17. syyskuuta 2012

projekti karkkilakko

Usein tällaiset elämäntapamuutospostaukset tuppaavat alkamaan ihan alusta - siitä päätöksestä ja andrenaliinista, joka reippaasta uuden alun mielentilasta saadaan. Tämä merkintä on kuitenkin (ainakin itselleni) siitä poikkeuksellinen, että kerron tästä vasta projektin ollessa käynnissä jo tovin, tarkemmin sanottuna neljä viikkoa.

Karkkilakko - miksi?

Siksi että
a.) Ostin huvikseni karkkia lähes joka ilta ihan liikaa tarpeisiini.
b.) Karkki on epäterveellistä.
c.) Karkkiin menee yllättävän paljon rahaa, varsinkin kaltaisellani salmiakkiheikolla.

Jaarittelin joskus bloginkin puolella, että uuteen asuntoon muuttamisen myötä seuraa muutankin elämäntaparemonttia. Olkoon tämä nyt vaikka ensimmäinen askel terveellisempään ja virkeämpään elämään.

Mitä lakkooni kuuluu?

Karkkihyllyn asukit, eli karkkipussit, suklaat, lakut, salmiakit, tikkarit, patukat, levyt - kaikki!

Kerrankos sitä keijuprinsessat täyttävät 3 vuotta!
 Mitä kyseenalaista saan syödä?

Jäätelöä, kakkua, leivoksia ja keksejä, koska syön niitä harvoin. Käytännössä en osta niitä koskaan itselleni ja sen kerran kun jonkun luona niitä tarjotaan, en kieltäydy, vaan voin syödä palasen, jos tekee mieli. Siksi, ettei niiden syöminen riistäydy millään tavalla käsistä.

Sipsejäkin voin syödä, jos joku tarjoaa, mutta pyrin niitäkin välttämään.

Millä herkuttelen?

Aika usein elokuvan ääressä rentoutuessa tekee mieli napostella jotain pientä. Tällöin herkuttelen erilaisilla suolaisilla pähkinöillä, jugurttikuorutteisilla cashew-pähkinöillä -tai muilla jugurttikuorutteisilla asioilla (esim. kuivatut marjat), nachoilla ja salsalla, sekä tulevaisuudessa myös dipattavilla kasviksilla.

Jugurttikuorutteisissa syötävissä esimerkiksi on se "hyvä" puoli, että ne ovat melko makeita, johtuen varmaankin sokerista ja kasvirasvasta, ettei niitä tee mieli syödä paljoa. Makeanhimo on nopeasti tyydytetty.

Jugurtti-cashew't, jugurtti-karpalot ja jugurttivadelmat.

Tunnelmia neljän viikon varrelta:

1. viikko takana: 
Yhyy, tekee mieli hulluna karkkia! Salmiakkiaaa, suklaaataaa mitä vaaan!
Naposteluhimon tyydyttäminen: Nachoja ja salsaa. Sipsejä hieman. Joitain jäätelöpuikkoja taisi mennä, kun oli vielä lämmin. Vieraissa sai kakkua, macaron-leivoksia ja muita herkkuja. Olikohan osa niistä kuitenkin itsepetosta? Taisin unohtaa, että olin edes lakossa.

2. viikko takana:
Yhyy, tekee mieli karkkia! Salmiakkihimo. Fazerin punaisen himo. Karkkihyllyjen läpi käveleminen tuo ajatuksia kertaviikkoisesta karkkipäivästä.
Naposteluhimon tyydyttäminen: Jugurttikuorutteisia cashewpähkinöitä. Varmasti valkosuklaakuorutteiset olisivat olleet parempia... Sipsejä vähän, kun oli tarjolla.

3. viikko takana:
Taitaa makeanhimo istua tiukassa, Ässämix-lakun näkeminen laittaa kuolan valumaan.
Naposteluhimon tyydyttäminen: Nachoja ja salsaa x 2.

4. viikko takana:
No nyt alkaa olla jo inhimillistä. Ei enää oikeastaan ajattele asiaa, eikä karkkihyllyjen ohittaminen ole suurikaan suoritus.
Naposteluhimon tyydyttäminen: Hapankorppuja (rouskuu ihanasti), vanukasta, jugurttikuorrutettuja cashew-pähkinöitä (pienempi määrä riittää), jugurttikarpaloita ja jugurtti"vadelmia"*. Upea hetki salmiakkipurkan kanssa ja salainen nautinto ksylitolipastillista.

* = Jugurtti"vadelmia", eli jugurttikuorrutteisia riisipalloja, jotka on höystetty vadelmajauheella. Tulin huijatuksi ihanan pakkauksen vuoksi.
Yleisfiilikset: Valehtelisin jos väittäisin, että olo olisi jotenkin huomattavasti terveellisempi tai virkeämpi, ainakaan aamuisin tai päivisin. Iltaisin ehkä jaksaa paremmin touhuta, kun ei ole vetänyt sokeriähkyjä. Joskus on hankala keksiä mitä ostaisi kaupasta, kun tekee mieli salmiakkia tai ihanmitävaankarkkia. Karkkia on iha ylihelppo ostaa, miksei terveellisistä naposteluista tehdä helppoja ja halvempia?

Suunta nyt: En missään nimessä ajatellut luopua karkkilakosta, vaikkei se ehkä mitään älyttömän huomattavaa ole mukanansa tuonut. Tavoite on lakkoilla syntymäpäiviin asti ja siitä seuraavaan etappiin, eli jouluun. Jouluna antaudun Vihreille kuulille, suklaille ja salmiakkikonvehdeille :)

2 kommenttia:

 1. Minäkin välttelen karkkia, mutta ruokavalioon kuuluu kyllä tumma suklaa, 75 prosenttinen tai yli, ja xylitol-salmiakkisisut, joita en pidä pahana (mitä vikaa?). :) Vanhempien luona puolet ajasta majaillessa saan tosin keksien ja jäätelön ahmimiskohtauksia. En itse niitä ostaisi, mutta...

  VastaaPoista
 2. Täällä on sama rojekti menossa ! Tosin se alkoi jo vuosi takaperin Juhannuksena, ja hyvin on pitänyt. Asiaa on huomattavasti helpottanut se, ette perhe, ystävät ja kumppani tietää sen. Eikä ne (kovin usein) nähteni syö karkkia. Etenkin nälkäisenä sitä tekee vieläkin välillä mieli.
  Siirryn myös noihin erilaisiin jugurttikuorrutteisiin pähkinöihin ja hedelmiin. Koitan nyt niistäkin luopua niin, että korkeintaan pari kertaa kuussa sallin itselleni niitä. Ne on kuitenkin aikamoinen energiapommi..
  Muuta en ookkaan karkkien lisäks kieltänyt itseltäni. Jäätelöä menee enemmän tai vähemmän, koska se on vaan niin hyvää ;) Ja keksejä/leivonnaisia/sipsejä jne en osta myöskään vain itselleni. Ne häviäis kaapista varmasti liian nopeasti :o

  Mutta tsemppiä siule tän projektin kanssa ! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3