9. tammikuuta 2012

suositelkaa mineraalimeikkejä

Otsikko sen kertoo, eli olen uutta mineraalimeikkipohjaa vailla. Olen käyttänyt muutaman vuoden The All Natural Facen meikkipohjaa, mutta jotenkin tuntuu, että koostumus ei heleytä ihoa tarpeeksi, vaan tukkii sitä. Aluksi se tuntui täydelliseltä paksujen meikkivoiteiden jälkeen, mutta olen kyllästynyt tähän jauheeseen. TANFin purkit ovat myös jokseenkin epäkäytännöllisiä ja epävarmoja. Veikkaan, että ihollanikin alkaa olla eri tarpeita kuin parikymppisenä.

The All Natural Face
En tiedä ihan tarkalleen ihoni kategoriaa. Epäilen sekaihoa, joka kesällä rasvoittuu enemmän, mutta joka talvisin on pintakuiva. Kosteusvoiteilla pelaan kosteustasapainoa, mutta olisiko talvi-iholle joku mineraalipohja erityisen hyvä? Ihoni sävy on mielestäni enemmän vaalea beige tai oliivihtava kuin punertava.


Olen miettinyt myös mineraalijauheen epäkäytännöllisyyttä ja pölisemistä vaatteille. Oletteko kokeneet baked -tyyliset mineraalipohjat jauheen veroisiksi? Esim. MSCHIC myy kiinteitä mineraalipohjia, joita olen miettinyt kokeilevani.
MSCHIC
Pohjan/meikkivoiteen lisäksi kaipaisin puuteria tai sealeria, joka poistaa pieniä kiiltoja. Olen siis käyttänyt mineral foundationia sellaisenaan, mutta huomaan, että mineraalipuuterille olisi käyttöä pitkinä päivinä.

Everyday minerals
Onko teillä joitain glow/veil -tuotteita vakiona käytössä? Sudin joskus hohtoa sampleista kasvoille, mutta mistään ei ole ehdotonta suosikkia tullut.

Ja vielä posket: Omistan vain muutaman poskipunasamplen ja nyt tarvitsisin jonkun kätevän setin, josta löytyisi useita sävyjä testattavaksi. Poskipunan sävyn etsiminen on jotenkin ylivaikeaa, enkä ole koskaan nähnyt suurempaa vaivaa oikeiden yhdistelmien kokeilemiseksi. Tämän ei tosin tarvitse olla mineraalimuodossa tai ainakin kakkumainen levitystapa kiehtoo tällä hetkellä enemmän.

Coastal Scents
Poskiin kelpaa lisäksi myös aurinkopuuteri tai englanniksi kuvaavampi termi bronzer. Käytössäni oleva on aivan liian glitterinen talviaikaan. Joku smoothi jokapäivän perusbronzeri olisi siis myös toivelistalla. Se saa toki hohtaa, mutta niitä glitterihippuja ei ole kiva löytää joka puolelta.

The Body Shop
En ole kalliiden kosmetiikkatuotteiden ystävä, mutta jos jonkun koen erinomaiseksi, voi tuote olla vähän hintavampi. Ei kuitenkaan mitään 50e/purkki luokkaa, ellei se kestä kahta vuotta.

Sama lyhyesti: Suositelkaa päivittäisiä suosikkejanne näistä kategorioista: 
  1. Mineraalimeikkipohja (kiinteä/jauhemainen)
  2. Mineraalipuuteri/Sealer
  3. Kuultotuote/Glow
  4. Poskipunasetti, josta löytyy useita perussävyjä
  5. Aurinkopuuteri/Bronzer
Kiitos avusta!

7 kommenttia:

  1. Mulla ei ole kokemusta muusta kuin bareMineralsista, siitä olen kyllä tykännyt.

    Se, mihin tässä oikeastaan halusin kommentoida on tuo variseminen ja kiinteän vaihtoehdon harkitseminen sen sijaan. Tässä nimittäin käyttämälläsi kabukilla/muulla välineellä on paljon väliä. Esim. mulla varisee, jos käytän bareMineralsin omia suteja tai monen tykkäämää MAC:in skunkkisivellintä, mutta The Body Shopin kabukilla ei varise. Ei, vaikka en karistaisi kabukia ohjeiden mukaisesti purkin kantta vasten ennen levittämistä.

    Mut vastataan nyt täs samalla niihin muihinkin. bareMineralsin Mineral Veil (mattaversio) on mulla käytössä myös, mutta olen huomannut, että se toimii kiiltoa poistamassa melkeinpä jopa paremmin, kun sen levittää mineraalipohjan alle, ei päälle. Ihan vaan niille alueille, jotka alkavat kiiltämään herkemmin. Sinänsä jos meikki tarvitsee korjailua, siihen voi kyllä päälle lisätä ihan sitä samaa mineraalimeikkiäkin. Oon usein niin laiska, etten kyllä jaksa, kun mineraalimeikkiä käytän kuitenkin vain arkena.

    Hinta on bareMineralsissa ihan hirveä Suomesta ostettuna, mutta mä tilaan aina LookFantasticilta. Hinta laskee alle puoleen.

    Kuultotuotteesta en osaa sanoa, mä en saa niillä luonnollista jälkeä. Tulee aina bilehileolo. bareMineralsilla on myös sellainen mineral veil, joka on hohtoa tuova, ja on mulla sekin, mutta minusta se on liian kuultava - taas tulee bilehileolo.

    Poskipunasetistä, Inglotilta pystyy valitsemaan palettiin haluamiaan sävyjä. Laatu ei kyllä ollut minusta kovin hyvä, hieman variseva, mutta ainakin pääsee itse valitsemaan juuri sopivat sävyt ja kyllä se laatu minulle riitti.

    Aurinkopuuteri ei myöskään ole mun juttuja. :)

    VastaaPoista
  2. Ainakin tuosta The Body Shop aurinkopuuterista itelleni on ainakin ollut iloa. Sain joskus reilu vuosi sitten jonkin verran äidiltäni käyttöön noita kuulia. Vieläkin ovat käytössä. Luulisi niitä olevan vähemmän glitterisiä sävyjäkin myynnissä.

    VastaaPoista
  3. Mineralissima on minusta aika kiva talvi-iholle ja keltapohjaisia sävyjä on hyvin. Nykyisin sitä myy myös pieni tuoksukauppa http://pieni.tuoksukauppa.net/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=378&OpenGroups=378

    VastaaPoista
  4. Sonia: Kiitos vinkeistä! Olen myös huomannut sutien eroavaisuudet, tiiviillä pikkukabukilla onnistuu mulla parhaiten :) ehkä se kiinteä meikkipohja kiehtoo sen vuoksi, että pakkaus olisi pienempi ja helpompi napata käsilaukkuun. Ja pahimmilta laukkuun pölähtelyltä vältyttäisiin tai vahinkokallistelulta tai aivastuskatastrofeilta... tai kaikelta mitä minä yleensä voin jauhemaisen pohjan kanssa sählätä :D

    Mulla tuntuu, ettei ne glowt oikein edes hohda/kiillä, mutta on varmasti merkistä kiinni. Käyttämäni The All Natural Facen glow samplet toimivat haalean poskipunan tavoin, mutta itse soisin hohdetta olevan hitusen enemmän etenkin meikin jälkeisessä tilassa, kun kasvojen oma hehku ja kuulto ei tule vielä läpi. Mitään pissiskiiltonaamaa en tosin tahdo :)

    Tilasin nyt Everyday Mineralsilta muutamia sampleja ja seuraavaksi voisin kokeilla tuota bareMineralsia. Aika moni on joutunut kahlaamaan usean merkin, koostumuksen ja sävyn läpi, että oma suosikki löytyy.

    Jassu: Epäilenkin että TBS:n meikit ovat hintansa väärtejä muutaman luomivärin testanneena :) Niiden hinta vain mietityttää, mutta toisaalta tollainen helmibronzeri kestää varmaan pitkään. Pitää käydä testaamassa!

    Anonyymi: Kiitos vinkistä! Tuoksukaupasta olenkin tehnyt saippuanteko-ostoksia, joten ehkä seuraavalla kerralla mukaan lähtee pari Mineralissiman testeriä :)

    VastaaPoista
  5. Unohdat kaiken muun ja ostat MSCHICin. Ei sitä Kidettä, vaan sen ihan normaalin. Täältä voit lukea lisää ylistystä:

    http://kissaamma.blogspot.com/2011/12/kiitos-mschic.html

    En ole tän käyttöön ottamisen jälkeen vilkaissutkaan bm:ään tai lilyloloon (mitä tulee meikkipohjaan)! Tää on vaan NIIN helppo sutia aamuisin nassuun, ihan parissa sekunnissa. Ei tarvitse tuskaisena niiden jauheiden kanssa säätää ja pyöritellä miljoonaa valovuotta, tää tekee heti hyvännäkösen pinnan. Paras.

    Tykkään myös MSCHICin kuultopuuterista, sehän oli niillä just alennuksessakin. Myös varjostuspuuteri mulla on MSCHICiä...noh, melkein kaikki kohta! :D Peitetuote on bm:n, koska sitä ei vielä ainakaan MSCHICiltä löydy. Tosin tuon pohjan kanssa ei juuri tarttekaan, jos ei tosi hirveässä kunnossa iho ole: on just sopivan peittävä. (Mineraalipuuterina käytän LilyLoloa, väritöntä.)

    Huh, mä pyydän kohta palkkaa MSCHICiltä tästä mainostamisesta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun suosikit (rasvoittuva, mutta pintakuiva iho, sävyn kanssa sama juttu kun sulla, enenmmän kellertävä kuin punertava).

      1. Mineraalimeikkipohja: BareMinerals sävy Fairly Light
      2. ? Ei ole vielä löytynyt sopivaa. BareMineralsin Mineral Veil ainakin kuivattaa mulla ihan sikana ihoa!
      3. Kuultotuote Lumenen Beauty Base heleyttävä meikinpohjustusvoide (mutta nyk. en käytä, koska tuossa pohjassa on kevyesti kuultoa antavia ainesosia
      4. Make Up Storen poskipunat! Monen vuoden suosikki, jotka ovat erittäin riittoisia ja joissa riittää pigmenttiä. Paras hinta/laatusuhde
      5. Tähän mennessä suosikein ollut Rimmelin aurinkopuuteri, tarkempaa nimeä en nyt muista.

      -hansu

      Poista
  6. Mineraalimeikkipohjissa on loppujen lopuksi suht vähän eroja. Eroja kuitenkin löytyy mutta ne ovat aika pieniä ja usein hyvin käyttäjäkohtaisia. Henkilökohtaisesti suosin vain aitoja mineraalimeikkejä (siis sellaisia joissa on käytetty vain luonnosta saatavia mineraaleja). Siitä syystä en ole halunnut edes kokeilla esimerkiksi Bare Mineralsia, MSCHICiä tai Everyday Mineralsin vanhempia meikkipuutereita.

    TANF tekee mielestäni ihan kauniin pinnan mutta sitä on vaikeampi kerrostaa niin, että lopputuloksesta ei tulisi vähän kuivakan ja pakkelisen näköinen. Lily Lololla taas on erittäin helppoa saada todella kaunis ja luonnollinen pinta mutta kunnon peittoa halutessaan sitä saa kerrostaa aika urakalla. Mineralissimalla saa myös nättiä jälkeä eikä sitä tarvitse kerrostaa ranne krampissa. Meowlla on erittäin laaja sävyvalikoima ja kolme erilaista koostumusta. Minulla on kokemusta Papered Pussista ja Flawlessista ja molemmat on mielestäni ihan ok. Flawless on siis peittävämpi jo heti alkuunsa mutta minusta eri ei ole mitenkään mielettömän suuri. Flawless on ehkä vähän kuivakamman oloinen kuin Pampered. Yksi harkinnan väärti on buff'd, joka sekin tekee nätin pinnan suht vähällä vaivalla. Samoin Pure Lux. Everyday Mineralsin uusi It-pohja on kanssa kiva ja siinä ei ole heidän muissa pohjissaan käyttämää Lauroyl Lysineä.

    Jep, leikkikenttä tuntuu loppumattomalta ja leikkivälineiden määrä sekoittaa pään niin, että ei tiedä mihin tarttuisi ensimmäisenä saati viimeisenä. Samplejen tilailu käy pidemmän päälle tylsäksi mutta toisaalta, niissäkin on yleensä niin paljon tavaraa, että niillä pärjää aika pitkälle ja ainakin saa kunnolla kokemusta.

    Itse käytän tällä hetkellä eniten Meown ja Lily Lolon meikkipuutereita mutta käytän koko ajan myös mm. noita yllä lueteltuja (joista suurin osa sampleja). Jos mun pitäisi valita yksi ylitse muiden niin en osaisi. Tai siis en osaisi laittaa mitenkään ominaisuuksiensa takia niitä paremmuusjärjestykseen, valinta perustuisi ihan vaan mutuun.

    Viimeistelypuuterina olen käyttänyt Lily Lolon Flawless Silkiä joka on oikein kiva, ihanan hienoinen eikä tee turhan puuterista lopputulosta. Myös Everyday Mineralsin Sunlight Finishing Dustia on tullut jonkin verran käytettyä, joka myös on ihan ok mutta ei yhtä hienojakoinen. Pure Luxen Silk Powder on nimensä mukaisesti todella silkkistä mutta se on valkoista ja runsaasti käytettynä saattaa tehdä pohjasta vaaleamman. Meown viimeistelypuuterit ovat myös hyviä.

    Tällä hetkellä mun uusin ihastukseni kuultotuotteista on Meown Crystalline Cat Glow sävyssä Opal. Se vaan on ihana. Mutta ehkä enemmän iltatuote, ainakin minulle. Normi arkimeikissä mun luottokaksikkoni on Meown Skinny Dipper (varjostukseen) ja Sunsplasher! (korostukseen). Tuo jälkimmäinen on sellainen kasvojen kirkastaja enemmänkin, tuo valoisuutta ja varovaista, maltillista hohtoa, siinä ei ole mitään kimmellystä eikä glitteriä (kuten ei noissa Meown glow-puutereissakaan). Käytän melko paljon myös Everyday Mineralsin Light Pinkiä, jossa sitten on jo pikkuisen kimmellystäkin, joka tosin häipyy iholta aika äkkiä ja jäljelle jää vain hohde.

    Mitään poskipunasettiä en osaa suositella mutta Lily Lolon Ooh La La on todella kaunis ja monipuolinen (sopii todella moneen ihonsävyyn), jos en saisi valita kuin yhden ainoan poskipunasävyn niin se olisi Ooh La La. Mutta sekin on siis jauhemainen tuote.

    Aurinkopuutereita kannattaa katsella Meowlta jos vaan kärsii kahlata valtavan valikoiman lävitse ja vielä etsiä sieltä suosikkinsa. Ihania pehmoisia, kermaisia aurinkopuutereita, ei jauhomaista glitteriä vaan todellakin auringon hohtoa.

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3