27. toukokuuta 2014

Ladyvita Beauty -ihmekapselit

Kun aloitin kynsilakkailuharrastuksen muutama vuosi sitten, luonnollisesti aloin kiinnittää huomiota kynsien kuntoon. Ikäväkseni totesin, että kynteni kasvavat tosi heikosti tai lähinnä kaikki saavutettu pituus murenee tai halkeaa heti pois. Kynnet myös liuskottuvat ja kynsinauhat repsottavat, kuivuvat ja paksuuntuvat jotenkin ylihelposti. Joskus kesän lopussa kynnet saattavat olla paremmassa kunnossa ja kasvaa ohuena edes millinpari, kunnes ne taas napsahtavat  En ole koskaan saanut apua kynsien kuntoa parantavista aluslakoista, seerumeista tai öljyistä. Olisi pitänyt siinä vaiheessa jo tajuta, että ongelmaa, joka lähtee todennäköisesti sisältä, voi yrittää hoitaa myös sisältä päin, eikä ulkoisilla tuotteilla.

Luin taannoin Glitz&Glam-blogista hiusten kasvattamisesta, lisäravinteista ja niiden vaikuttamattomuudesta hiusten kuntoon, jos puutostiloja ei ole. Katsoin kynsiäni ja mietin ruokavaliotani - voisiko olla, että minulla on joku puutostila. Tällä ruokavaliolla en kyllä ihmettelisi...

Olin juuri saanut kynsimiitin kirppikseltä Ladyvita Beauty -kapselit, joiden kokeilua emmin, koska sen sisältämät aineet kuulostivat vähintään epäilyttäviltä (oluthiiva, peltokorte, merilevä...) ja koska ravintolisien käyttöhistoriani on ollut niin surkea tablettien isojen kokojen vuoksi (=taattu yökkäily).


Nieleskeltyäni ekat tabletit vaivoin, mutta ilman yökkäilyä, päätin antaa kolme päivässä syötäville ravintolisille tilaisuuden pessimistisesti ajatellen, että tuleepahan ainakin kokeiltua. Ladyvita Beauty -paketti sisältää 120 tablettia, eli naposteltavaa riittää 40 päiväksi. Lupaukset ovat seuraavanlaiset:

"Ladyvita Beauty auttaa pitämään hiukset, ihon ja kynnet elinvoimaisina. Tarkasti valitut ainesosat auttavat ylläpitämään ihon ja hiusten terveyttä. Beauty ravitsee kynsiä ja parantaa niiden rakennetta.

• Edistää ihon hyvinvointia
• Elinvoimaa hiuksille
• Ravitsee hiuksia ja parantaa niiden rakennetta
• Auttaa vahvistamaan kynsiä"
(terveysmarket.fi)
 

En seurannut mitenkään erityisemmin hiuksien, ihon tai kynsien kuntoa, kunnes aihe tuli vajaa 4 viikon päästä aloittamisesta ajankohtaiseksi. Aloin jotenkin lakkailun lomassa tajuta, että eihän mulla koskaan ole ole ollut etusormissa tai keskisormissa niin pitkiä kynsiä - ne aina murenevat ensimmäiseen kolahdukseen tai liuskottumisen ansiosta.

Koska en ollut ottanut mitään ennen-kuvia juuri ennen kuuria, kaivoin aloitusta hieman vanhemman otoksen, jossa muistaakseni testailin miitissä saanutta kynsinauhavoidetta (Sally Hansenin, on muuten hyvä!). Ero on kuitenkin minun mittapuullani hyvin merkittävä:


Tämä voi olla jollekin normaalin kynnenkasvun omaavalle ihan perustilanne ja kyllä todennäköisesti minunkin kynnet kasvavat ihan tavalliseen tahtiin, mutta niiden heikkouden vuoksi, ne eivät ikinä virahda edes paria milliä kynsipedistä ulos. Vaan nytpä kasvavat ja niin oudon kovina ja vahvoina! En tiedä mikä ainesosa sen on saanut aikaan, mutta olen hyvin tyytyväinen. Näyttää myös siltä, että kynsien liuskottuminen on vähentynyt ja jopa kynsinauhojen repsottaminen aavistuksen kaikonnut (toki voi olla myös yleisen ilmojen lämpenemisen ansiosta -> vähemmän kuivat kädet).

Kynsien kunnon lisäksi olen huomaavinani myös hiuksissa hieman nopeampaa kasvua, mikä ilahduttaa myös. Pidennyksien poiston jälkeen olen kasvatellut huonokuntoista lettiä, mutta kieltämättä viime viikkoina se tuntuu virahtaneen hitusen enemmän kuin normaalisti. Tämäkin tietty voi johtua hiuksen normaalista kasvuvaiheesta... mutta ainakin placebovaikutus on hyväksi havaittu :D


Ihossa sen sijaan en ole huomannut muutoksia, koska ihoni kunto on yleensä ainakin ulkoisesti hyvä (paitsi ehkä ne kynsinauhat.?). Joitain pitkäkestoisia finnejä olen saanut naamaani viime aikoina, mutta niitä putkahteli jo ennen Ladyvitaa, joten tuskin sitä voin niistä syyttää. Ja tulevatpa ne tuonne leukaan, joka viittaisi hormooneita syyllisiksi.

Ihmettelen kyllä kuinka tabletit vaikuttivat kynsissä näinkin nopeasti. Monet ravintolisät lupaavat tuloksia vasta kuukausien, jopa vuosien päähän. Kaikilla ei tietenkään samat ravinto- ja hivenainelisät toimi, minun kehossani lienee joku sellainen puutostila vallinnut, etteivät kynnet koskaan suostuneet kasvamaan vaihvoina.

Tämän positiivisen kokemuksen vuoksi olen mm. Facebookissa huhuillut Ladyvitojen perään, josko joku ne tarpeettomaksi kokeva haluaisi myydä ne edullisemmin kuin kaupoissa, kun omia on enää muutama jäljellä. Jos nyt tämän hehkutuksen jälkeen joku kokee, että haluaa luopua omista tabuistaan, tarjoa niitä vaikka sähköpostilla, niin ostan pois kynsieni tulevaisuudeksi :P

Joko te olette kokeilleet Livboxista tulleita Ladyvita Beautyja? Jakakaa kokemuksia :)

10 kommenttia:

 1. En oo viel ottanu kuuria käyttöön.Täytys kyllä =)

  VastaaPoista
 2. Olen kokeillut ja minulle tuli kaksi Livboxia vielä eli sain kahdet. Ja täytyy sanoa, etten ikinä ole saanut hiuksiani näin pitkiksi. Olivat myös liuskoittuneet viime kesän geelikynsien takia ja nyt eivät ole enää liuskoittuneet. Pakko se on Ladyvitoista johtua. Suosittelen todellakin.

  http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hieno kuulla, että on toiminut! Tuo kaksi kuuria varmasti on vielä tehokkaampi kuin yhden paketin kanssa. Olen säästellyt viimeisiä tabletteja ja ottanut vähemmän päivässä :D

   Poista
 3. Kuulostaapa mahtavalta! Kynsissä suurta edistystä, mullakaan ei kyllä kynnet pitkäksi ikinä pääse, vaan varmasti katkeavat, liuskoittuvat ja kaikkea mahdollista:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä hyvin tyytyväinen kynsien kasvuun ja vahventumiseen :) Muttahei, sullahan on tosi vahvannäköiset kynnet kuvissa.

   Poista
 4. Oho. Sattumalta aloin käyttämään näitä samaisia tablettaja muutamia tunteja sitten kun päätin, että annetaan nyt mahdollisuus etteivät kylppärin laatikossa vaan loju. Hyvällä tuurilla löysin sun blogis ja tämän postauksen niin nyt on odotukset korkeella kun itselläkin on todella *huonosti" kasvavat kynnet ja en kyllä laita pahitteekskaan jos hiuksetkin kasvais hitusen paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toimivat! Tosiaan taitaa olla hyvin henkilökohtaisia nuo vaikutukset, mutta pidetään peukut pystyssä :)

   Poista
 5. Meeh, en itse huomannut näistä mitään suurta apua. Vähän pettymys, enkä oikein usko että noin lyhyt kuurikaan voi tehdä mitään suuria ihmeitä. Mutta hyvä, että sulle näistä oli apua! Olisipa ollu mullekin : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vähän ihmettelin näin nopeita vaikutuksia, mutta uskon sen johtuvan oikeasti jostain puutostilasta elimistössäni :) Harmi, ettei sinulle ollut niistä iloa!

   Poista
 6. Mun silmiin näkyy kyllä aika iso ero ainakin kynsissä. :) Hiuksetkin on kyllä aika paljon pidentyny, mutta toisilla tietty kasvaa melko nopeestikin.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3