17. tammikuuta 2014

China Glaze - Calcium Gel Fortifier -kynnenvahvistaja

Kynsilakkafriikkinä haaveilen, että omistaisin joskus kynnet. Sellaiset, jotka eivät katkea, liuskotu, lohkea tai repeä ennenkuin ne ehtivät kasvaa sormenpäästä ulos. Kynteni ovat heikot; ne eivät kasva pituutta, eivätkä pysy ehjinä tai sileäpintaisina. Voin kertoa, että se harmittaa ja rajoittaa tosi paljon tätä kynsilakkaharrastusta.


China Glaze - Calcium Gel Fortifier (hinta 8-10€) on aavistuksen pinkkisävyinen kirkas lakka pakattuna huurrelasiseen CG-pulloon (14ml). Ohjeiden mukaan lakkaa levitetään kaksi kerrosta kynnelle neljän päivän välein. Lakka on suunniteltu suojaamaan kuivia, heikkoja ja katkeavia kynsiä ja sen pitäisi lisätä kynsien kasvua. Lakan päällä ei suositella käytettävän muita kynsilakkoja.

12.12.2013
15.1.2014
Calsium Gel Fortifierien luvatut vaikutukset kuulostivat hyvältä, mutta ikävä kyllä tämäkään ei liiemmin auttanut kehnoja kynsiäni.

Plussat
 • Jättää kiiltävän kauniin pinnan

Miinukset
 • Lohkeilee päivän-parin päästä jättäen kynsien kärjet paljaiksi
 • Ei voi käyttää aluslakkana, kynnet jopa kellastuvat, jos päälle laittaa värilakan
 • Ei tuntunut vaikuttavan ainakaan luvatussa 4 viikon ajassa

Viiden viikon käytön jälkeen kynnet ovat kokonaisuudessaan kasvaneet ihan hitusen lähtötilanteestä, mutta tokihan ne muutenkin kasvavat. Ainakaan yhtään vahvemmilta kynnet eivät tunnu ja katkeilua tapahtuu kokoajan. Tuote tuntui kaikkiaan liian pehmeältä suojatakseen kynsiä napsumiselta.

Usko kynsien kuntoa kohentaviin ihmetuotteisiin alkaa hiipua. Ainakaan minun kohdallani mikään muu kuin aurinko ei ole auttanut kynsien vahvistumiseen - elokuussa saan hetken nauttia pidemmistä ja vahvemmista kynsistä. Varmasti joku ruokavaliomuutos / ravinnelisä voisi toimia, mutta onko mikään tarpeeksi helppo ja varma? Yritin joskus popsia Piimax-tabletteja, mutta niiden ison koon takia meni koko homma yökkäilyksi. What to do?

5 kommenttia:

 1. Oma pelastus tässä osassa on ollut ehdottomasti Rimmelin 5 in 1 base coat. Selvä ero on nähtävissä kynsiin ennen ja jälkeen tämän käytön aloittamisen :) Kynnet kyllä viime vuoden aikana ovat kasvaneet muutenkin niin hurjaa vauhtia etten ole ihan varma mitä tässä kiittä / syyllistää :>

  VastaaPoista
 2. Mie oon lisänny jonkin verran maitotuotteita, Piimaxitkin löytyy, mutta mie en pysty niitä nielemään, joten pureskelen ne :D
  Kannattaa kokeilla Rimmel - Stronger kynnenvahvistajaa, itse tykkään siitä ja sen päällä voi lakkailla ihan normaalisti. Pakkaus uudistui ja se löytyy nyt Nail Nurse -nimellä, mutta tuo Stronger sana siinä on yhä.

  VastaaPoista
 3. Mulla on Piimaxia (C-biotiini muistaakseni) ja se on auttanut kyllä. Paljon enemmän auttaa kuitenkin säännöllinen kynsien ja kynsinauhojen rasvaaminen ja öljyäminen. Eihän mikään hoitolakka voi kynttä pidentää, jos kynttä itsessään ei ole kosteutettu hyvin :/ Essien Grow Stronger on auttanut mulla varsinkin kesäisin kasvattamaan pituutta, mutta kyllä säännöllisellä öljyn käytöllä kynsille on ihan nähtävissä oleva vaikutus.

  VastaaPoista
 4. Komppaan Elisaa; öljyt, kunnon kosteutus sekä Essien Grow Stronger tai OPIn Envyt. Talvella kuivuus ja kylmyys lisäävät näitä heikkojen kynsien ongelmia, ja koska olen superhuono käyttämään lyhyillä happihypyillä hanskoja, yritän jelpata käsiäni hautaamalla ne yöksi kunnon rasvauksen jälkeen puuvillahanskoihin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille vinkeistä! Ilmeisesti on käytävä Rimmelin hyllyllä lakkaostoksilla :)

  Mulla onkin tuo öljyäminen jäänyt noin 1krt/viikko, sekin varmasti talven kuivuuden ja kylmän lisäksi vaikuttaa. Tein tässä sellaisen tempauksen, että leikkasin kaikki kynnet lyhyeksi, ettei mitään heikkoja kärkiä jäänyt jäljelle ja aloitan (aloitin kaksi yötä sitten) rasva+öljykuurin puuvillahanskoin joka yöksi.

  Voisin kuvitella, että kynsien kunto tulee voimakkaasti myös sisältäpäin ja kunnonkohtoukseen olisi huippu löytää joku pienikokoinen (en voi siis nielaista isoja tabuja) tehotroppi :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3