7. toukokuuta 2014

3kk kosmetiikat tropiikkiin?!

Nyt on pakko myöntää, että ajatukset ja elämä ylipäätään alkaa kaikin puolin liittyä kesään. Lähtöön on viisi viikkoa, päivän alle. Matkassa on niin monta erilaista tekijää kuin missään aiemmassa reissussa. Kolme kuukautta on pitkä aika sellaisessa paikassa, josta tuskin saa montaa käyttämääni ihonhoitotuotetta tai josta saa hankittua vaikkapa piilolinssinestettä. En todellakaan edes tiedä paljon kosmetiikkaa kulutan kolmessa kuukaudessa, varsinkaan trooppisissa olosuhteissa.


Otetanpaa käsittelyyn Thaimaan (06/2012) kahden viikon aktiomatka, joka meni kosmetiikkakavalkadin kannalta monilta osin pieleen. Päällimäissenä jäi mieleen, etteivät shampoo ja hoitoaine toimi samalla tavalla jatkuvassa kosteassa ja kuumassa ilmastossa ja vähäkloorisessa (tai ei niin puhtaassa) vedessä kuin Suomen tuulen tuivertamissa ja hyisien kesien keskellä, puhtaan veden huuhtelemana. Aussie Take The Heat -sarjalla pesemisellä hiukset tahmaantuivat, lamaantuivat eivätkä taipuneet mihinkään suuntaan Thaimaassa. Toisaalta kosteus aiheutti päällishiuksille myös jäätävän pörrötyksen. Varsinkin itäthailaiset, joiden kotiseuduilla ei paljon länsimaalaisia näy, kiinnittivät paljon huomioita ulkonäköömme ja sain kivan kommentin sekoilevasta tukastani: "Your hair is... different". Appreciate!

Näin pitkän ajanjakson ja täysin erilaisen ilmaston vuoksi myös kasvojenhoitotuotteisiin ja suojakertoimiin täytyy panostaa melkeinpä enemmän kuin mihinkään muuhun, muuten saattaa emäntä muistuttaa paluumatkalla rusinaa. Onneksi saan kosmetologiystäväni kautta hankittua laadukkaampia spf 30 rasvoja kasvoille ja silmänympäryksille. Ihoni on muutenkin vähän hankalassa vaiheessa - hyvin kosteuttavat tuotteet tuntuvat nostattavan helposti finnejä, kun taas tasapainottavat ja seka/rasvaiselle iholle tarkoitetut voiteet eivät kosteuta tarpeeksi. Mitähän tälle komeudelle käy jatkuvassa +30 helteessä ja ylitsepursuilevassa kosteudessa?

Olen yrittänyt sitä mukaan kirjata ylös tuotteita, jotka pitää vielä hankkia ennen matkaa - yliviivatut ovat jo fyysisesti hallussani. Minulla on aina pakatessa sama ongelma painoa lisäävien ja tilaavievien pullojen ja purkkien kanssa, enkä nyt voi edes survoa mömmöjä matkakokoihin. Tässä vaiheessa monen tarpeellisen tuotteen lopullinen olomuoto on vielä hyvin auki. Teen varmaan vielä kosmekoosteen, kunhan oikeasti selviää mitä ja paljonko mukaan otan.

Kolmen kuukauden kosmetiikat

Kasvot
  • kosteusvoide (Mary Cohr?)
  • silmänympärysvoide (Mary Cohr?)
  • kasvoputsari (Dermosil?)
  • kasvovesi (Mary Cohr)
  • kuoriva naamio (Biodroga)

Hiukset
  • puhdistava shampoo (Four Reasons?)
  • kosteuttava hoitoaine (John Frieda?)
  • hoitava shampoo (John Frieda?)
  • kuivashampoo (Klippoteket olisi paras, mutta tarvitsen isomman)
  • hiuksiin jätettävät hoitotuotteet (Moroccanoil etc.)
  • muotoilutuote 
  • hiuslakka (pieni)

Vartalo
  • vartalovoide (The Body Shop?)
  • aurinkovoide (Garnier)
  • kosteuttava öljy (Garnier)
  • suihkusaippua
  • kuorinta-aine

Meikit
  • meikkipohja (Iso kysymysmerkki! Jauhemainen vai nestemäinen? Mitä tummuusastetta?)
  • ripsiväri (Vedenkestävä vai ei? Sensai 38 vai Max Factor False Lash Effect?)
  • irtopuuteri
  • kulmakynä + kestovärjäyssetti (joku hyvä tummanruskea, ei punertava)
  • luomivärit (Clarins Splendours -paletti)
  • nestemäinen eyeliner (IsaDora Coulurful Eyeliner)
  • poskipuna (Clarins Multi-Blush, Isadora Twist-up Blush & Go)
  • peitevoide (Viva La Diva 3 in one)
  • aurinkopuuteri (Clarins Splendours)
  • pari huulikiiltoa (Clarins Gloss Prodige, Lumene Natural Code lipgloss)
  • huulirasvat

Muut
  • piilolinssineste
  • hammastahna
  • kynsilakat ja poistoaine
  • punkki- ja hyttyskarkote

What'll be Papuastyle?
Arvostaisin kaikkia lämpimpien maiden tuotevinkkejä kosmetiikasta ja muusta tarpeellisesta :)

15 kommenttia:

  1. Ootko kokeillu Biozellin kuivashampoota? Täällä toinen tummatukka vaihto siihen, paljon parempi kuin Klippo! Ja saa myös isossa putelissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä Biozellia käyttänyt useamman purnukan, mulle vain toimii tuo Klippoteket jotenkin paremmin - ehkä puhdistavammin ja tuuheuttavammin :) Ehkä otan kaksi Klippoteketia vaan suosiolla mukaan...

      Poista
  2. Palasin juuri melkein kolmen kuukauden reissulta, joten pakkausongelmat kuulostavat tutulta! Itse jätin kasvojen ja vartalon kuorinta-aineet pois, ja reissun päällä hoidin kuorinnat suolalla, joka muuten toimii myös kasvonaamiona. Lisäksi huomasin kookosöljyn olevan näppärätuote, sitä käytin niin vartalolla, kasvoilla kuin hiuksissakin ja näin ollen sai taas muutaman purkin jättää pakkaamatta. Itselläni kului reissun aikana noin 250 ml shampoota ja saman verran hoitoainetta (pesin pitkät hiukset päivittäin), eli jos useamman shampoon otat mukaan niin suosittelen pienempiä purkkeja. Kasvovettä taas kului alle 100 ml ja käytin sitä kerran päivässä. Eli yllättävän vähällä sitä pärjää. Toivottavasti oli jotain apua näistä, ihanaa reissua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Kasvokuorinta onneksi on hyvin pienessä pullossa ja se on sellainen hedelmähappokuorinta - mekaanisen kuorinnan voin tosiaan suorittaa paikan päällä vaikka suolalla - kroppaan olenkin käytellyt silloin tällöin sokeria. Tuota syväpuhdistavaa shampoota en tosiaan tarvitse kokonaista pulloa, silloin tällöin vain puhdistamaan tahmat hiuksista :) Uskon myös, ettei ihan jäätäviä määriä kosmetiikkaa tule kulutettua ja perusasioilla pärjää hyvin.

      Ja kiitokset toivotuksista, jo vähän kuumottelee :)

      Poista
    2. Olisi muuten kiva tietää missä päin maailmaa vietit kolme kuukautta? :)

      Poista
  3. Vinkkivitosena jos käypi värjäyttämässä kulmat ja ripset ennen matkalle lähtöä niin pärjää pitkälle. Jos haluaa vielä ekstraa niin vedenkestävä ripsari päälle. :) ja after sunit mukaan ja auringonpolttamiin aloe verat/laventeliöljyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulmien kestovärjäys onkin listalla ennen reissuun lähtöä, kampaajan ohella :) Mulla vaan ei ne kestovärit kulmissa kestä kuin ehkä viikon - tai ehkä vain haluaisin pitää ne hyvin tummina. Vedenkestävää ripsaria mietin tosiaan hikoilun ja ihon rasvoittumisen takia, varsinaista rantaelämää ei tältä reissulta ole odotettavissa. Toisaalta inhoan sitä vedenkestävän ripsarin hinkkaamista... Aftersunit tosiaan unohdin kirjata, ne on tietnekin mukana ja aloe veraa saanee paikan päältä.

      Poista
    2. ootko koittanu ihan perus vivalin silmämeikinpoistolappuja vedenkestävälle ripsarille? Ite käytän pelkästään vedenkestävää, muuten ripsarit on jatkuvasti poskilla ja poistan sen noilla lapuilla. Ikinä ei oo ollu ongelmaa lähtemisen kanssa, pyyhkiytyy helposti ja vaivatta eikä tarvii löträtä nestemäisellä aineella. Ainoa ongelma on, että ne on tosi öljysiä, mut eipä ainakaan kuivata ihoa.

      Poista
    3. En ole kokeillut, nuo voisivatkin hienosti toimia, kun silmänympärykset rasittuvat vedenkestävän ripsarin meikinpoistoaineella hinkkaamisesta. Öljypitoinen voisi toimia kyllä oikein hyvin. Muutenkin tuollaiset laput ovat reissussa monesti kätevämpiä kuin hanan alla lotrattavat, vaikka tuolla reissussa suurimman osan aikaa ihan oikea kylppäri onkin käytössä :)

      Poista
  4. Yks vaihtoehto: et ota mitään mukaan ;)

    VastaaPoista
  5. Komppaan! Mikä järki raahata kaikkea turhuutta luomiväreistä lähtien mukaan, kun kyseessä ei ole mikään esiintymismatka, vaan ilmeisesti olisi tarkoitus olla varsin henkeväkin reissu. Pois siis turha pinnallisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katjan tuntien ei ole pinnallinen matka vaikka "turha pinnallisuus" mukaan lähtisi.

      Poista
    2. Niin, se "henkevyys" karsii tietenkin 3 kuukauden matkalta kaiken ihonhoidonkin pois. Kuulostaako tuo meikkimäärä todella pinnalliselta (yksi luomiväripaletti, yksi ripsiväri jne. kolmeksi kuukaudeksi)? Ehkä se kuulostaa, jos ei itse paljon meikkaile. Jos olisin kirjoittanut vain kokoavasti "meikit" olisiko se aiheuttanut vastaavan reaktion, että mitä vitsiä joku käyttää meikkiä hengellisessä työssä ja haluaa ehostautua vai oliko tämä kaikki eriteltynä vain liian järjettömältä kuulostava määrä pakkelia? Ehkä en mitään huulikiiltoja todella käytä, enkä yleensä lämpimissä maissa edes juuri käytä silmämeikkiä, mutta tekeekö meikkaaminen reissustani vähemmän hengellisen? Jos meikkaan yleensä kevyesti töihin, kauppaan tai kirkkoon (joissa niin ikään tarkoitus ei ole esiintyä), en näe syytä miksi en meikkaisi lähetysharjoittelussa tai reissussa.

      Poista
    3. Mun mielestä sä otat just ne tuotteet mukaan mitkä auttaa sua tuntemaan olos mukavaksi ja kauniiksi. Olkoon sitten kyse yhestä dödöstä tai rinkallisesta Lorealia :) En usko, että meikeissä ym. on mitään pinnallista tuolla päin maailma (jos missään muuallakaan); ovathan he erittäin tarkkoja henk.koht. hygieniasta ja siitä, että näytät huolitellulta. Oma kommentti oli vitsiksi tarkoitettu, kun kuvittelin miltä olo Papualla olis ilman mitään. Kyllä sitä shampoota ym. tulee ikävä :)

      Poista
    4. Mie ymmärsinkin sen vitsiksi :) Hiillostuin vähän tuohon anonyymiin.

      Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3