26. maaliskuuta 2012

arkimeikkini

Minua usein harmittaa, kun en ehdi tai voi tehdä monien kosmetiikkabloggaajien lailla värikkäitä, näyttäviä ja kokeilevia silmämeikkejä ja postata niistä hienoja otoksia blogiin. Tuumasin tänään tovin asiaa ja aloin ajatella toisin: Voinhan kirjoittaa niistä arkisista ja yksinkertaisista meikkiratkaisuista, joita joka päivä käytän. Ne eivät välttämättä kuulu kategorioihin eye candy ja upeat kuvat, mutta niistä voi silti olla hyötyä.

Tänään aloitan esittelemällä perusmeikeistä sen kaikista peruksisimman (äh, mikä on superlatiivi sanasta perus?). Meikissä ei käytetä kirkkaita värejä, vaan ainoastaan kasvojen luonnollisia sävyjä ja piirteitä korostavia tuotteita. Tätä ei voi kutsua nudemeikiksikään, koska kasvoilla selkeästi näkyy, että se on meikattu, mutta sana arkimeikki kuvastaa mielestäni ehostusta hyvin. Käytän pääasiassa myös ainoastaan edullisempaa kosmetiikkaa. Joskus hyvien ja kustannettavissa olevien kosmetiikkatuotteiden löytyminen on työlästä, mutta tälle lompakolle välttämätöntä. Joten erityisesti te, joilla ei budjetti taivu selektiivisiin merkkeihin, korvat hörölle :)

 Jos et jaksa lukea koko selostusta, voit vilkaista vain kuvat pikaisesti ja saat ajatuksen meikistä.


Arkimeikkini askeleet

1. Peitevoide 
Sipaisen kevyesti keltaista peiteainetta nenänpieliin ja hieman paksummin oranssinsävyistä silmien alle.
Tuote: Riittoisa Make Up Storen Cover All Mix, jossa yhdistyy kolme eri peitesävyä on palvellut hyvin. Hinta n. 29e (kuulostaa kalliille, mutta on oikeasti todella riittävä).

2. Meikkipohja
Käytän pääasiassa mineraalipohjia, talvella joskus meikkivoidettakin. Joskus myös sipaus irtopuuteria on paikallaan.
Tuote: Arkikäytössä vakiotuotteeni on ollut The All Natural Face Mineral Foundation - sävy True Beige. Hinta 5-13$, tätä myy The All Natural Facen nettikauppa. Mineraalipohjan vaihto olisi paikallaan, mutta uuden hyvän sävyn ja koostumuksen löytäminen on aina kiven alla. Tarvitsisin paremman sävyn ja kevyemmän, sekä peittävämmän koostumuksen.

3. Kulmakynä
Pohjustuksen jälkeen piirrän kulmille muotoa ja sävyä. Kulmien meikkauksen aloitin vasta joku vuosi sitten, joten meikkaajagurut, antakaa armoa, en vieläkään oikein handlaa tuota muotoilua.
Tuote: Tummemmat kulmat saan Make Up Storen Tri Brow:lla, kolmen sävyn kulmaväripaletilla. Hinta n. 20e.

4. Silmienrajaus
Silmien ehostuksen aloitan nestemäisellä rajauksella. Simppeli musta viiva ripsien tyveen ja pieni nosto silmän yläkulmasta.
Tuote: Nykyisellään käytössä on musta nestemäinen Gosh Eye Liner Pen, hinta siinä 10e tienoilla. Sivellin on kuitenkin liian paksu ja tekee epätasaista jälkeä välillä. En vain vielä raaski hankkia uutta, kun ylimääräistä rahaa ei ole ja kyllä tällä kuitenkin rajaukset saa aikaiseksi.

5. Ripsiväri
Ensin taivutetaan ripset kolmesta eri kohtaa (tyvestä, keskeltä ja latvoista) ja sitten suditaan pari kerrosta ripsiväriä yläripsiin. Alaripsiä en meikkaa, koska haluan jättää meikin pääpainon yläluomelle.
Tuote: Nyt on kiittäminen bloggajasisaria, sillä löysin uuden vakioripsarini blogikehujen ansiosta. Nimittäin Max Factorin False Lash Effect pitää kyllä lupauksensa tuuheista ripsistä. Omani on pituutta ja volyymia lupaava violettihylsyinen Fusion, jossa on mukana pieniä kuituja, joiden pitäisi pidentää ripseä. Kuiduista en tiedä, mutta ripsari on hyvä. Ei se ehkä ihan tekoripsiä saa aikaan (vaikka äiti ensimmäisenä käyttöpäivänä kysyi, että onko mulla vielä ripsienpidennykset!), mutta kerroksia lisäämällä saa kyllä paljon näyttävyyttä ja paksuutta ripsiin. Miinuksena se perusvaiva tuuhentavissa ripsareissa: Kun kerroksia lisää, lisääntyvät myös paakut. Onneksi on ripsiharja, enkä itse ole turhan tarkka paakkujenkaan kanssa... Hinta n. 17,90e Omani ostin tarjouksesta kympillä, kiitos Sokoksen.

6. Highlighter = Hohto/kuultotuote
Sipaisen valokynää kasvoille ja hohtavaa vaaleaa luomiväriä korostamaan tiettyjä piirteitä. Kasvot tuntuvat elottomilta ilman kuultoefektejä.
Tuote: Ostin ihka ensimmäisen valokynäni, Maybelline Dream Lumi Touchin, kuukausi-pari sitten. En ole ihan varma mitä valokynältä vaaditaan, mutta omani toimii ainakin hyvin tuomaan vähän kuultoa ja noh, valoa, pieniin kohtiin kasvoilla. Hintaa kynällä on noin 10e.
Valkoinen kevyesti shimmerinen luomiväri (ihan sama mistä paletista tai minkä merkkinen) sen sijaan luo hohdetta enemmän. Kuvissa alempana selitän kuinka kuultotuotteita käytän.

7. Poskipuna
Tervettä hehkua ja tyttömäisyyttä saa poskipunalla, jota leivtän keyvin sipaisuin ohimillta poskien korkeimpiin kohtiin tai itseasiassa poskilta ohimolle. Se on luonnollisempi suunta minulle.
Tuote: Pari viikkoa olen käyttänyt vain ja ainoastaan Everyday Mineralsin samplepunaa nimeltä Snuggle. Se on ihanan persikkainen, muttei liian aurinkopuuterimainen ja siinä on joukossa hohtavia hippusia. 

8. Aurinkopuuteri
Aurinkopuuteria käytän rajaamaan kasvoja ja tuomaan vähän väriä. Alemmasta kuvasta käy ilmi, että aurinkopuuteria levitän kevyelti hiusrajaan, otsan keskeltä ohimoon asti. Se luo illuusiota pienemmästä otsasta.
Tuote: Paremman puutteessa The All Natural Face Bronzer. Periaatteessa mikä vain bronzeri käy, muttei kovin glitterinen tai hippuinen, sillä tarkoitus on vain varjostaa. 

9. Huulikiilto/-voide
Meikin viimeistelen huulikiillolla, mutta en millään tahmaisella. En siedä arjen tohinassa sitä, että hiukset liimautuvat huuliin.
Tuote: Ja nyt, te jotka ette tykkää yhtään kiiltojen aiheuttamista tahmanaamoista: IsaDora Moisturizing Lip Gloss, sävy Clear. Tässä kiillossa maailman paras koostumus! Se on superpehmeä ja kosteuttava, eikä lainkaan tahmainen. Ei yhtään glitteriä, eikä mitään hippuja. Clear on sävynä kirkas, mutta ei sellainen peilikiiltävä kiilto, ehkä ennemminkin huulirasvamainen. Mutta kiiltävä kuitenkin. Voi levittää ihan sokkona kesken päivän. Täydellinen arjessa, töissä, koulussa... missä vaan! Hinta n. 12,50e.

+ 10. Joskus lisään vielä meikkiin aavistuksen keskiruskeaa, taupen sävyistä luomiväriä korostamaan luonnollista luomivaon varjoa.

Sama lyhyesti kuvilla selitettynä:


3 kommenttia:

 1. Luonnollisuus on vain plussaa. :) Sullakin on nätit silmät jotka korostuu kauniisti ihan jo perus arkimeikillä.
  Make Up Storen Cover All Mixiä katselinkin kun mainostivat Kicksin kuvastossa, taisi olla nyt jopa alennuksella - ainakin clubilaisille. :) Tarjoushinta oli 21e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään tuntuu, että mitä naturellimpi meikki (ja hiukset) sen kauniimpi. Joskin joskus kaipaa niitä naamiais- tai juhlahetkiä, jolloin voi kunnolla tälläytyä ja käyttää 88 Ultra Shimmer palettia :)

   Huomasin kans tuon tarjouksen Kicksin lehdessä. Hyvä investointi kyllä, jos riittoisa ja kiinteä pigmenttinen peiteaine kiinnostaa.

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3