11. syyskuuta 2011

mitä Sinä haluat tytöltä maalta?

Tein kyselyn sivupalkkiin kartoittaakseni blogin suuntaa. Haaveissani on elvytellä blogia reippaampaan rytmiin ja päivitellä aina kun se on ajallisesti mahdollista. Nautin bloggaamisesta. Blogini reilun parivuotisen historian aikana aiheet ovat vaihdelleet pukeutumisesta meikki-intoiluihin höpisten samalla kaikesta siltä väliltä (huom. moni menneistä merkinnöistä on poistettu). Tiedän, että blogi keskittyy jokatapauksessa enemmän kuviin kuin tekstiin, mutta en osaa, enkä voi kertoa monipuolisesti kaikista elämäni osa-alueista blogissani. Tämä on enemmän estetiikkablogi, kuin täyttä asiaa ja asiantuntevuutta-blogi.

Monet bloggaajat kirjoittavat hyvin, usein ja laajasti eri aiheista, mutta minulta se ei luonnistu, vaikka tavallaan haluaisin antaa laajemman kuvan itsestäni. Kävimme esimerkiksi viime viikonloppuna Ikeassa pakettiautollisen ihanaa sisustustavaraa, joka olisi voinnut estetiikkablogin lukijoita kiinnostaa, mutta en osannut siitä mitään tuoda esille. Ei tehnyt mieli, ei tule tarpeeksi kiinnostavia kuvia tai tarpeeksi omaperäistä näkökulmaa. En osaa kertoa myöskään työstäni, enkä koulustani. En paljostakaan.

En tiedä olisiko lukijoille ja itselleni helpompaa, jos blogi keskittyisi selkeästi johonkin supistettuun osa-alueeseen. Blogi voisi olla projektiluontoinen "Katjamaria opettelee meikkaamaan" tai "Vaatekaappi uusiksi". Monet bloggaajat kuitenkin vaikkapa kosmetiikkablogeiksi ristityissä blogeissa, tuovat itseään monipuolisesti esiin muunkin kuin meikkaamisen ympäriltä. Heillä on vain jatkuva intohimo meikkeihin, opetella ja testata uutta, joka vie blogia aiheellisesti eteenpäin. Minun intohimo saattaa lopahtaa ja vaihtua vaikka koruntekemiseen tai saippuantekoinspikseen :D Olen inspispohjainen ihmisenä, samoin bloggaajana. (haha, bloggaaja = not human?)

Toinen jatkuva identiteettikriiseilyn kohde on blogin ulkoasu. Olen hyvänen aeka lähes valmis graafinen suunnittelija (tarkennus: siksi itseäni kutsun, kun koulutus ei oikeastaan vastaa uravalintaani) ja oma blogini näyttää joltain keskitasoa alemmalta kömpelöltä valmisratkaisulta. Teen jatkuvasti grafiikkaprojekteja ja veikkaan sen olevan pääsyy, miksen jaksa blogin layouttia viilailla. Toinen syy on se, etten osaa identifioida omaa blogiani miksikään, jolle olisi helppo luoda pätevä ilme. Toisten blogeihin olen mielelläni kehittelemässä bannereita ja ulkoasuja, mutta oman blogin kohdalla pitäisi ottaa selvää ensin blogin tyylistä. Tunnen vain itseni, enkä osaa tarkastella blogia ulkoapäin.

Ja yksi ehkä ärsyttävin juttu on blogin nimi. Se ei sano varmasti kellekään yhtään mitään. Nimihän oli alunperin "Katjamarian komero", josta jotenkin siitä kehittyi "Tyttö maalta". Osittain siksi, että asupostausten määrä alkoi olla nolla ja blogi ei keskittynyt mihinkään. Nykyisen nimen perustelin kuitenkin siten, että halusin luoda blogimaailmaan jotain erilaista. Jotain viatonta, siinä mielessä, että ei tarvitse olla muodikas, ei tarvitse olla suuresta kaupungista, ei tarvitse olla suosittu tai rahakas. Voit olla silti kiinnostava ja erilainen. Voit olla kristitty tyttö jostain landelta. Oikeasti, kuinka moni bloggaaja on kristitty? Siis sydämessään, ei vain väestörekisterissä.

Usko tulikin kuvioihin vasta myöhemmin. Uskoontuloni tapahtui syksyllä 2009, josta identiteettini on muokkautunut hurjasti. En tahdokaan enää miellyttää kaikkia, en myöskään blogimaailmassa. Mutta haluaisin kuitenkin kiinnostavan blogin, joka ei olisi turhake. Olen edelleen visuaalinen ja esteettinen ihminen. Olen verkkomedia-alan (melkein) ammattilainen. Blogi on hieno luovuuden ulostuloväylä, mutta missä muodossa...

Mitä mieltä sinä olet? Kannattaako blogi keskittää johonkin tiettyyn aihealueeseen (sivupalkissa) vai onko ns. sekablogi ihan hyvää luettavaa? Olisiko kokonaan uusi blogi raikas uusi alku lukemiselle vai vanhassa vara parempi? Puhuttelen teitä, 61 ihanaa lukijaani :)
 
Kevennyskuvaa. Pöytä, tuoli ja kynttilänalunen - Ikea,
Kynttilät - Taitoshop

2 kommenttia:

  1. Sä oot sellanen persoona, jolla on varmasti annetavaa aiheesta kuin aiheesta. Tiettyyn aiheeseen rajaaminen rajaa myös lukijoita. Toivoisin mahdollisimman monen viihtyvän luonasi! Uusi blogi olis varmasti hienoa, harmi vaan että se vie mennessään vanhat tekstit. Oot muuttunu paljon matkan varrella ja sen seuraaminen on hienoa.
    Ihana kun olet! Olet sitten miten vain!

    Ps. Olis ihana nähdä teidän kotia ja elämää laajemmin, mut ymmärrän kyllä jos et halua sitä esitellä netin välityksellä.. En itsekään kovin laajassa määrin..

    VastaaPoista
  2. Uskovana minusta on ihana lukea nuoren ja raikkaan kristityn naisen elämästä, kaikesta kauniista, oli se sitten mitä tahansa. Usko ei rajoitu raamatunlauseisiin, vaan se kattaa koko elämän kirjon. Itse olen rukoillut niitä aiheita ja tuntuu, että hups - niitä tupsahtelee taivaasta, en tosin tiedä kuka lukee ja tekeekö kehenkään mitään vaikutusta, mutta tämäkin on "Herran käsissä". Minä vaan kirjoitan...

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3