9. helmikuuta 2012

helppoa herkkusalaattia

Katjamaria goes ruokablogi. Not. En ole mikään himokokkailija ja käytän hyväkseni koulun gurmeeaterioita niin kauan kuin opiskelijakortti lompsassa pyörii (toivottavasti ei enää pitkään). Sen kerran kun tartun kattilankahvaan ja tuon ruokakaupasta muutakin kuin pakastepinaattikeiton (bravuurini), niin yritän tehdä jotain oikeasti hyvää. Siskoni kokkaustaitoja olen aina ihmetellyt (hän vissiin sai ne isämme keittiömestarigeenit), sillä hän yhdistelee kaikkia raaka-aineita vaivattomasti ja ne maistuvat aina yhtä hyviltä. Siksi esittelyssä nyt sissolta pöllitty ruokaisan suosikkisalaattini ohje (näin yksityiskohtaisesti siksi, että kokkausvaiheita on niin kiva kuvata).

kana-makaronisalaatti

1. Pilko paprika ja purjosipuli, salaatissahan ei tarvitse puhua millilleen tarkoista määristä. Isoon kulholliseen voi laittaa esim. ½-1 paprikan ja 20cm purjoa. Oman maun mukaan.


2. Heitä joukkoon keitetyt (kylmän veden alla jäähdytetyt) makaronit, noin puoli pussia (250g) riittää. Kukka- ja sydänmakaronit sopivat tähän hyvin. Makaronit kannattaa toki laittaa kiehumaan ennen muita valmisteluja.


3. Paistetut kanasuikaleet sekaan. Näitäkin kannattaa jäähdytellä vaikka parvekkeella tovi (ja peittää, ettei kissantassut ja tyhjä lautanen yllätä tai vaihtoehtoisesti joku harakkasalmonella).


4. Lisää rucola tai rucola-salaattisekoitus. Tässä on noin puolet Napolitana-mix-salaattisekoituksesta, josta tulee mukaan kaikkia kivannäköisiä lehtiä (ilmeisesti pinaattia, punajuurikkaan lehtiä ja mizunaa (mitähän sekin on..)).


5. Lisää pari ruokalusikallista aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä. Tämä oli muistaakseni myös joku Rainbow (olen s-ryhmittynyt).


6. Lisää vielä fetajuustot (ja öljyä), jotka tästä puuttuvat, koska annos tehtiin edellisen päivän salaatin jämäaineksista. Parasta salaattifetaa on Arla Apetina fetajuusto öljyssä, se on sellaisessa lasipurkissa ja se mausteöljy käy salaatteihin äärettömän hyvin.

Sekoita ainekset ja valmista on. Voi tietysti miksata salaatin ensin jossain muussa kulhossa ja heivata sitten salaattikulhoon, jottei tarjoilukulhon reunat lilluisi niin houkuttelevasti öljyssä.


Kana-makaronisalaatti lyhyesti

- kanasuikaleita, esim. marinoidut fileesuikaleet, paistisuikaleet on vähän sitkeämpiä. Maustamatontakin voi käyttää, jos haluaa itse maustaa. (Rainbow hunajamarinoidut fileesuikaleet)
- makaronia (Myllyn Paras kukkamakaroni)
- rucolaa/rucola-salaattimixiä (Napolitana mix)
- paprikaa
- purjoa
- aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (Rainbow forever!)
- fetajuustoa öljyssä (Arla Apetina kuutiot öljyssä)

Salaattiahan voi tuunata miten tykkää, esim. suolakurkkukuutioilla, kirsikkatomaateilla, leipäjuustolla ym. mutta avainasemaan tuossa minusta nousee öljyjen ja rucolan tuomat maut. Suosittelen!

1 kommentti:

  1. Ei ookaan hetkeen tullu mitää salaattiruokaa tehtyä, josko nyt taas. Meikä ku lämpee kaikille rucolajutuille..muunmuassa.

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3