3. heinäkuuta 2014

kuulumiset ausseista

Jos olette lueskelleet matkablogia, olette varmaankin huomanneet, etteivät suunnitelmat Papualla menneet aivan putkeen. Kahden kuukauden sijasta vietimme tuossa trooppisessa omalaatuisessa saarivaltiossa kolme viikkoa. Nyt olemme Australiassa, Cairnsissa yrittämässä sopeutua uuteen paikkaan ja niukkaan matkabudjettiin.

Cairns sijaitsee Australian itärannikolla pohjoisessa ja on viihtyisä, Port Moresbyn jälkeen epätodellisen siisti, pienehkö kaupunki (joensuulaisena tosin en voi sanoa mitään kaupunkia täällä pieneksi..). Koska Suomessa on kesä, on Ausseissa talvi ja sen vuoksi näinkin pohjoisessa (lähempänä päiväntasaajaa) on iltaisin ja öisin kylmä. Päivät ovat lämpimpiä, 22-27 astetta.

Olemme majoittautuneet hostelliin nimeltään Caravella Backbackers, joka on kaikin puolin todella kiva ja yllättävän siisti paikka - voimme kokata omat ruuat yhteisessä keittiössä ja hyödyntää uima-allasta ja aurinkotuoleja. Joskin tänään ei ole mitään syytä mennä grillautumaan, sen verran punaisena helottaa paikat :/ Täällä uv-säteily on kuulemma paljon voimakkaampaa kuin Suomessa, joten aurinkosuojat ovat todella tarpeen.

Myös ilmainen wifi kuuluu yhteisellä istuma-alueella hintaan - tosi iso plussa! Otimme kahden hengen huoneen jaetulla kylpyhuoneella, koska se oli meille samanhintainen kuin mennä yksittäin jaettuun makuusaliin ja maksaa kahdesta hengestä. Ollaan täällä niin pitkään, että pieni yksityisyys ei haittaa.

Näillä näkymin palaamme Suomeen kuukauden aiemmin (koska jätimme PNG:n kuukauden suunniteltua aiemmin). Olen toisaalta onnellinen, että pääsen nauttimaan Suomenkin kesästä hitusen ja viettämään rakkaiden kanssa vielä lomapäiviä ennen syksyn uurastusta :) Nyt tosin tuntuu, että olisimme voineet aiemminkin palata kotiin, koska Australia on hinnaltaan Suomen tasoinen, eikä meillä ole rahaa juuri muuhun kuin syömiseen ja nukkumiseen. Kivaa täällä kuitenkin on :)

Miten olisi ilmainen allasjumppa keskellä puistoa?
Tai pieni krokotiilipaini? Ei olla vielä tosin nähty krokoja - laskuvesi on aika voimakas ja krokot asustaa varmaan vähän syvemmällä.
Cairnsin keskustassa ei ole uimarantoja (arvatenkin krokojen takia), mutta tekolaguuni hiekkapohjalla löytyy.
Käveltiin Botanic Gardeniin noin 4km, mutta emme käyneetkään siellä, koska halusimme asianmukaiset varusteet vähän rehevämpään maastoon. Siellä pesii kuulemma malaria- ja denguekuumeitikoita... Kurvailimme bussilla takaisin ja näimme vähän maisemia.
Kaikki nuoret täällä hostelilla kokkailee hienoja grilliruokia ja herkullisia kasviksia: Me pitäydytään siinä mihin on varaa ja mitä osataan tehdä...
Nuudelia, tonnikalaa ja kananmunaa - Ateriahinta 2$ eli 1,40€/hlö.
Hostellilta saamme joka ilta 6,50$ illalliskupongit paikalliseen irkkupubiin. Lipulla saa valita mitä vain noin 10:stä vaihtoehdosta ja juoma tulee kaupan päälle. Tämä oli oikea luksusateria ja hintaa jäi alle 4,50€ :)
Ettei nyt ihan blogin yleisiä aihealueita sivuuteta, niin katsastetaampa kuinka kynnenkasvatus edistyy - ja edistyyhän se! Olen niin ihmeissäni näistä kynsistä, jotka eivät ole vielä katkenneet, vaikka lopetin Ladyvitat kuukausi sitten. Sain FB:n kautta tilattua yhden paketin postikulujen hinnalla, mutta ne eivät ihan ehtineet mukaani matkalle. Noh, ei voi valittaa :)
Tällainen kynsilakka-kavalkadi päätyi matkalleni mukaan:
Sally Hansen - Nail Rehab, Zoya - Ziv, Essie - Tart Deco,
Zoya - Lola, IsaDora Sugar Crush - Ocean Crush, OPI - I Just Can't Cope-cabana,
Mereneid - Top It All

2 kommenttia:

 1. Tosi ihana tuo mekkosi! Olen myös miettinyt että mitä lakkoja ottaisi mukaan pidemmälle reissulle. Kynsilakanpoistoaine ei ole koskaan kuulunut matkarepertuaariini, mutta aloin miettimään että sellaiset kertakäyttöiset laput missä on kynsilakanpoistoainetta voisivat olla kätevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitokset! Mekosta tykkään kovin itsekin, se on ihan H&M:ltä :) Minä otin pienen kynsilakanpoistoaineen mukaan, ettei heti tarvitse ekaan kauppaan rynnätä kun lakat repsahtavat, mutta nuo poistolaput olisivat varmasti käteviä myös - ei tarvitse erillisia vanulappuja raahata/etsiä.

   Lakkojen valinta on aina hankalaa pidemmälle matkalle ja minulle tuli ennen lähtöä muutama uusi lakka, eikä meinannut millään malttaa jättää niitä kotiin :) Näistä olisin voinut jättää Opin ja Essien kotiin, kestoltaan ja laadultaan Zoyat voittavat mennen tullen. Sen sijaan varpaissa Sugar Crush toimii mainiosti, kun lisää silloin tällöin pienen kerroksen.

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3