30. huhtikuuta 2013

arrivederci

Apua, mulla on tämä blogielämä jäänyt hiljaiselle vaihteelle. On kuitenkin ollut helpottavaa, kun ei ole tarvinnut raportoida. Kauneusjutuistakin nauttii välillä ihan ilman bloggaamista. Olen elänyt ihanaa arkea, vailla suurempia uutisoinnin aiheita, mutta nyt on kyllä pakko hehkuttaa, että viikonloppuna kutsuu joku ihan muu kuin tavallinen arki...

Nimittäin Rooma! Teen ystäväni kanssa 3½ päivän ekstemporereissun ikuiseen kaupunkiin historiaa huokuvien nähtävyyksien, kauniiden rakennuksien, vilinän, kehutun ruuan ja pienen shoppailunkin keskelle. JA tämän hetkisten arvioiden mukaan, ei aurinkoakaan jää kaupungista puuttumaan! Aaah. Ajattelin ottaa tämän vaikkapa myöhäisenä valmistujaislahjana, niin täydellisen kaivattuna levytyslomana parhaan ystäväni seurassa gelatoja nautiskellen.

Rooman ostotarjonnassa kiehtoo tietenkin kosmetiikka, erityisesti kynsilakat. Ainakin Kikon liikkeessä on pakko käydä ahdistumassa (kun ei saa viedä kaikkia lakkasävyjä mukanaan) ja Essencen tuotteita haluan päästä hypistelemään livenä.Vaatepuolelta minua kiinnostavat tietenkin muotiketjut, joita Suomen itärajalta ei löydä, mutta ehdottomasti nämä edullisemmat. En siis usko palaavani uuden Pradan laukun tai Guccin korkkareiden kanssa.

Höpelöidyn ihan täysin, kun pääsen matkustamaan uuteen maahan. Opettelen epätoivoisesti kieltä, selvitän kulkuyhteyksiä, googlaan turistien kokemuksia, luen matkablogeja, tutkin google mapsia myöten miltä paikka näyttää ja missä hotelli sijaitsee, selvitän kauppoja, ravintoloita ja hintatasoa, väkerrän pakkauslistaa, asettelen kaikki vaatteeni sievästi riviin ja suunnittelen käteviä asukokonaisuuksia, purkitan tuotteita matkakokoisiksi... näin alkajaisiksi :D

Jos teillä on shoppailu- tai matkavinkkejä Roomaan liittyen, antaa vain palaa :)

kollaasin kuvat Kiko ja Essence

8 kommenttia:

 1. Ihanaa reissua! Itsekin haluaisin käydä Italiassa ja erityisesti Venetsiassa, mutta vielä se ei ole toteutunut. Onpahan mistä haaveilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Venetsiakin kyllä houkuttaa ehdottomasti... seuraavalla kerralla sitten sinne :D

   Poista
 2. Rooma! <3 Niin kaunista, vaikka meidän siellä ollessa satoi joka päivä! Vaan ei haitannut, on se tunnelma ja ruoka ja kaikki niin ihanaa.. :)

  -Minna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, en malta odottaa :) Kohtasitteko paljon puhuttuja taskuvarkaita? Se on ainoa asia, joka vähän kammoksuttaa.

   Poista
  2. Me ei kohdattu kyllä mitään epämääräistä, ei myöskään varkaita. Maalaisjärjellä ainakin me pärjättiin hyvin. Ruuan suhteen annan sellaisen vinkin, että älkää syökö ihan turistirysien vieressä olevissa ravintoloissa, pari korttelia syvemmälle, niin ruuat on aitoa italialaista! Bongatkaa myös paikallisia asiakkaiden joukosta, se on hyvä merkki löytää aito italialainen ravintola, mitä pienempi ja koruttomampi, sitä parempi! :)

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! Hankala onkin turistina ja ensikertalaisena uudessa isossa kaupungissa osata löytää ne oikeat ja edullisemmat paikat. Yritetään siis suunnata enemmän paikallisiin ravintoloihin :) voi olla aika pizza-linjaa meidän ruokavalio :D

   Poista
 3. vaikka vasta 15-vuotias olenkin,kesällä lähden italiaan jo suunnilleen kymmennennen kerran.Roomassakin olen käynyt tosi useasti.Jos noita taskuvarkaita mietit,niin niitä on nykyään siellä vähemmän kuin ennen,ja aika levollisin mielin siellä saa kulkea.Mutta ehdottomasti kannatta muistaa esimerkiksi metroissa ja busseissa nostaa laukut AINA syliin,ja AINA käsi vetoketjulle tai kassinsuulle,ja katse kannattaa pitää laukussa koko ajan.Näin kannattaa tehdä kaikissa paikoissa missä on vähänkin enemmän väkeä.Roomalaiset taskuvarkaat on niin eteviä,ettei todellakaan huomaa,jos lompakko viedään taikka kassi viilletään alhaalta auki.Mulla ei oo koskaan niin käyny,mutta silti on aina hyvä varautua.Mutta tosi kaunis kaupunki on ja aivan ihana shoppailupaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla, ettei ole niin paljon varkaita. Kaikki, joille olemme matkasta kertoneet ovat vain ensimmäisenä varoitelleet taskuvarkaista :)

   Pitää yrittää olla silmä tarkkana liikenteessä, vaikka en usko että me näytämme kaikkein rikkaimmilta uhreilta :D

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3