3. heinäkuuta 2011

mitäs kaikkee nyt

Kamera jäi sulhasen isovanhempien mökille, joten en voi upata tuoretta kuvamateriaalia. Kuvituksena toimii parin viikon takainen räpsy keltaisestaluomivärimonsterista. Kuvissa aina huomaa muutokset parhaiten. Kuten sen, että miun otsa on ihan orpo ilman otsatukkaa! Häiden vuoksi mitä vain.


No mitäs kaikkee nyt?
- Lähdettiin tässä yöreissulle surffaamaan (eli padlaamaan kun ei ole aaltoja) hyiseen järveen. Itsehän jäin mussuttamaan kolmioleipää rannalle... enkä ole vielä heittänyt talviturkkia. Häpeällistä.

- Saan hääpukuni ensi viikonloppuna! Se saapui Lontoosta Lahdessa sijaitsevaan Glamour-liikkeeseen. Pukuun tehdään vielä kavennus ja sitten pitää pysyä samoissa milleissä loppukesä. Samalla reissulla etsitään kaasoille mekot :)

- Olen varannut myös koekampauksen ja meikin häitä edeltävälle viikolle. Eniten stressaan niiden onnistumisesta :D (ja hääkuvien, koska ne ovat ainoa konkreettinen muisto, jotka jäävät käteen) Ihanaa saada vihdoin väriä tähän kulahteneeseen tukkaan.

- I'm working and working... yet I have no money!

- Intoilen häämatkaa joka päivä enemmän. Hehkutin jo Facebookissa, niin toki voin täälläkin kertoa: Lähdemme hotellista suoraan hääyön jälkeen lentokentälle... jossa kone vie meidät ensin Amsterdamiin, sieltä Hong Kongiin, josta se liitää kohteeseemme... Indonesiaan! Sellainen reipas 25 tuntia lentämistä  suuntaansa -.- Olen lomaillut parissa turistirysässä ja parissa Euroopan kaupungissa, mutta tämä on sellainen erilainen eksoottinen unelmaseikkailumatka, josta olen aina haaveillut. Vaikea uskoa, että reilun kuukauden päästä se toteutuu.

- Hope of this City on yhteiskristillinen (kolmen seurakunnan nuorten järkkäämä) nuorteniltakokonaisuus täällä Joensuun torilavalla. Sulhaseni sai viime kesänä näyn, että entä jos me ei pidettäiskään omaa kivaa jossain koleassa kirkossa, vaan vietäis setti sinne, missä sitä oikeasti tarvitaan. Iltojen tavoitteena on tuoda toivon sanomaa myös niille, jotka eivät ikinä kehtaisi/viitsisi/haluaisi syystä tai toisesta avata itse Raamattua. Itse haluaisin kohdata illassa niitä, jotka etsivät helpotusta yksinäisyydestä, epävarmuudesta, ahdistuksesta ja peloista. Tiedän (en ainoastaan usko), että ratkaisu suurimpiin ihmisten ongelmiin löytyy heidän silmiensä edestä. Oma Isä kutsuu kokoajan onnellisuuteen, mutta monet käyttävät mieluummin väliaikaisratkaisuja. Mietin usein, miksi joku katkeroituu kristinuskolle tai naurahtaa sille ikinä kokematta oikeasti sitä. Kirkkorakennukset, väkisinkäännytykset, helvetilläpelottelut ja jotkut rituaalit eivät ole kristinuskoa. Kristinusko koostuu kolmiyhteisestä Jumalasta, joka on rakkaus, armo ja vapaus. Tie, totuus ja elämä.

(Kuten huomanette, kristinuskosta riittää sanottavaa... Olen aloittanut useita merkintöjä aiheesta, mutta ne ovat vielä kypsyttelyasteella. Ikävä kyllä kristityt mediassa ovat suurennuslasin alla ja jotain sanomiamme käytetään niin vihamielisesti meitä vastaan. Pääasiassa kuitenkin mietin, kuinka oikein voin vedota lukijoihin sanomallani. Mitkä ovat niitä keinoja, jotka saavat lukijan huomion merkintään, lukemaan sen, ajattelemaan asiaa... Uskoa tuputetaan joka tuutista ja vedenpitäviä perusteita esitetään. Voin käännyttää sinut tänään kristinuskoon ja joku toinen voi käännyttää sinut huomenna muslimiksi. Ei se sillä tavalla pidä mennä... Minä haluaisin, että ihminen oikeasti ymmärtää mistä tässä on kyse, mutta kertominen on hitsin vaikeaa! Olen itsekin ollut hyvin skeptinen uskontoja ja kaikkea tuputusta kohtaan. Kunnes tajusin, että kristinusko ei ole uskonto. Se on elämää parhaimmillaan. Ja olen tosissani.)

Sain kunnian luoda Hope of this citylle logon. Ympyrässä olevalla symbolilla ei suinkaan kannusteta roskaamiseen, vaan ukkeli on heivaamassa roskakoriin sydäntä (joka toki näkyy isommissa julkaisuissa). Tähänpä on kätevä lopettaa. Nälkä kurnii ja viikon ainoa vapaapäivä odottaa...

6 kommenttia:

 1. susta tulee kyllä niin kaunis morsian että :) toivottavasti julkaiset hääpukukuvan sitten juhlien jälkeen. Ja tsemppiä tuolle lennolle, itse tuskailin häämatkalentojen kanssa Tokioon vaikka se kesti vain 11 tuntia :D

  VastaaPoista
 2. "Mietin usein, miksi joku katkeroituu kristinuskolle tai naurahtaa sille ikinä kokematta oikeasti sitä."

  Osa ihmisistä tietää myös metamfetamiinin olevan huono ratkaisu, eikä siihen tarvita henkilökohtaista kokemusta.

  VastaaPoista
 3. Ei: Kaipaisin jotain perusteluja kannanottoosi miksi kristinuskon kokeminen olisi huono ratkaisu. Tai ehkä "Jumalan rakkauden ja yhteyden kokeminen" olisi parempi ilmaisu, kristinusko/kristitty-termiä kun käytetään nykyään vaikka missä yhteyksissä.

  Metamfetamiinista kerrotaan tulevan joitain vaikutuksia (Wikipedia), joita ei tiettävästi luetella kristittynä olemisen oireisiin:
  -vahva psykologinen riippuvuus
  -masennus
  -erektio-ongelmat
  -kognitiivisten toimintojen vauriot
  -hammasmätä
  -immuunijärjestelmän vauriot
  -nauttimiskyvyn katoaminen
  -kuolema

  Jos Wikipedia ei lämmitä, voisi olla avartavampaa, jos kyselisit joltain kristityltä (tai ehkä jopa Jeesuksen seuraajalta, jos tuo termi saa aikaan negatiivisia ennakkoluuloisia viboja) aiheuttaako kristinusko hänen elämäänsä vastaavia (tai pahempia) vaikutuksia. Tai mikä siinä ylipäätään on huonointa. Tai miksi kannattaisi lopettaa Jumalanläheinen elämä.

  Jos lääketieteelliset ja psykologiset tutkimukset (tjsp. yhteiskunnallisesti hyväksytyt todisteet) todentaisivat Kristuksen seuraajien olevan jotenkin radikaalisti masentuneita, erektiohäiriöisiä, hammasvaurioisia, nautintokyvyttömiä tai kuolemaa lähempänä, niin kyllähän siinä saattaisin kaksi kertaa miettiä sopiiko tuollaista kokeilla. Mutta ei kukaan kyllä tollaisista minua varoitellut kun aloin lukea Raamattua. Eikä ole kyllä ilmennyt mitään muitakaan negatiivisia oireiluita. Ehkä toisten ihmisten ärsyttäminen saamaan heidät kommentoimaan nokkelia heittoja anonyymeinä blogeihin on sellainen ei-niin-loistokas tulos mitä tästä saa... Vaikka parastahan tässä on se, että tämän tekstin lukeminen on saanut sinut toimimaan. Olisi väärin, jos ketään ei kiinnostaisi edes kommentoida vastalauseita, kun puhutaan kristinuskosta. Sillä sillähän on merkitystä.

  VastaaPoista
 4. Nelliina: Kiitos! Ehkä toi päivä on sellainen, jolloin oikeasti haluaisi edustaa suht hyvin. Kuvia kyllä tulee häistä ja matkasta :)

  VastaaPoista
 5. Halusin kommentoida ja sanoa mielipiteeni liittyen tuohon Ei:n heittämään uskontokeskusteluun ja asiaan yleensä, mutta teksistä olisi tullut pitkä kuin nälkävuosi.. Uskonto todella herättää ajatuksia! ;)

  Lyhyestä virsi kaunis: Hienoa, että joku puhuu uskosta avoimesti. Kaunis blogi sinulla! :)

  VastaaPoista
 6. house of elliots: Niinpä :) Kuten voi huomata, omatkin kommentit aiheesta venähtävät esseiksi...

  Ehkä siksi voin puhua uskosta blogissakin avoimesti, koska uskonto (tai Kristus) ei ole minulle "elämänkatsomus", vaan maailman tärkein asia. Se näkyy teksteistäni liian vähän, mutta en jotenkaan osaa jättää ymmärtämisen ja sisäistämisen vastuuta lukijoiden kontille. Tai minulle on tärkeää, ettei lukijat reagoisi samalla välinpitämättömällä tavalla Jumalaan kuin itse tein muutama vuosi sitten.

  Ja sinullakin on oikein sievä blogi :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3