2. syyskuuta 2011

hääkukat

Rakastan kukkia! Kukkakauppa on toinen karkkikauppani. Se tuli myyjälle varmaan selväksi, kun ramppasin valitsemassa neljä (tai viisi) kertaa kukkia uudelleen häihin. Minulla oli selvät sävelet, että morsiuskimpun pitää olla muhkea ja värikäs. Suunnittelin kimpun lajikirjon ja värit ihan itse (siinä arvoinkin muutaman valovuoden). Saattoi floristi toki vähän auttaa kertomalla mitä kukkia on mahdollista saada ja sitomalla kimpun... mutta minunnäköiseni kimpusta jokatapauksessa tuli ja yllättävän onnistunut.

Kimpussa on pääasiassa violettia orkideaa, vaaleanpuna-valkoista sekä fuksiaa inkaliljaa, valkoista freesiaa ja muutama tummanvioletti eustoma. Jotkut kukat ovat jo vähän nuupahtaneita, kun tilaus haetttiin jo edellisenä päivänä.


Kaasot merkittiin violeteilla orkideavieheillä. Näistäkin tuli minusta todella kauniit :) Ihanilla kaasoilla muuten oli samanlaiset mekot, toisella violetti ja toisella hopeinen.Ja niin ikään kolme bestmania koristeltiin samoilla orkideoilla (kyyllä, kukka on sama ja samanvärinenkin), kuin myös isät. Kukat, eikä edes violetit solmiot olleet ainoa bestmaneja yhdistäneet tekijät, mokomat ostivat vielä samanlaiset puvutkin!
Pöytäkimpuissa käytimme morsiuskimpun kukista inkaliljaa ja eustomaa. Pöytäkukista ei valitettavasti ole parempaa kuvaa.

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis toi sun kimppu! Katsoin jo noissa aiemmissa kuvissa, et sehän on kuin akvarelli:) Siis sellanen liukuvärjätty, vaikka sisältääkin monen värisiä kukkia. Floristi on tehnyt hyvää työtä. Saako muuten kysyä, missä teetit sen?

  -ilona

  VastaaPoista
 2. ihana kimppu :) vähän erilainen, ei niin perinteinen, tykkään!

  VastaaPoista
 3. ilona: Kaikki kukat tilattiin Kukkatalolta (Joensuu) ja itseasiassa yksi sana, millä kimppuun sävyjä hain oli "liukuväri" :D Halusin kimppuun väriloistoa, mutta en liian selkeinä röykkiöinä. Morsiuskimppu oli kyllä floristilta hieno teos, mutta ikävä kyllä (ehkä ei niin floristin vika) monet muut kukat olivat jo nuukahtaneita, kun haimme ne. Ei ole kiva saada häihin valmiiksi kuolleita kukkia... mutta siitä selviittiin tuoreilla kukkasilla, jotka otimme mukaan.

  VastaaPoista
 4. Sonjaa: kiitos :) Selasin hääkukkalehtiä urakalla ja päädyin lopulta suunnittelemaan oman. Lehdistä sai hyviä ideoita kukkalajeista, koska en ole mikään hortonomi. Ja perinteinen ruusukimppu oli todellakin out of question.

  VastaaPoista
 5. Aika yllättävää, että Kukkatalolta sait näin hienon kimpun, itsellä kun on vähän toisenlaisia kokemuksia paikasta ja juuri noiden kukkien kunnon kanssa on ollut ainakin mulla aikaisemmin ongelmia..:(

  -ilona

  VastaaPoista
 6. ilona: Joo, käytimme aika paljon rahaa kukkaostoksiin, eikä mieltä lämmitä hääaamuna nuokkuvat kukat. Mutta hyvät niistä lopulta tuli, kun saatiin ylimääräisiä tilalle.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3