4. tammikuuta 2015

32 kynnet | #ablecaw14 -kynsihaasteen kooste

Kun lähdimme syksyn alussa Annien ja Mirkan kanssa suunnittelemaan kynsihaastetta, joka on helposti toteutettavissa ja suht vapaasti tulkittavissa, en arvannutkaan miten paljon se vaikuttaisi omaan lakkaus- ja bloggauselämääni.

Kynsihaaste oli pelastus niinä viikkoina, kun jäätävä kiire ja stressi vallitsi ja blogi olisi kuollut siihen paikkaan saamatta mitään sisältöä. Haasteeseen viikoittainen tarttuminen ei tuntunut velvollisuudelta, vaan miellyttävältä harrastukselta, jonka pariin uppoutua hetkeksi. Haaste antoi ennen kaikkea myös potkun takamukselle kokeilla erilaisia tekniikoita ja jopa värejä, joita muuten niin harvoin tulisi poimittua lakkalaatikosta.

En olisi varmasti tähän päivään mennessä kokeillut water spotted -tekniikkaa, jolla korkattiin haaste Something New -aiheella. Tai lähtenyt leimausurakkaan niin urheasti, jonka ansiosta leimaus sujuu paljon kivuttomammin tänä päivänä. Myös kynsiteipillä koristeluun tutustuin paremmin, joskus onnistuen ja joskus vähän räpiköiden. Enkä taatusti olisi saanut vesimarmoroinnilla yhtään mitään kynsille aikaiseksi ilman Marbling-aihetta.

Olin hankkinut juuri ennen haastetta myös lightboxin, jonka käyttöä pääsin kunnolla harjoittelemaan runsaan kynsikuvailun myötä. Sain huomata, että valon lämpötilalla ja suunnalla on hurja merkitys ja että ihonsävyn saaminen oikeaksi kuviin on ison työn takana. Hetkittäin tuntui, että tuolla romujärkkärillä onnistuu vain pilaamaan otokset, kun hyvällä automatiikalla saisi kerralla oikeansävyiset kuvat, eivätkä myöskään pienet virheet näkyisi niin selkeästi kuin järkkärin linssin alla. Myös ihonvärin vaalentuminen talvea kohti tuntui hankaloittavan kuvaamista. Loppupuolella vaihtui myös näyttö, mikä vaikutti roimasti siihen, miten näen omat kuvani. En vieläkään tiedä kumpi näyttö vastaa enemmän todellisuutta :D

Haasteen kanssa tuli väkerrettyä tovi jos toinenkin kynsilakkapullomaailmassa. Joidenkin aiheiden kohdalla koin tietty ihanaa onnistumista, kun taas toiset väkerrykset jäivät kummittelemaan epäonnistumisellaan. Joskus vain aika ja resurssit eivät riitä, joten täytyi tyytyä siihen, mitä tuli. Toisinaan kuvaustekniset ongelmat vaikuttivat negatiivisesti lopputulokseen, joskus huonosti käyttäytyvät lakat, joskus huono idea ja vielä huonompi toteutus. Onnistuneet ja peruskivat kynnet taas loivat toivoa, että kyllä tässä on kehitytty ja saatu aikaan jotain kaunistakin :)

Tässä ne nyt sitten ovat, 32 haastekynnet ajalta 17.9.2014 - 3.1.2015:


Omia suosikkilakkauksiani ovat

Neon, koska teippaukset onnistuivat niin siististi ja neonlakat ponnahtavat kauniin kirkkaasti näkyviin valkoiselta pohjalta. Lopputulos näyttää jotenkin kauniin mattaiselta.

Play That Song, koska ne ovat jotenkin niin herkät ja talviset, ja nuo decalit ovat kyllä yhdet kauneimmista käyttämistäni.

Trick Or Treat, koska leimaukset onnistuivat niin hyvin ja yksinkertaisuudestaan huolimatta näyttää niin hyvältä! Tämän myötä Zoya Giovannasta tuli yksi lempparilakoistani.

Marbling, koska sain vesimarmorointia kynsille! Ja tykkään näistä väreistä ja koostumuksista yhdessä.

Black & White, koska taas ne leimaukset. Plus sain mustista kynsistä jotenkin ei niin synkät. Ja Zoya Willan mutkattomuus ihastutti.

Independence, koska en ole käyttänyt yhteenkään lakkaukseen yhtä paljon aikaa ja koska ne tuntuivat onnistuvan kaikin puolin hienosti. Sain haluamani tunnelman kynsille.

New Year's Eve, koska Essien harmaa yllätti ja vaikka saran wrap ei onnistunut niin selkeästi kuin hamusin, onnistuivat kynnet simppelissä kokonaisuudessaan mielestäni mainiosti.

Feilaushetkiä taas koin ekan kerran Something Bluen kanssa, ne jäivät jotenkin mitäänsanomattomiksi ja leimaus oudosti kohdistetuksi. Negative Space -aiheella olisi voinut tehdä vaikka mitä hienoa, mutta onnistuin pilaamaan omani oudolla toteutuksella :D Sitten alkoikin oikea epäonnistumisen sarja: Something Borrowedien sävymaailmasta tykkään kyllä, mutta se ainoa thing kynsissä epäonnistui railakkaasti. Love This Techniquellakin olisi saanut vaikka mitä upeuksia tehtyä, mutta jotenkin nuo koostumukset, värit ja decalit tekivät lakkauksesta tosi tunkkaisen ja tympeän - ehkä koko poppoon epäonnistuneimman lakkauksen näin jälkeenpäin katsottuna, vaikka ilmeisesti postaushetkellä olen ihan tykännyt kombosta. Noista teippauksista tuskin nyt tarvitsee sanoa mitään, mokomat levahtivat niin ikävästi ja As Seen On TV kauheine käsinmaalattuine teksteineen tulevat mainiona toisiksi feileimpinä lakkauksina :D


Kaikesta omakohtaisesta kokemusrikkaushöyrinnästä huolimatta oli ensisijaisen ihana huomata, että niin moni teistä osallistui haasteeseen! Kun haasteen startattua tutkailimme Instagrammia, olimme tosi yllättyneitä ja innoissamme miten moni kynsikuva päätyi #ablecaw14 -tagin alle. Iso kiitos kaikille mukana olleille! Vaikka teitte varmasti kynsiä ihan omaksi ja lukijoidenne iloksi, saitte silti meidätkin hyvin ilahtuneiksi osallisuudestanne. Uskokaa pois, että olen kyylännyt kaikki tagatut osallistumiset innolla ja ihastuneena läpi :) Jakakaa ihmeessä omat fiiliksenne haasteesta!

Mitkä olivat teidän suosikkilakkauksia?

16 kommenttia:

 1. Kollaasista pongahtaa silmille nämä neljä ihanuutta: neon, familiar pattern, independence ja jingle bells :) Yritin myös kehittävän kommentin muodossa valita kolme vähiten mieluista mutta en pystynyt :D Eli kaikki on kauniita ja onnistuneita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitkä muiden mielestä näyttää vähiten mieluisilta, mutta kiva kuulla, että kaikki oli edes joten kuten kelvollisia :D

   Poista
 2. Mä tykkäsin eniten näistä kolmesta: Neon, Familiar Pattern, Independence ! :) Nyt mä oottelen, millon te jatkatte tätä haastetta! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, ehkä jatkoa on luvassa ;) ainakin oman lakkaharrastuksen elossapitämiselle on ollut hyvin hedelmällinen haaste :D

   Poista
 3. Mun on taas vaikea valkata suosikkia tuolta, kaikki on todella kauniita ja onnistuneita omaan silmään. Noin monen kuvan kollaasista myös erottuu selvästi sinun tyyli lakata kynsiä ja tehdä koristeluita. Kaikki on sellaisia klassisen kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! Oma tyyli kieltämättä on sieltä havaittavissa, mutta puolet näistäkin on sellaisia, mitä haluisin kuitenkin viilata johonkin suuntaan :D mutta taidot ja näkemys kehittyy matkan varrella!

   Poista
 4. Huh! Hienosti jaksettu! Familiar Pattern on näistä mun suosikki, ihan älyttömän kaunis (: Harmi, että omat kynnet petti kesken haasteen, tää olis ollu mukava saada tehtyä loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinun As Seen on TV ja Negative Spacet oli ihan suosikkejani! :) Ja tiedän tuon tunteen, kynsien katkeaminen tai kehno kunto kyllä pilaa parhaimmankin inspiraation. Joillakin on luonnostaan niin vahvat ja paksut kynnet ;/

   Poista
 5. Kaikki ovat kyllä kauniita, mutta mun ehdottomia suosikkeja näistä on ainakin Something New, Neon, Familiar Pattern ja Independence. :) Paljon upeita lakkauksia ja oon kyllä vähän kade sun leimaustaidoista, sitä pitäs itsekin harjoitella lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Something New'kin oli sellainen kiva ahaa-elämys uusien tekniikoiden kokeilurintamalla. Leimaustaidot tuntuvat olevan niin kiinni tähtien asennoista... ja toisaalta siitä laatasta ja välineistäkin, mulla asetonilla puhdistaminen auttoi skarpimpiin leimauksiin :)

   Poista
 6. Negative Space on tosi mielenkiintoinen ja kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIiitos! Hienoa, että se on löytänyt yleisönsä :D Idea oli mulla hyvä, mutta toteutus ei.. pikkurilli oli lähinnä sitä mitä hain :)

   Poista
 7. Yks miun lemppareita on nimenomaan tuo Something blue, josta et ite tykännyt! :-) Muita miun suosikkeja on Neon, Familiar pattern, Pretty in Pink, My blog ja Winter wonderland. Ainoat, joista mie en niin kovin tykkää on nuo Something borrowed-kynnet. Hauska oli seurata haastetta, vaikka en itse siihen lakkailemalla osallistunutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja huippua että seurailit mukana! Parin viikon päästä voit sitten itsekin osallistua keväthaasteeseen ;)

   Poista
 8. Ekaks haluaisin kiittää sua inspiroivasta ja kauniista blogista! Toiseks haluaisin kiittää sua tästä haasteesta, meinaan tää oli ihan huisin inspiroiva ja kiva :--) Sait mut innostumaan noista leimauksista ja melkein jo kerran tilasinkin yhden - ehkä vaikka sitten seuraavaksi synttärilahjaksi rohkenen ja ostan! : D omia lemppareita näistä haasteen kynsistä oli familiar pattern, trick or treat, old faithful, pretty in pink, my profession ja kaikki jouluhenkiset lakkaukset - huh tulipa niitä monta! En osannut valita vaan yhtä :--D Ehkä vähiten itse tykkäsin noista käsin maalatun tyylisistä (as seen on tv, place to be), mutta makuja on monia ja joka tapauksessa olet hurjan taitava. Hyvää alkanutta vuotta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, miten kauniisti sanottu, kiitos! Sitten tämä haaste on tarkoituksensa täyttänyt, jos se on saanut aikaan inspiraatiota :) Leimaukset on tosi kivoja alun pienen opettelun jälkeen. Helpointa on aloittaa pienistä leimakuvioista, joiden ei tarvitse osua tasaisesti koko kynnelle. Leimaukseen tarvitsee toki myös leimasimen ja scraperin. Näistä minäkin olen kynsihihhulointini aloittanut :)) Ihanaa vuotta!

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3