9. lokakuuta 2010

Maailman helpoimmat kiharatVaihe 1. Suoraa settiä. Pese ja kuivaa hiukset. Jos tukkasi on muutenkin taipuvaa tyyppiä, on tämä tarpeeton vaihe, joskin ovathan ne puhtaat kiharat vähän kivemmat kuin likaiset :PVaihe 2. Taputtele tukkaan kevyesti muotoilutuotetta, esim. muotovaahtoa. Revi alumiinifoliosta paloja ja tee niistä pötkyjä. Rullaa pötky hiusosioon ja tee niin koko tukalle. Ei väliä kuinka tiheästi ja pieniä/isoja paloja käytät, sekalaisuus on jees. Itse käytän melko paksuja paloja ja rullailen päällyshiuksiin tiheämmin, sillä kerrostettu tukkani on päältä niin vahva, ettei se taivu herkästi.Vaihe 3. Hengaile tovi mummona! Vaikutusajan voi vaikka meikkailla, syödä, tehdä koulutehtäviä, lakata kynnet... mitä tahansa. Yleensä annan vaikuttaa sen ajan, mikä on jäljellä ennen töihin lähtöä, eli 30-45min. Enemmänkin saisi olla, mutta ajan armoilla mennään :PVaihe 4. Rullaa foliot pois. Yllättävää?Vaihe 5. Tadaa! I see some curls. Suihkauttele hiuslakkaa kiharoiden kaveriksi.Tämmöisiä hiustuotteita käytin. Tresemmen lämpösuojaava muotoilusuihke (ennen hiusten kuivattamista) ja saman puljun (tuuheuttava?) muotovaahto. Pito ei ollut päätä huimaava, mutta ehkä myös tuulen tuivertama pyörämatka vaikutti osaltaan kiharoiden pysymiseen...

8 kommenttia:

 1. Minua kauhistuttaa alumiinin haaskaaminen, joten pötkylöiden tilalle voisi keksiä jotain muutakin :) Onhan noita vaahtomuovityyppisiä myynnissäkin

  VastaaPoista
 2. Pötkylöiden sijasta voi tehdä hiuksista rullia ja kiinnittää ne pinneillä :)

  VastaaPoista
 3. Joo-o, minulla on vaahtomuovisetkin, mutta folio pysyy paremmin kiinni ja niitä voi käyttää uudestaankin. Foliosta saa myös tarpeeksi kuohkeat, kun ei mutista pötkyä ihan littanaksi. Ja tarpeen tullen niiden kanssa voi nukkuakin (toisin kuin paplareiden, hyrh).

  Pinnikiinnityksellä minulle tulee jotenkin tosi pientä kiharaa, eikä niin nopeasti kuin rullaamalla siihen väliin jotain :B

  Jotkuhan käyttävät myös vessapaperia samaan tarkoitukseen, mutta yhä vain foliolla tulee minun päähän isompaa kiharaa. Kukin tavallaan!

  VastaaPoista
 4. Ei kovin ekologista folion kanssa säätö,mutta harva asia on...:/

  VastaaPoista
 5. Mitenhän sen ekoloogisuuden määrittelee tällaisissa tapauksissa... kun tuokin foliopaketti on kaapissa pyörinyt toukokuusta asti. On riittänyt ihan kivaksi aikaa kiharoita ja matskua vaikka eväiden ympärille.

  VastaaPoista
 6. Ekologisuus saattaa olla väärä termi, mutta luonnonvarojen tuhlaamista se ainakin on. Alumiini on uusiutumaton luonnonvara, jota kärrätään surutta kaatopaikalle. Samaa kurjuutta näkee esim. maksalaatikoiden pakkauksissa.

  VastaaPoista
 7. Don't worry - it's not disappearing anywhere. Kaatopaikat are probably the best mining fields of the future... She's doing her best to secure the future Finns with this resource :D.
  I use strips of cloth, problem is the hair won't dry very quickly that way. Stupid cotton really likes to lock moisture in.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3