3. toukokuuta 2015

ablecs15 Week 12: Oh So Bright

Kirkkaat ja neonlakat ovat ympäri vuoden suuria suosikkejani, ja siksi Oh So Bright -haaste tuotti vaikeuksia ainoastaan pähkäillessä mitkä sävyt ja tyylin valitsen. Näin viikolla Sinneyn Instagramissa ihanan neonpläjäyksen ja vastaavaa tekniikkaa koskaan kokeilleena, inspiroiduin sutimaan kirkkaita värejä vaalealle pohjalle. Avainjuttu tässä tekniikassa on kuiva sivellin, vaikka ei tämä täyden lakkalatauksen siveltimellä tehtynä huonoltakaan näytä.


Pohjalla on kaksi kerrosta luottovalkoista cremeä, eli Gina Tricot White:a. Avasin uuden pullon, sillä entinen oli jo varsin liisteristä. Olihan se toki jo puolisen vuotta palvellut ahkerasti, mitä tällainen valkoinen hyvin peittävä creme ei usein onnistu tekemään tai sitten lakka on yksinkertaisesti ohuempaa. Onneksi oli yksi varapullo, ja Essien leveä sivellin, jonka vaihdoin GT:n ohuen siveltimen tilalle.

Sitten vain kirkkaita lakkoja huiskimaan mahdollisimman kuivalla siveltimellä sekaisin päälle. Aluksi käytinkin liian märkää sutia, joten ihan kaikki läiskät ei niin dry brushed -tyyliseltä näytä. 


Tykkäsin tästä manista tosi paljon ja myös siitä, että se oli niin helppo ja nopea toteuttaa. Pisimmän ajan vei valkoisen pohjan kuivuminen ja se on suhteellisen pieni vaiva näyttävästä ja yksityiskohtaisesta lakkauksesta :)

valkoinen creme Gina Tricot White
turkoosi creme Color Club Blue-Ming
keltainen creme OPI I Just Can't Cope-Acabana
limenvihreä creme Essie The More The Merrier
persikanoranssi creme Essie Tart Deco
pinkki creme Essie Lights*

*saatu blogimiitin goodie bagista


10 kommenttia:

 1. Oih, aivan ihanat! Tosi pirteät ja keväiset :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis lakkaus, ihanan kirkas ja pirteä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 yksinkertainen, mutta omaakin silmää miellyttävä :)

   Poista
 3. Tosi kauniit värit ja ihana lakkaus! :) Mitä tuo ensi viikon aihe "Paint it with a pantone" tarkoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neilikka! :) Tuo aihe tarkoittaa sitä, että kynnet tulisi maalata Pantone-sävyllä. Kun googlettaa "Pantone color chart" saa satoja Pantone-värikarttoja koodeineen ja noista väreistä sitten tulisi valita jokin tai jotkut, joka mätsää oman lakkakokoelman väreihin ja käyttää niitä :) Jos haluaa haastetta, voi käyttää näitä vuoden väreiksi valittuja sävyjä/sävyä, joilla on nimetkin: http://www.rcpmarketing.com/wp-content/uploads/2014/12/article-colour-history.jpg tai vaikka kevään 2015 valituista väreistä: http://www.pantone.com/pages/fcr/?season=spring&year=2015&pid=11

   Poista
 4. Aivan ihanat! Ehkä suosikkini, mitä oon nyt nähnyt 'Oh So Bright' -teemaan tehtäneen. :)

  VastaaPoista
 5. Minkäköhän takia tätäkään tekniikkaa ei ole tullut kokeiltua vielä? Tosi keväiseltä ja raikkaalta näyttää nämä sun brightsit! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3