ohennus sujuu, täällä odotellaan sitten tuloksia :)

   Poista
 4. IHANAT. Tuo neonvihreä KBShimmerkin on ihan mieletön! Tosi hyvä idea laimentaa normilakkoja tuolla tavalla! Mähän oon ihan seonnut tästä vesiväribuumista ja paitsi että mulla on hirvee läjä ns. virallisia vesivärilakkoja, niin oon myös keräillyt tavallisia ohuita jellylakkoja vesivärikokoelman jatkoksi :D Dr. Phil, onko minulla ongelma?

  Ja siis en voi tarpeeks kehua myöskään noita Tropical-laattoja, en oo käyttänyt mitään muita laattoja niin paljoa kuin niitä :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat kynnet! Mä olen myös ohentanut tavallisia lakkoja vesivärilakoiksi, mutta tein sen kynsilakan ohentajalla enkä kirkaalla lakalla.

  VastaaPoista
 6. Kauniit ja ihanat kynnet (: munkin on tehny mieli kokeilla tätä tekniikkaa, mutta mäkään en omista noista lakoista. Enkä myöskään omista oikeen sellasia laattoja missä ois väreitettäväks sopivia kuvia :/ pitää varmaa ruveta hamstraamaan :D

  VastaaPoista
 7. Oi miten mahtavat! Ihanan värikkäät. :3

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3