11. joulukuuta 2012

my Dolce Gusto moment

Sain Dolce Gusto Circolo -juomakoneen viime jouluna lahjaksi ja kahviaddiktina kyllä rakastanut konetta koko lahjan edestä. Suosikkimakuni on Mocha, joka koostuu kaakao-kahvista ja sen päälle vaahdotetusta maidosta. Nam!


Jos jollekin Dolce Guston toimintaperiaate ei ole vielä tuttu, niin annanpa pienen briiffauksen: Säiliöön laitetaan vettä ja käynnistetään kone. Vihreä merkkivalo syttyy, kun kone on valmis tuottamaan juomia (tähän menee noin 10-20 sekuntia). Sitten tökätään juomakapseli laitteeseen ja heivataan vipu joko kylmälle tai kuumalle ja annetaan valua sopivan verran valmista juomaa. Mocha-juomaa varten kapseleita valutetaan kaksi: kaakaokahvi-kapseli sekä maitokapseli.


Ainoa hankaluus laitteen käytössä tulee juoman annostelussa. Tässä manuaalisessa mallissa ei nimittäin ilmoiteta milloin juomaa on tarpeeksi, vaan se pitää joko etukäteen mitata mukista tai arvioida. Kunkin makuvaihtoehdon läpi tulee valuttaa tietyn verran vettä (joka mainitaan pakkauksessa, esim. 110ml), jotta juomasta ei tule liian voimakasta tai laimeaa. Tämän tietyn määrän arvioiminen oli aluksi vaikeaa, mutta nyt suosikkimakujen valmistus käy helposti ja yhden iltapäiväkupin kahvia saa huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin kahvinkeittimistä.

Toinen miinus tulee juomien hinnassa: Itse kone kun maksaa jo 100 euroa (automaattinen 150e) ja esim. tämä Mocha-paketti sisältää vain 8 juomaa (kahdeksan kumpaakin kapselia) ja se maksaa noin kuusi euroa. Jos mietitään sitä kuinka monta kahvikuppia kilon kahvipaketista saa...

Mutta minä herkkusuu en mieti, vaan nautin mokkajuomani kiireisen ja kylmän talvipäivän keskellä!


Muita Dolce Guston faneja? Mitkä on teidän suosikkimakuja?

2 kommenttia:

  1. Toinen Dolce Gusto -fani nostaa käpälänsä! Mahtilaite on tuo kyllä! :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3