4. heinäkuuta 2012

day 18: half moonsYritin tehdä puolikuumania kuukausia sitten, mutta ainaiseen sotkuun ja epäonnistumiseen jäikin koko haaste. Nyt päätin, että oli jälki millaista tahansa niin eteenpäin mennään! Ja ihan söpöhän siitä tuli. Half moon manikyyri on siitä kiva, että sitä voi varioida värien suhteen loputtomiin. Ainoa vaikeus tulee sen siistissä onnistumisessa. Aluslakan tulee olla täysin kuiva tai se jää teipin jälkeen röpöille. Samoin rajan saaminen tasaiseksi muodostui minulle ongelmaksi.

Half moon maneista tehdään monenlaista versioita, mutta perinteisin lienee tämä tekniikka. Tarvitset kaksi värilakkaa, teippiä, sakset, alus- ja päällyslakan.
 1.  Levitä aluslakka, anna kuivua. 
 2.  Levitä värilakka, voit päättää käytätkö useampia kerroksia. Itse käytin kuivumisen nopeuttamiseksi vain yhtä. 
 3.  Levitä päällyslakka, anna kuivua huolella (jopa yön yli). Tämä on tärkeä kohta, sillä aiemmilla kerroilla en käyttänyt ensimmäisen lakan päälle suojalakkaa ja sotkuahan siitä syntyi... 
 4. Asettele pyöreänmalliset teipin- tai tarranpalat kynnelle haluamaasi kohtaan. Perinteisesti "puolikuu" jätetään melko kynsinauhojen tyveen. Itse tein helpommin onnistuvan version kynnen keskelle ja halusin violettia enemmän näkyviin. 
 5. Levitä toinen värilakka (mahdollisimman ohuesti, mutta peittävästi) teippien yläpuolelle, aivan hitusen teipin päälle ja poista teippi varovasti heti. 
 6. Anna hieman kuivua ja levitä päällyslakka. 
Kuva täältä
Huomasin, että lakkojen koostumuksilla oli manissa suuri merkitys. Aluslakkana toiminee mikä vain kivanvärinen lakka, mutta päälle tuleva värilakka täytyy olla aika nopeasti kuivuvaa, muttei liian paksua. Tähän sopi OPIn minilakka mainiosti.


Skin Food Nail Vita Base Coat
Skin Food Nail Vita Top Coat
Anne & Florio M36
OPI That's hot! pink

Kynsilakkahaasteen 18. päivä.

1 kommentti:

 1. Toinen toistaan ihanampia kynsiä ja ohjeita! :)
  Upeaa!

  Elena, http://myotajavastamaessa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3