6. tammikuuta 2015

top10 lakat 2014

On monta kynsilakkasävyä, -merkkiä ja koostumusta, johon vuoden aikana olen ihastunut. Lakkakokoelmani on keskivertokynsibloggaajaan nähden varmasti tosi pieni, mutta kuten vuosipostauksessa tuumasin, tapahtui työvälineilleni minun mittapuullani suuria, kun kynsilakkakokoelmani kasvoi n. 60 käyttölakasta 120 yksilöön (100%). Lukumäärän noususuhdanne ei kuitenkaan (onneksi) tarkoita järjetöntä tuhlaamista, vaan erinomaisia löytöjä niin kirppiksillä kuin nettikaupoista kimppatilausten muodossa. Jokatapauksessa, hedelmällinen lakkavuosi on ollut!


Käydäänpä siis läpi minunkin vuoden tulokkaista ne parhaimmat, ne käytetyimmät ja mieleenjääneimmät kynsilakat.


KBShimmer It's Razz-ical tuli tutuksi ekan Harlow & Co -tilauksen myötä syksyllä, kuten myös tämä indiemerkki itsessään. It's Razz-icalissa yhdistyy kaikki ihana glitteristä holoshimmeriin ja minun makuuni tämä kylmä magentapinkki sävy on aivan täydellinen. Muistelenpa, että tämän levittäminenkin olisi käynyt mutkattomasti enintään 3 kerroksella.


Liekö kellekään yllätys, että yksi lemppareista ja kovassa käytössä olleista kantaa nimeä Zoya Ziv. Ziv on mielestäni aivan ihana kultalakka, jollainen jokaiselta tulisi löytyä. Se on vähän rouhea, monivivahteinen, lehtikultamainen ja juuri oikean sävyinen ja vielä kerroksella peittävä kaunistus, joka taipuu moneksi. Zivillä on kuorrutettu mm. nämä Nude-kynnet.


OPI I Just Can't Cope-Acabana Brazil-kokoelmasta (2014) on upea kirkkaan keltainen creme ja sitä on vilahdellut monissa blogeissa pitkin vuotta. En ole varmaan ainoa, joka nimeää tämän eniten käytetyimmäksi keltaisekseen. Kesällä kulutin Cope-Acabanaa ahkerasti reissussa ja keltainen oli muutenkin joku innostuksen kohde koko kevään ja kesän. Levittyvyys on hyvä, 2 kerroksen väkeä.


Zoya Giovanna kokoelmasta Satin (syksy 2013) ei tule kuvissa niin edukseen, kuin miltä se livenä kynsillä näyttää. En ole vihreiden lakkojen suurkuluttaja, mutta Giovannan monivivahteinen emerald-sävy on niin upea kuten metallinen viimeistely kimalluksineen. Emeraldin vihreää olenkin himoinnut lakkaharrastuksen alkuajoista asti, mutta vasta syksyllä sain hankittua sellaisen.Zoya Lola on täydellisin pinkki omistamani kynsilakka ikinä! Ja se on aika paljon kynsiharrastajalle, joka rakastaa pinkkiä. Lolasta tekee erityisen sen sinisivoletti hempeä duochromeshimmer ja aina niin smoothi levittyvyys. Lakka on hitusen juoksevampaa kuin keskiverto-shimmer, kahdella kerroksella pärjää, mutta kolme + päällyslakka tuovat shimmerit parhaiten esiin. Monesti Lolaa kuvaillaan lämpimän fuksiaiseksi (ja pohja varmasti onkin), mutta kylmän shimmerin vuoksi näen tämän enemmän kylmänä sävynä. Hankin Lolan vähän epäröiden swatchikuvien perusteella, mutta se osoittautuikin aivan nappivalinnaksi kevään ja kesän the neonpinkiksi.


Sitten menemme vähän vaaleammille vesille: Zoya Kristen kokoelmasta Feel (2011 talvi) on harmaasävytetty pale blue creme (tai sinisävytetty harmaa, mutta minun ihoani vasten enemmän selvästi sininen) ja sävy ihastutti raikkaudellaan, kiillollaan ja "mutaisuudellaan", jota lakoissani harvemmin näkee. Aiheutti ehkä pienen nudehimotuksen tässä neon- ja glitterlakkojen höykytyksessä.Essie Hors D'Oeuvres nimihirviöydestään huolimatta on ollut vuoden yllättäjä, nimittäin tällä kultahopealla erikoisella glitterillä saa lakkaan kuin lakkaan ihanan liu'un tai säteilyn aikaiseksi. Hors D'Oeuvres vilahtaa esim. Nightwishistä inspiroituneissa kynsissä.


Vuoden ja todennäköisesti kaikkien aikojen upein sininen hologrammiluomus on arvatenkin Zoya Dream kokoelmasta Zenith (holiday 2013). Dream on vähän jellypohjainen, mutta helposti peittävään tulokseen yltävä 3 kerroksella. Dreamia on tosi vaikea saada kuviin edustuskuntoon, livenä tuo kaunistus on paljon ihanampi. Ihastuin ihan aluksi Dreamin siskoon violettiin Auroraan jo kaksi vuotta sitten ja kun sain Dreaminkin omakseni, Zoya-rakkaueni on saanut vain kasvaa.


Uusin tulokas, Zoya Willa* kokoelmasta Wishes (holiday 2014) on pelastanut lakkakokoelmani mustavajauksen. Willa on todellinen löytö, sillä yksikään musta ei ole levittynyt niin hyvin ja peittänyt niin smoothisti. En ole vieläkään varma, onko Willa sävytetty jollain vai onko se ihan rehellinen musta. Laadukasta mustaa etsiville erittäin varteenotettava vaihtoehto!


Ah, viimeisenä KBShimmer Belle Of The Mall, joka on toinen KBShimmer-rakkauteni. Korallinpinkissä pohjassa sekoittuvat pienen pienet holohiput keskikokoisiin hexaglittereihin. Täyttä upeutta ja kuten glittereillä tapana, myös tämä sädehtii livenä ihan eri tavalla kuin kuvissa. Kahden ja kolmen kerroksen perfection ja jos tykkää vähemmästä glitterlatauksesta, voi käyttää toki yhtä kerrosta korallicremen päällä. Jos minulta kysytään, tämä on yksi must-have KBShimmer.

Mitkä olivat teidän vuoden lakkalöytöjä?
Löytyykö tältä listalta uusia ihastuksenkohteita?

10 kommenttia:

 1. Kivasti oot koonnut suosikit yhteen! Omia lemppareita menneeltä vuodelta oli kyllä kanssa tuo Belle Of The Mall, joka yllätti tosi positiivisesti kun en yleensä ihastu niin silmittömästi punaisiin.
  Näistä jää puolestaan vähän houkuttelemaan Zoyan Giovanna jaWilla, joiden kanssa en olekaan vielä tehnyt tuttavuutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, suosittelen kumpaakin, laatuyksilöitä molemmat. Willa on paras musta, jota olen kynsilleni sutinut.

   Poista
 2. Oih, itse oon himoinnut Zoyan Dreamia jo pitkään. Myös tuon Essien Hors minkälieneen haluaisin. Ja Opin Acabana on myös ihana, mutta sen omistankin jo. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dream on niin kaiken himoituksen arvoinen! :D Ja Hors D'Oeuvres yllättävän monikäyttöinen. Nykyään osaa jo nimenkin naputella ilman mallista katsomisa ;)

   Poista
 3. Ihania lakkoja kyllä! :) Mun lempparit noista on Zoyan Dream ja KBShimmerin Belle Of The Mall.

  VastaaPoista
 4. Tuo KBShimmer It's Razz-ical on myös suosikkini toinen löytö oli Cadillaquerin Ink <3
  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vou, Ink on kyllä upea! Ja Razz-ical näistä jopa oma suosikkini :)

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3