10. joulukuuta 2012

jouluhaaste

Like it. Love it! -blogin 10. kalenteriluukusta paljastui jouluhaaste, eli joulumieltymysaiheinen kysely kaikille bloggaajille. Tämä onkin helppo tapa päättää blogihiljaisuus tähän! Minulla on nimittäin erittäin iloisia uutisia (itselleni): Tämä opiskelija valmistuu vihdoin! Oi onnen päivää! Joka ei tosin virallisesti ole tänään, vaan 18.12. Siihen asti pitää käyttää hyväksi kaikki opiskelijaedut, eli puoli-ilmainen ruoka opiskelijaravintoloissa... Olen stressannut ja paininut opinnäytetyön kanssa puoli vuotta ja vihdoin se on selätetty ja ihan kelvolla arvosanallakin :) Voi helpotus, mikä ihana vapaa joulukuu on edessä.

Jouluhaaste

Mikä tuoksu kuuluu jouluusi? 
- Ööym, en oikein edes pidä tunkkaisista joulun tuoksuista. Kaikki tuoksuu niin paksulle ja raskaalle (piparit, glögi, mausteet..) :D Mutta sanotaan, että vastapaistetun kinkun tuoksu saa kyllä veden kielelle.

 Lempijouluruokasi, joka ei saa puuttua pöydästä? 
- Tähän vastauksen tietää mummonikin (ja varmaan koko suku): graavilohi ja karjalanpiirakka. Ja itse olen mieltynyt eritoten perunapiirakoihin, mummon tekemiin.

 Herkkusi, jota täytyy joka joulu saada? 
- Jos ei viitata itse jouluruokiin, niin viime jouluna ihastuin salmiakki-suklaakonvehteihin, joita tänäkin vuonna himoitsen. Valmistujaispäivänä päättyy elokuussa alkanut karkkilakkoni, joten suut makiaks!

Mieluisin joulujuomasi?
- Ei ole. Glögihetkellä alkaa virallisesti joulu, mutta on parempiakin juomia. Kokis ja kivennäisvesi käyvät kaiken kanssa :P

Mikä joulukoriste on erityisen tärkeä tai merkityksellinen? 
- Tähti edustaa meidän ikkunassa Jeesusta ja se on ainoa symbolinen jouluisa koriste, jonka kotiini haluan. Tähdestä taivaalla puhutaan nk. jouluevankeliumissa. Kristityn toki tulisi muistella Jeesusta useammin kuin kerran vuodessa :P

Mikä joululaulu tuo joulutunnelman? 
- Tykkään Rajattoman joulurillutuksista, mutta yhtä suosikkia ei ole. Toki kuuntelen mieluummin hengellisiä joululauluja kuin pukki/tonttu-kamaa. 

Kerro jokin lahja lapsuudestasi/nuoruudestasi joka on jäänyt mieleen? 
- Muistan ainakin pinkin pulkan, joka oli kääritty lahjapaperiin ja josta pystyi heti arvaamaan mitä se sisälsi :) Itse en tainnut vain hoksata paketin sisältöä ennenkuin joku sisaruksista sen etukäteen möläytti. Toinen muisto liittyy pehmeään pakettiin, jonka tietoisesti jätin viimeiseksi ajatellen, että siellä on kuitenkin joku villapaita... Vaan kun viimein vähän nihkeillen sain paketin auki, sieltä paljastuikin ihana jättikokoinen pehmolelupupu.

Joulunodottajat, kyselyä vain eteenpäin ja vastailemaan :)

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun teit haasteen! Ja muistathan kurkata myös huomisenkin luukun. ;)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä haaste tuli niin sopivaan paikkaan kun päätin ryhdistäytyä postaustahdin kanssa :) Olenkin seurannut kalenteriasi koko joulukuun, vaan kiireiden vuoksi kommentointi jäänyt vähäiseksi. Jospa sitä nyt saisi vähän rauhoittua.

   Poista
 2. Hei, paljon onnea valmistumisesta! :) Itsellä alkaa noi opinnäytetyökuviot pikkuhiljaa puskea päälle... Onneksi päättöharjoittelun suhteen on jo aika selvät sävelet ja voin keskittyä sitten ihan opparista stressaamiseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on suuri helpotus itselleni kun tuo oppari-mörkö tuntui vainoavan vähän turhan pitkään ajatuksissa :) Minun vinkki tuohon opparin aihevalintaan (jos aihetta ei vielä ole), että valitse mieluummin sellainen aihe, josta löytyy materiaalia ja kirjallisuutta kuin joku mielenkiintoinen, josta on maksimissaan kirjoitettu muutama vieraskielinen kyseenalainen artikkeli ja siinä sitten yrität niitä tulkita ja liittää soljuvasti teoriaan :)

   Poista
 3. Oi vitsit, minäkin tein tämän haastepostauksen, mutta en muistanut mainita karjalanpiirakoita jouluruoissa! Ne ovat kyllä mielettömän hyviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä lukemassa sinunkin haaste :)

   Joo, piirakat ovat ihan ykkösiä minulle ja tää lohi siinä toki vähän eksoottisempi moneen makuun, mutta ihan naperosta asti oon onnessani vedellyt piirakka-lohikombia jouluisin ja aina kun mahdollista.

   Ja olin aika hämmentynyt kun jossain vaiheessa kuulin, etteivät karjalanpiirakat kuulukaan kaikkien suomalaisten perinteiseen jouluruokaan! :o En tajunnut, että siinä on tosiaan etuliite "karjalan" :)

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita <3