23. tammikuuta 2013

Moroccanoil Treatment - Hiusöljyjen kuningatar

Moroccanoil Treatment -hoitoöljy on hiljalleen Suomeen rantautunut hiusöljy, jolla on maailmalla varmaan jo kulttituotteen maine. Mikä tämä öljyinnostus oikein on? Mistä sitä saa? (Jos et jaksa lukea kaikkea hehkutusta, niin rullaa suoraan loppuun).


Monet onnekkaat saivat minikokoisen Moroccanoilin LivBoxistaan ja minua harmitti, kun ei ollut mahdollisuutta tilata boxia itselleni. Noh, tuuli kääntyi ja luottokampaajani Sanna SK Unikista (Joensuu) antoi täysikokoisen pullon minulle kokeiluun! Vau. Minulla aika harvoin on mahdollisuuksia mihinkään arvokkaisiin, laadukkaisiin hiustenhoitotuotteisiin, jolloin hiustenkin kunto on vähän mitä sattuu. Olen siis enemmän kuin kiitollinen ja superinnoissani Moroccanoilin hiusöljystä! Se saattaa olla se puuttuva rengas, jolla hiukset elvyttyvät ja pääsevät kasvamaan.

Moroccanoil Treatment lupaa vahvistaa, selvittää ja elvyttää hiusta tekemättä siitä tahmaista tai velttoa. Ensimmäinen huomio öljystä oli sen ihana tuoksu (ei liian voimakas) ja täydellinen pakkausdesign. Minusta pullon muotoilu turkooseine etiketteineen sopii niin täydellisesti tuotteen nimeen ja kokonaisuudessaan siitä tulee laadukas ja eksoottinen kuva. Mieleen alkaa tulvia värikkäiden vaatteiden, saviastioiden ja musiikin täyttämät vilisevät basaarit (ei yhtään stereotyyppisiä mielikuvia mulla).


 Käyttö

Hiusöljyä voi käyttää latvoihin tai kaikkialle hiuksiin, pyyhekuiviin tai kuiviin kutreihin. Kuten monien hiusta värjäävien ja muotoilevien hiukset, myös minun ovat nimenomaan latvoista hauraat ja kuivat, joten Sanna suositteli hieromaan öljyä hiuksen pituuksiin. Olen käyttänyt öljyä kaksi viikkoa pyyhekuiviin hiuksiin (kerran-pari myös kuiviin) ja mitään erillistä jätettävää hoitoainetta en enää tarvitse. Latva ei ole rutiseva ja karhea, vaan ihmeellisen kimmoisa ja pehmeä (jo nyt!). Omat latvani kokivat viime keväänä aikamoista kidutusta, kun halusin vaalentaa niitä liukuväriin, jonka jälkeen ne ovat karhentuneet (toki myös tätä ennen, mutta nyt vielä voimakkaammin).Tuotetta tarvitaan yksi pumppaus tai pieni loraus.

Öljyä voi käyttää myös hiustenmuotoilussa ja viimeistelyssä ja se sopii myös pidennyshiuksien hoitamiseen.
Vinkkinä myös, että Moroccanoil Treatmentillä voi helpottaa hiusten värjäämistä levittämällä sitä ennen väriä kuiviin hiuksiin tai 1,5 korkillista mihin tahansa väriseokseen. Öljy antaa äärimmäistä suojaa ja kiiltoa, ja väri levittyy ja imeytyy tasaisemmin.

Varsinaisen tehon luvataan kuitenkin ilmenevän säännöllisellä käytöllä, enkä yhtään epäile. Itse en uskokaan sellaisiin "kerralla kuntoon"-lupauksiin, vaan paljon mieluummin vahvistan ja ravitsen hiusta pitkällä ajalla rakenteista asti. Mutta on Morocccanoil Treatmentissa myös välittömiä vaikutuksia: kiilto, pehmeys ja muotoiltavuus, jotka huomasin jo kampaajan tuolista noustessa.
Eipä turhaan lupailtu tuotteen jättävän kiiltävää viimeistelyä ilman tahmaista tunnetta, mitä tekee hyvin moni vastaava kokeilemani tuote (niin öljyt kuin hiuksiinjätettävät hoitsikat). Tuote on ns. ready-to-go, eli eipä tarvitse odotella, että öljy imeytyisi. Hiukseni tuntuvat muutenkin oikein imaisevan öljyn sisuksiinsa :D raukoilla on jano.


Hoitoöljy sisältää argaaniöljy-antioksidantteja, proteiineja, rasvahappoja, hoitavia omega-3-öljyjä ja vitamiineja. Arganpuu kasvaa tietenkin Marokossa ja siitä saatavalla argaaniöljyllä on ilmeisesti paljon hyviä vaikutuksia myös iholle:  

"Kansainvälisesti arganöljy tunnetaan kuitenkin parhaiten korkealaatuisena ihoa hoitavana ja syväkosteuttavana ihoöljynä. Hyvin ravinnerikkaassa öljyssä on todettu olevan ihoa elvyttävä ja ikääntymistä uhmaava vaikutus. Korkean E-vitamiinipitoisuuden ja tärkeiden rasvahappojen takia se auttaa useisiin iho-ongelmiin." lähde

Tässä täysikokoisessa pullossa on tavaraa 100ml, mutta öljy on hyvin riittoisa (kun sitä tarvitaan vain vähän kerralla) ja pullo voi riittää vaikka vuodeksi. Mukana tulee korkin lisäksi myös kätsy pumppunokka. Pullolla on viitisenkymppiä hintaa ja vaikka se voi kuulostaa korkealta aluksi, niin ainakin nyt tuntuu siltä, että tuote maksaa kyllä itsensä takaisin. Ja jos sitä saa käytellä vuoden päivät, niin eipähän tule paljoa hintaa yhdelle päivälle :)

100ml/n.50€Tänne idän ihmeeseen ei kaikki villitykset ja hienoudet yleensä kovin nopeasti päädy, mutta onneksi minulla on suositella paikka Joensuussa, jossa öljyä jälleenmyydään, samoin kuin muita Moroccanoil-tuotteita. Minun on ainakin pakko kokeilla seuravaaksi Moroccanoilin shampoota ja hoitoainetta. Jos teho on lähellekään öljyn tasoista, niin tässähän olisi täydellinen hiustenhoidon tuoteperhe.

Moroccanoilin jälleenmyynti
SK Unik, Koskikatu 7, Joensuu

Tämä pitkä hehkutuspostaus oli oikeastaan vain esittely ja ensituntuma Moroccanoil Treatmentista, sillä varsinaiset tulokset hiuksen mahdollisesta eheytymisestä näemme vasta myöhemmin. Odotukset ovat korkealla. Jakakaa toki omia käyttökokemuksia Moroccanoilista :)

16 kommenttia:

 1. Tota on kehuttu niiin monessa blogissa, että pakko jossain vaiheessa ostaa tollanen pullo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin suosittelen ainakin ensikokemusten perusteella :) Jostain saattaa saada myös pienempiä puteleita.

   Poista
 2. Tuo todellakin on hintansa väärtiä tavaraa! Mulla on se näytepullo ja jo parin kerran jälkeen totesin, että täähän toimii (saati sitten mitä se tekee pidemmällä käytöllä!). Mulla oli entuudestaan Bonacuren light oil treatment ja ero näiden kahden tuotteen välillä on kuin yöllä ja päivällä! Pakko tosin käyttää se BC ensin loppuun ennen kuin voin sallia itelleni täysikokoisen Moroccanoilin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä! Oon kokeillut paria perusmarkettihiusöljyä ja ei voi kyllä oikein edes verrata miltä tuote hiuksessa tuntuu. Jotkut jättää limaisen pinnan, jotkut taas ei tunnu vaikuttavan ollenkaan.

   Poista
 3. Minä en ole vielä kokeillut Livboxin mukana tullutta näytepulloa, koska käytän ensiksi loppuun joulukuun livboxin mukana tullutta Kerastasen kiiltoseerumia vai mikä sen nimi olikaan, joko hoitoseerumi se oli kans :D Kerastasen seerumi on myös tosihyvä hiuksiin, ei jää öljyistä fiilistä hiuksiin ja ahhh se tuoksu! Ja siloittaa hiukset myös :) Saa nähdä sitten kun pääsen kokeilee moroccan oilia että kummasta tykkään enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerastase on kuulemani mukaan myös oikein hyvä hiustenhoitomerkki. Kivoja juttuja kyllä sieltä LivBoxista aina tulee! Mutta raportoihan sitten kun pääset vertailemaan tuotteita :)

   Poista
 4. Luitko ainesosaluetteloa? Eikös siinä heti kolme ensimmäistä ainetta ole silikoneja? Näin muistelin lukeneeni ja siksi se jäi kauppaan, koska ei ne silikonit oikeasti korjaa, näyttävät vain korjaavan. Eikö? Ainakin shampoossa ja hoitoaineessa niitäkin oli. Mä en siis ole mitenkään silikonivastainen. Päinvastoin, niillä saan omat hiukseni näyttämään hyvältä. Kuitenkin tässä tuotteessa mua ärsyttää se, että mainostetaan arganöljyn eheyttävää vaikutusta, mutta tässä on enemmän silikoneja kuin öljyä itseään. Pitääkin taas mennä kauppaan lukemaan noiden purkkien aineita, kun en enää muista monta silikonia oli ja missä tuotteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lukenut, koska en niiden päälle paljoa ymmärrä. Esitteessä sanotaan, että ei jätä jäämiä hiuksiin, joten oletan/toivon ettei myöskään silikonijäämiä erityisemmin jää. Kuvittelisin, että se argaaniöljy pidemmällä ajalla hoitaa ja eheyttää hiusta ja silikonit hoitavat hetkellisen kiillotuksen. Niin, ehkä tuo hius"öljy" on väärä sana kuvaamaan tällaisia tuotteita markkinoilla, joissa itse öljyä on vähemmän kuin silareita :)

   Poista
 5. Minäkin tähän sorruin.
  Pitkä ja luonnontaipuisa latvoista vaalennettu hiukseni laulaa hoosiannaa saatuaan tätä. Jopa mies huomasi eron! ;D
  Tämmöselle pörrö- ja takkutukalle aika huippu tuote jo parin kokemuskerran pohjalta. Ainelista kävi mielessä, mutta ihan sama mitä tämä on, kun on niin hyvää. :D

  VastaaPoista
 6. http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/3/29/ihmeoljya-hinnalla-milla-hyvansa.html

  "Ihmeainetta tai ei, on vaikea kuvitella, että juuri tämän uhanalaisen puun öljy olisi pakollinen lisä kylppärini kaappiin."

  VastaaPoista
 7. milk_shaken Glistening Argan Oil on aika hyvä vaihtoehto Moroccanoilille. Tai no, jälkimmäistä en ole itse kokeillut, mutta INCI-listoissa ei ole hirmuisen suuria eroja. milk_shaken hiusöljy on hieman huokeampaa hinnaltaan kuin Moroccanoil.

  VastaaPoista
 8. Osta Moroccan oilin sijaan vaikka aitoa arganöljyä sellaisenaan

  VastaaPoista
 9. Esim. Farfalla luomu reilun kaupan 100% arganöljy maksoi vain jotain 19€ 75ml. www.farfalla.fi

  VastaaPoista
 10. Tätä samaa hiusöljy jaettiin 10m pulloissa (kaksi pulloa sai jokainen, toinen toi ihan perus ja toinen hennoille tai vaaleille hiuksille) helsingin I love me messuilla viikko sitten. Viikon olen käyttänyt tuota hiusöljyä ja kyllä siinä pientä eroa huomaa jo. Mutta jatkossa en varmaankaan Moroccan hiusöljyä ellei sitten tule jotain tarjousta että ostaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain saman messulahjan ja olen käyttänyt sitä siitä lähtien. Pieni minikokoinen pullo on riittoisa.
   Paras kokemus hiustenhoidon saralla pitkästä aikaa. Vaaleille, hennoille hiuksille tarkoitettu Morocca-öljy ei rasvoita hiuksia eikä hiuspohjaa, antaa luonnollista kiiltoa ja estää pakkasella hiusten sähköistymisen.

   Poista
 11. Beautybaysta tuotteen saa 39.70€ ja se on sielä nyt alennuksessa eli hintaa on 37,40€ ja sama 100ml määrä. Plus ilmainen toimitus

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3