14. tammikuuta 2014

vuoden top10 kosmetiikka

Viime vuoden aikana otin muutaman harppauksen a.) normaalin hintakipurajani ulkopuolelle b.) pois tutuista ja turvallisista vakkarituotteista. Myös yhteistöiden tai blogitapaamisten yhteydessä saaduista tuotteista osa on jäänyt vakiokäyttöön - on uusien suosikkien aika.

Vuoden meikkituote
Clarins - Splendours Color Quartet & Liner Eye Palette

 Kävisi myös "Vuoden käytetyin" -otsikon alle. Sain yllätyksekseni viime keväänä monen bloggaajan tavoin Clarinsilta Splendours -kesämeikkejä lahjaksi yhteistyöstä. Yksi tuotteista oli ylitse muiden: luomiväri/eyeliner -kvartetti aivan täydellisillä sävyillä ja laadukkaalla koostumuksella.

Paletti on täysi helmi sekä ulkoa että sisältä. Luomivärinapeista löytyvät metallinen kultapronssi, vaalea beige, tummanruskea ja punertavan ruskea (mikähän sävy kuvaisi tätä oikeasti?). Mustannäköinen pitkä nappi on rajaustarkoituksiin ja koostumukseltaan kovempi - tai ehkä vahamaisempi. Väri ei levitettynä ole intensiivinen musta, ehkä joku lilaan taittava, mutta se ei oikeastaan levity niin helposti, että käyttäisin sitä rajauksissa.

Luomivärisetti on Clarinsin tyyliin yleellisen näköinen ja tuntuinen. Pigmentti on loistava (en käytä arkimeikissä edes pohjustajaa) ja sävyt sopivat sekä arki- että juhlameikkiin. Arkipäivinä tykkään ehostautua luonnollisesti ja paletin ruskeilla luonnonläheisillä sävyillä silmien varjostaminen ja korostaminen onnistuu vaivatta. Eniten kulutettujen nappien kohdalta näkyy jo pohja, mutta toisaalta viime keväästä asti lähestulkoon jokapävä käytössä ja jokaisella reissulla mukana ollut paletti on vielä yllättävän kuosissaan.


Vuoden shampoo
Silky Sexy Hair - Shampoo LITE for Fine/Normal Hair
300ml

Oletko elämäntilanteessa, jossa pidennyshiukset kilpailevat huomiosta lähinnä pöllön oksennuspallon kanssa? Been there, vaan en enää. Tässä kohtaa tosin täytyy olla varovainen ylistävien tuotearvinointien kanssa, sillä pidennyshiuksiini tehtiin shampoonvaihdon lisäksi värjäys tummaksi, jolloin koko rakenne näytti muuttuvan.

Kokemukset shampoosta kuitenkin ovat erinomaiset. Shampoo vaikuttaisi toimivan mielttömän hyvin pidennykshiuksissa. Halvanoloisesta nimestä huolimatta tuote tuntuu laadukkaalta, se vaahtoaa hyvin, ihanan kermaisesti. Aluksi myös kampaamofiiliksinen tuoksu jäi leijailemaan hiuksiin - nyt siihen on jo tottunut.  Hoitavan ominaisuuden vuoksi hiukset rasvoittuvat vähän nopeammin kuin normishampoolla, mutta otan mieluummin sileät pidennyslatvat kuin sen heinäpaalin, joka ahdisteli jo ajatuksellaan pesusta.

20 euron hinta vähän masensi aluksi, etenkin nyt kun nyt sitä saa nettikaupoista halvemmalla. Toisaalta en olisi koskaan kokeillut tuotetta vain googlailun perusteella ja näin toivottavasti pystyin tukemaan omaa kampaamoaankin vähän.



Vuoden hoitoaine 
Pantene Pro-V Repair & Protect
200ml

Heitetään nyt samaan hengenvetoon hoitsikkakin, joka edustaa hintaluokassa sitten kivempaa ääripäätä. Todellinen yllättäjä, jonka ABC:ltä takkupehkon tuskan pakottamana ostin hätäpäissäni (en sentään päissäni). Enpä ole sen jälkeen nähnyt syytä vaihtaa. Hoitoaine toimii niin hyvin pidennyshiusten silottajana, eikä repair-etiketistä huolimatta sisällä keratiinia, joka olisi kohtalokas jatkehiuksille.

INCI-listan kolmosena keikkuilee tietenkin joku dimethicone-päätteinen silikonisanahirviö ja löytyypä listasta muutama muukin hoitava ainesosa (piti ihan incihausta tarkistaa), jotka helposti karheentuvaan hiukseen toimivat erittäin hyvin, mutta hius tuntuu pesun jälkeen puhtaalta. Lähi-ABC:n (paikallisittan Apsin) hiustenhoitovalikoimat ovat muuten todella huonot: kaikki tuotteet ovat normaaleille hiuksille, eikä löydy yhden yhtä kosteuttavaa tuotetta. Kellä muka on normaalit hiukset?! Niillä, jotka ostavat hiustuotteensa Apsilta?



Vuoden puhdistustuote 
Mary Cohr - Ecobiology Soft Cleansing Foam
150ml 

Aah, tämän takia kasvojen pesu illalla puolikuolleena ei ole enää niin tuskaisaa. Mary Cohrin puhdistusvaahto on pehmeää, raikkaan tuoksuista ja hellävaraista, mutta se poistaa tehokkaasti myös silmämeikin. Tämä on niin täyttä luksusta, että melkein jo harmittaa nyt, että tuote joskus loppuu. Tosin pullo vaikuttaa tosi riittoisalta; yhteen meikinpesuun riittää yksi pumppaus vaahtoa.

Olen muuten yhdessä asiassa lyömättömän hyvä: korkkien hävittämisessä. Taisi Mary Cohrillekin käydä korkit. Yleelliseen Mary Cohriin minut tutustutti kosmetologi-ystäväni, jolla on Joensuussa oma ihana kauneussalonki Pisara kauneutta.


Vuoden kuorinta 
Biodroga MD – Cleansing Skin Refining Peeling
30ml

Todellinen täsmäpuhdistaja ja ihon uudistaja, jota käytän kasvojen epäpuhtaisiin kohtiin. Skin Refining Peeling poikkeaa muista peruskuorijoista siten, ettei aineessa ole fyysisiä rakeita, vaan se kuorii hedelmähappojen avulla. Tuote puhdistaa ihohuokoset syvältä ja poistaa kuollutta ihosolukkoa, niin että iho voi paremmin vastaanottaa tehoaineita.

Tuote levitetään iholle, jätetään muutamaksi minuutiksi ja pestään haalealla vedellä. Itsehän en osaa tarkkailla tehoaineiden imeytymistä, mutta iho näyttää ja tuntuu ihanan puhtaalta, eikä lainkaan kuivalta. Päivän pelastaja silloin kun mustapääarmeijat tiettyyn kuukaudenaikaan alkavat viritellä pommeja. Pienestä koosta huolimatta riittoisa pakkaus!


Vuoden pelastaja 
Viva La Diva – 3 in 1 Concealer  

En edes muista milloin Viva La Divani ostin, mutta pitkään se on kestänyt (mikä ehkä paistaa vähän mömmön ulkomuodosta). Nenänpieleni punoittavat ja silmänaluseni sinertävät luonnontilassa siihen malliin, että käytössäni tällainen monen sävyvaihtoehdon sisältävä peitetuote on aivan paras. Tosin yleisväritys peiteaineissa on aina liian punainen keltaisenvalkeaan ihooni nähden, mutta yksityiskohdissa tuote toimii.

Kuinkahan moni MakeUpStore Cover All Mixin käyttäjä on siirtynyt halvempaan copycat 3 in 1 Concelariin? Ainakin minä, hohoh. Koostumus 3 in 1:ssa on öljyisempi, mikä sopii minulle, koska Cover All Mix oli kuivina naamapäivinä vähän liian jämäkkää töhnää.


Vuoden huulipuna 
BarryM – Lipstick 52 Shocking Pink 

Harvoin innostun mistään huulituotteista näin paljoa, mutta BarryM teki shokkivaikutuksen. Pitkään haikailemani neonpinkki mattapuna on vihdoin omistuksessani. Se, että mitä julkista käyttöä tälle keksin, on vielä vähän auki. En ole ihan niin repäisevä likka arkiehostuksessani, että heittäisin pinkit punat työpäivänä seurakunnan toimistoon. Ensimmäinen askelhan se on jossain tilanteessa otettava, ehkä ihan kohta!

Huulipunan tilasin kosmetik4lessiltä, maksoi 5,20€.

  
Vuoden tuoksu 
Giorgio Armani – Acqua di Gioia

Sain raikkaan Gioian synttärilahjaksi mieheltäni ja tässä elämän aikana kun olen tasan neljä hajuvettä omistanut, täytyypä sanoa, että ei ole tämän tuoksun voittanutta. 

Voittaja-aineksia ovat raikkaus ja hempeys ja pullon mahtava muotoilu. En osaa analysoida hajuvesiä, varmaan jotain kukkia tässäkin on?
Kun oppisin vielä lausumaan tuon nimen… 


Vuoden karva-asia
Depend - Kulmaväri Musta

Kulmien värjäys kotona on kauneusrutiineissani täysin uusi ohjelmanumero. Sen helppoudesta kuitenkin kiitollisena, vaikkakin lopputuloksen lyhytkestoisuudesta turhautuneena olen löytänyt uuden vakioaineksen kylppärin kaappiin. Dependin musta ei kyllä mustaa minun naamakarvoissani ole nähnytkään, mutta ajaa tummennusasiaa aina hetken verran.

Kotivärjäyksen helppous yllätti, mutta voi kunpa kuluttajille myytäisiin vahvempia aineita, nimittäin hetkellisen freshiysilluusion jälkeen kulmakarvat haalentuvat viikossa taas harmaaksi. Halpuus kuitenkin vetää ammattilaisia enemmän puoleensa ja toki tämä on kynällä väritettyjä karvoja parempi lähtökohta. Ehkä joskus värjäyksen lisäksi opin muotoilemaan ja ehostamaan kulmia, niin igorkriiseilykin vähenisi.


Vuoden pika-apu 
Klippoteket – Styling Dust Spray (Dry Shampoo Bonus Effect) 
eli Klippoteket kuivashampoo 200ml

Kaikki tuntee jo tämän kulttimainetta nauttivan kuivashampoon. Vaikka mitä muuta kuivista kokeilisin, on Klippoteket ylitse muiden. Minun tukkaani tämä toimii ylivoimaisesti parhaiten. Tuote poistaa tyvestä rasvaisuuden, antaa pitoa, tuuheutta ja mattaisan pinnan. Harvoin tosin tarvitsen tuuheutta tähän pehkoon, mutta pesuttomia päiviä saa ainakin yhden lisää, ja siitäkös hiukset sekä iho kiittävät. Tässä tuotteessa yhdistyvät kaksi maagista sanaa: halpa ja hyvä.


Bloggaaja tajuaa tässä vaiheessa, postausta jo neljättä tuntia naputellessa, että tästähän olisi saanut monta hyvää erillistä kosmetiikan esittelypostausta. Anthaapa olla ja heitämmä koko setin kerralla lauteille!

 Onko teillä samoja lempparituotteita? Löytyikö uusia kiinnostavuuksia?

12 kommenttia:

  1. Ihanasti olit tehnyt tämän postauksen! <3 Ja tuo kulmien värjäys on kiinnostanut jo pitemmän aikaa... ehkä kesällä aion kokeilla. :)
    xoxo Mella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kiitos! Mulla tulee vähän sykleissä nämä bloggausinspikset ja viikon tauon jälkeen saa sitten kilometripostauksen, mutta toisaalta aika ei juuri nyt tahdo riittää kovin säännölliseen tuottamiseen :)

      Kulmien värjäys on kyllä auttanut ainakin minua luonnollistamaan kulmalookin vähentämättä ilmettä. Helppoa se ainakin on ja itse en ole vielä onnistunut mihinkään sotkuisiin ylilyönteihin, vaikka annan vaikuttaa ylimääräistä aikaa.

      Poista
  2. Klippoteket on kyllä munkin suosikki ja tota peiteainetta ole himoinnut jonkin aikaa jo, joten täytynee hankkia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi tuota peiteainetta, pigmentti on hyvä ja hinta ei todellakaan kirpaise :)

      Poista
  3. Ihana postaus! :) Näit paljon vaivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Kuvat ovat aina nopeita ja helppoja, mutta tekstin tuottaminen aina vähän jumahtaa aluksi :)

      Poista
  4. Tuo Mary Cohrin puhdistusvaahto kuulostaa mielenkiintoselta! Klippoteketiä löytyy myös täältä ja itsekin olen sen parhaimmaksi kuivashampooksi todennut. :) Mulla on myös se MakeUpStoren Cover All Mix, mutta tuota Viva La Divan vastaavaa houkuttaisi kokeilla, koska tuo Cover All Mix on juurikin vähän turhan kuivan ja jämäkän oloista välillä. Tosin tietysti pitäisi ensin käyttää tuo vanha loppuun ja sitä tuskin tapahtuu vielä pitkään aikaan, kun tuo pirulainen on niin riittoisa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tykännyt tästä putsarista ja plussaa tosiaan siitä, että tuote on vaahtomuodossa. Tekee pesemisestä paljon kivempaa :) Oon kyllä tykännyt tästä Viva La Divasta, mielestäni täysin vastaava tuote Cover All Mixille. Ainoa miinus siitä, että sitä ei saa täältäpäin Suomea. Kävin tuon omani ostamassa joskus Helsingin reissulla Kicksistä, mutta siitä on niin pitkä aika, etten oikeasti muista milloin tämä on tapahtunut :D Onneksi purkki on niin riittoisa, ettei sen takia tarvitse erikseen Kicksiin reissailla.

      Poista
  5. Kiva postaus! Ei oo Klippoteketin voittanutta <3

    VastaaPoista
  6. Tosi kivasti olit kerännyt tuotteita yhteen. Itse en omista noista mitään, joten siinäkin suhteessa oli mielenkiintoista lukea ja saada vinkkejä. :)

    VastaaPoista
  7. Hei KatjaMaria! Voi.. Löysin siun ihanan kauniin ja valloittavan Blogin! Yhtä upea kuin kirjoittaja itse!
    Näihin jokaisen naisen tukkapulmiin voisin lisätä yhden korvaamattomien tuotteiden "perheen", joka lisäksi vielä hauskuuttaa kylppärissä ja tyrmää vastustajansa hintalaatusuhteellaan mennen tullen: Four Reasons -tuotteet alias "puhuvat pullot" --> http://kcprofessional.fi/four-reasons-muotoilu
    --> Supervahva aerosoliton viimeistelysuihke yhdistettynä muihin hiuskiinteisiin - ja ne kiharatkin kestävät. :D Sopii hyvin opiskelijan kukkarolle, jos Sokkarin 3 +1 päiviä ei ole näkyvillä ja haluaa kuitenkin käyttää noin niin kuin kampaamotuotteita.
    Ja kans plussat tuolle yhdelle kauneushoitolalle! ;)

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3