12. lokakuuta 2012

mustikkasmoothie

Käsi ylös kuka tykkää suomalaisista marjoista? Helpoista, nopeista ja terveellisistä aamiaisista ja välipaloista? Sitten tämä on juuri sinua varten.

Mustikkasmoothie

n.1,5dl jäisiä mustikoita
n.1dl hieman sulaneita mansikoita
pieni loraus marjamehua
(ripaus sokeria)

Heitä ainekset blenderiin, surruuttele, kaada lasiin ja nauti! Yksinkertaista ja herkullista. Mustikat metsästä poimineille myös puoli-ilmaista.


Olen aiemminkin postaillut smoothieista blogissani. En voi tarpeeksi hehkuttaa marjojen terveellisyyttä ja helppoutta tehdä monenlaisia jälkkäreitä, aamu- ja välipaloja. Mustikka kätkee sisäänsä runsaasti mm. A- ja B-vitamiineja ja mansikasta taas saa runsaasti vastustuskykyä lisäävää C-vitamiinia, jonka kerrotaan säilyvän pakastettunakin melko hyvin.


Vitamiinikippis syksylle!

Mitkä ovat teidän smoothiesuosikkeja? Vinkatkaa hyviä miksailuja :)

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sitä se olikin ;) Ja kehokin kiittää terveellisistä herkuista.

      Poista
  2. Smoothien ystävä ilmoittautuu!:) Jos teen smoothien esim. välipalaksi pojalle, lisään siihen vähän banaania tai rasvatonta jugurttia. Itse tykkään marjoista sellaisenaan, kun ne soseuttaa puoliksi sulaneina. Mustikka-mansikka-vadelmacombo toimii aina, vadelmien tilalta on joskus kiva käyttää myös viinimarjoja:) Joskus laitan sekaan vähän omenatuoremehua tai omatekemää viinimarjamehua :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikun tykkäisin banaanista, se olisi niin helppo välipala tai lisuke ihan mihin vaan. Ja voikun olisin ehtinyt vadelma-apajille niin mulla olis mansikka- ja mustikkaboksien seassa vattujakin. Ja viinimarjojakin piti kerätä, vaan eipä taas muka ehtinyt... Onneksi joitain saa valmiiksi pakastettuina, mutta ens kesänä otan kyllä varaslähdon ja ostan jonkun jättikokoisen arkkupakastimen, niin riittää smoothiet talven yli >:)

      Ja tosiaan, rasvatonta maustamatonta jugurttia tykkään myös käyttää :) siitä saa kyllä monen monta smoothieta surruuteltua!

      Poista
  3. Heh, tiedän miltä susta tuntuu, nimim. 7 vuosi opiskelua :D Tosin nyt loppurutistus vihdoin ja viimein itsellänikin.

    VastaaPoista
  4. Heh, tiedän miltä susta tuntuu, nimim. 7 vuosi opiskelua :D Tosin nyt loppurutistus vihdoin ja viimein itsellänikin.

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3