10. heinäkuuta 2015

Berliini-vinkit jakoon

Kahden viikon päästä koittaa kauan haaveiltu, mutta vasta tovi sitten kahden hurmaavan neidin kanssa buukattu Berliinin 5-öinen kesälomareissu ja sisäinen himopakkaajani janoaa päästä kehittelemään pakkauslistaa, purkittamaan kosmetiikkaa pieniin puteleihin ja miettimään valmiiksi asukokonaisuuksia (jossa olen surkea ja ylipakkaan vaatteita aina KOSKA ei voi tietää miltä just silloin tuntuu paikan päällä). Mutta matkojen suunnittelu, pakkaaminen, yhteinen fiilistely - se on niin parasta!

Matkustaessa paikkaan, jossa ei ole ketään paikallista tuttua opastamassa ja päiviä suhteellisen vähän kaiken kokemiseen ja näkemiseen, haluan yleensä ottaa kaikesta etukäteen selvää. Päiväkohtaisia suunnitelmia harvoin tulee tehtyä kuin vasta perillä, mutta kaikki mahdollisuudet on selvitettävä, että voi ottaa kaiken irti kohteesta :)


Matkasuunnittelijafriikkinä olen jo googlannut, lukenut blogimerkintöjä, niiden kommentteja, hotelliarvosteluja, kahvilavinkkejä, must-nähtävyyksiä ja parhaita ruokakojuja. Hotelli on varattu, kadut tutkittu google mapsilla, tarpeelliset turistinähtävyydet kirjattu, ostoskeskukset karttaan merkitty, metrokartta tulostettu ja muutama ravitsemusliike mielessä, mutta kaikkea en ole löytänyt:

Missä piilee parhaimmat Berliinin kosmetiikka-apajat?
Onko jokin paikallinen merkki, jota ehdottomasti kannattaa tuoda kotiin?
Saako jotain merkkiä Berliinistä halvemmalla?
Mitä muuta pitäisi tietää Berliinin kosmemarkkinoista?

Olen törmännyt seulomisen lomassa nimiin Rossmann ja DM. Löytääkö näistä aarteita? Olen ymmärtänyt myös, että Saksa on luonnonkosmetiikan tarjontaan erikoistunut maa - tämä tietty kiinnostaa, mutta olen luonnonkosmetiikan saralla niin untuvikko, että en tiedä mikä merkki on hyvä ja mitkä tuotteet toimivat.

Jos nyt jotain saisin toivoa, niin haluaisin löytää mineraalimeikkipohjan, joka ei maksaisi mansikoita (sekaiho, vähän rasvoittuva, vaalea beige, neutraali/kellertävä). Kosmeostoslistassa noin ylipäätään on esimerkiksi jokin highlighter, kylmäsävyinen tumma kulmakynä tai -paletti, hiustuotteita (shampoosta muotoilutuotteisiin) ja tietenkin kohdalleen sattuessa kynsilakat.

Lisäksi tietenkin vastaanotan ilomielin kaikki budjettiystävälliset vinkit brunssipaikoista, ravintoloista, salaisista puutarhoista, parhaista vaateliikkeistä,  nähtävyyksistä ja villeistä korteista! :) Mitä te suosittelisitte Berliinissä tehtävän ja missä?

Ainiin ja vielä yksi askarruttava kysymys turistilta: Miten Tegelin lentokentältä on viisainta matkustaa hotellille? Majoitumme Mövenpick-hotellissa, Shcönebergerstrassella (Kreuzberg).


pics from Pinterest: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

5 kommenttia:

 1. Ravintoloista ainakin Maredo oli huippu (Kufursterdammella) ja olikohan steak tai beef house se toinen. Hard Rock cafen ruokia en voi suositella. Aamupala me syötiin aina lähileipomossa, usein niissä on muutama pöytä,saa valmiiksi täytettyjä leipiä ja kahvit :)
  Lentokentältä me otettiin suosiolla taksi, oltiin perillä vasta 23 aikaan, takaisinpäin bussilla. Taksit on paljon edullisempia ku suomessa

  Douglasilta löytyi Essietä 7e/kpl ja muutenkin laaja kosmevalikoima! Mersun liikkeestä ois sillo ainaki saanu niiden merkkilakkoja :D
  Aika vähän tuli itsellä osteltua kosmetiikkaa kun käytiin, mutta nämä tuli mieleen :)

  VastaaPoista
 2. Vaatekaupoista minulle pakolliset oli Primark(♥♥) ja 21 forever. Ja ruoka-asioissa suosittelen kokeilemaan ostoskeskuksissa olevia kiinalaisten pikaruokaloita! + currywurstia.
  Kosmetiikka puolelta itse kannoin ison kasan Balean tuotteita shamppoosta bb-voiteeseen (DM). En muuten kiinnittänyt huomiota suomesta saataviin tuotteisiin, mutta Nivean In-shower vartalovoide oli noin puolet halvempi mitä suomessa. :) Kikohan sieltä myös löytyy, että loppumatkasta voi olla parempi ostaa semmoiset ravureiden sivuläpät silmille. :-D

  VastaaPoista
 3. Juu, DM ja Rossmann ovat oikein oivallisia shoppailupaikkoja. Varsinkin jälkimmäisestä löytyy hyvin myös luonnonkosmetiikkaa. Molempien tarjonnasta on verkossa aika hyvin tuotteita esillä, joten voi tehdä jo suunnitelmia niiden perusteella. C & A on kiva vaatekauppaketju, olen tehnyt monia hyviä löytöjä sieltä.

  VastaaPoista
 4. Karstadissa on ennen ollut essenceä kunnon hyllyt, mutta tänä kesänä kun kävin oli essencet hävinnyt useasta karstadista. Berliinissä on muistaakseni Kikon liike. Paikallisesta Douglas-meikkikaupasta ei oikein kynsilakkoja löytynyt, mutta muuta kosmetiikkaa kyllä.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3