23. huhtikuuta 2014

Canon SELPHY CP910 -kuvatulostinMikä on 18cm leveä, valkoinen, painaa vähemmän kuin maitotölkki ja tulostaa alle minuutissa juuri napatun valokuvan suoraan muistikortilta tai langattomasti 300dpin tarkkuudella?

 - Canon SELPHY CP910 -tulostin, jonka sain objektiivin mukana Canonilta testiin Papua-Uuden-Guinean reissua varten.En uskonut, että noin pieni vekotin tekee noin hyvää jälkeä. Olen joskus haaveillut polaroid-kamerasta, mutta tämä on paljon parempaa - kuvat ovat oikeasti hyvälaatuisia.

SELPHY on myös kiitettävän helppokäyttöinen ja tulostusta on veikeä seurata. Kun värikasetti, "laskualusta" ja paperit on asetettu (asentaminen on helppoa kun mukana on selkeät ohjeet), voi tulostus alkaa.

Tökkäsin muistikortin etupaneelin muistikortinlukijaan ja kone haki automaattisesti kuvat järjestyksessä näytölle. Sitten vain nuolinäppäimillä selaamaan tulostettavia kuvia. Kun oikea kuva tulee kohdalle valitaan yläsuuntaisista nuolinäppäimistä kopioiden määrä. Lopuksi painetaan print.

Kuvat siirtyvät tulostettavaksi myös langattomaksi vaikkapa puhelimesta tai ihan muistikun välityksellä.


Ensimmäisen kuvan kohdalla alkaa tajuta tulostustekniikasta jotain :D Tulostin "värittää" yhden värimaailman kerrallaan. Ensin keltaisen (yellow), sitten punaisen (magenta), sitten sinisen (cyan) ja lopulta mustan (key, paitsi tästä en ole ihan varma, mutta oletan): laadukas uunituore valokuva on valmis. Muste ei edes sotkeudu paperilla, kun joku hätähousu sitä kuitenkin haluaa hiplata heti tulostuksen jälkeen.Ainakin näihin 100 x 148 kuviin tulee automaattisesti valkoiset reunat, jotka voi halutessaan pitää tai napsauttaa katkoviivoja pitkin pois. Takana on valmis postikorttipohja - ihan huippu yksityiskohta nimenomaan reissun päällä! Ihan varmasti lähtee kortti jos toinenkin meidän matkalta koto-Suomeen. Tulostimeen on saatavilla myös tarrapohjia, joiden tulostamista jostain syystä itse suorastaan rakastan :D Tarroja etiketiksi, tarroja osoitelapuksi, tarroja arkistointiin, tarroja vaikka mihin :PKerroin Canonille, että haaveilen Papualla slummielämän kuvaamisesta ja he ehdottivat heti SELPHY-tulostinta mukaan. Paljon en voi materiaa slummeihin viedä, mutta slummilapset eivät välttämättä ole koskaan nähneet tai saaneet kuvia itsestään. Ihana idea minusta.

SELPHY CP910:n lisäominaisuuksiin voi tutustua Canonin sivuilla.

7 kommenttia:

 1. Onpa kiinnostava uutuus! :) Paljonkohan tuo mahtaa mustetta kuluttaa, toisin sanoen saako koko ajan olla tilaamassa lisää mustetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! En ehtinyt ihan niin pitkään tulostinta testailla, että olisin kuluttanut musteen loppuun. Valokuvapaperin mukana tulee kuitenkin väripatruuna, joka riittää ainakin sen pakkauksen tulosteisiin. Canonin sivuilla sanotaankin näin: "SELPHY-tulostimien väriaine- ja paperipakkaukset sisältävät aina tiettyyn kuvamäärään sopivan määrän väriainetta ja paperia, joten molemmat tarvikkeet voi vaihtaa samalla kertaa."

   Poista
 2. Nyt kyllä vähän rakastuin tuohon laitteeseen, salaa olenkin haaveillut jonkinlaisesta valokuvatulostimesta. Esteenä sitten hinta ja luulenpa, että musteet ja paperitkin tuohon ovat aika kuluvaa ja kallista sorttia. Toivottavasti kuitenkin saat suunnitelman toteen ja lapset saavat kuvat itsestään! :)

  VastaaPoista
 3. Miks ajattelin ensimmäisenä että ihana tuote? :D Voiko tulostinta sanoa ihanaksi? :D
  Itsekin mietin kyllä sitä, että kuinka mustetta menee ja kuinka kalliita musteet sitten ovat. Olen aina niin laiska hankkimaan mustepatruunoita :D

  VastaaPoista
 4. Mieletöntä! Etenkin se, että saat antaa pienille rakkaille siellä kuvia vaikka niille rakkaista asioista ja niistä itsestään tietysti! Niin ihana ja kaunis idea!

  Sitten faktaan
  Pikaisten tutkimusten ja laskentojen tuloksena selvitin mikä on noiden kuvien kappalehinta ja mitä se on verrattuna muualla teetettäviin. Tässä tulos:

  Paikallisen valokuvaliikkeen automaatista tulostettuna = 0.99e/kpl
  Photoboxista tilattuna = 0,24e/kpl
  (jos tilaa sen 108kpl kerralla, sillä mitä pienempi määrä, sitä kalliimpi yksittäishinta postikulujen takia)

  VS. tällä laitteella tulostettuna

  Verkkokaupasta jos tilaa paperi+mustepaketin (108kpl) = 0,4e/kpl
  Amazonista tilattu paperi+mustepaketti (108kpl) = 0,28e/kpl

  (kappalehintaan on huomioitu mahdolliset postikulut)
  Eli melko vertailukelponen hinta! Toki sitten voidaan miettiä, että maksaako se ikinä itteään takasin, koska noissa laskuissa en huomioinu tietenkään laitteen itsensä hintaa :D Mut äärimmäisen kätevä sillon, jos ei ole tapana teettättää hirveitä määriä kuvia kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmu hyvää "salapoliisityötä"! Tämmönen olis kyllä niiiiiin kiva omistaa :) Itse oon ainakin niin laiska, että en millään jaksa teettää kuvia.

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3