4. elokuuta 2010

Paris day 1

Väsynyt ja osittain kipeä matkalainen palasi Pariisista metsäpalonkatkuiseen Itä-Suomeen viime yönä kello 3. Ikävä Pariisia jäi, mutta koti on aina koti :) Reissu oli huikea. Tämä päivä on mennyt lahnatessa, purkaessa pikkuhiljaa matkalaukkua ja tietenkin selaillen matkalla räpsittyjä valokuvia ja videoita. Kuvia otin reilut 650 kipaletta ja siihen heitetään päälle vielä kahden tytön kameran data, niin muutama räpsy jäi kieltämättä muistoksi ;) Nyt vien teidät kuvien avulla ensimmäiseen päivääni Pariisissa (ja vähän alkumatkaankin). Kuvat isonevat klikkaamalla noin 700px leveiksi.

Torstai

Edellisessä postauksessa on virhetietoa, sillä lentomme oli lahjakkaat kolme tuntia myöhässä... tässä odotellaan.Onneksi ajan saa kulumaan vaikka itsetehdyllä muistipelillä.Perjantai

Ihailtavaa perussettiä leipomon ikkunassa.Aamainen: cafe au lait ja tuore pitsanen (huomaa toki suomalainen mukinkansi).Ja jälkkäriksi ranskalainen erikoisuus macarone-leivos. Oma suosikkini oli pinkki, mutta nämä jäivät ainoiksi macaroneiksi reissullamme, sillä leipomoissa oli niin paljon maisteltavaa.Juustoja painon mukaan. Harmi, että juustopuodin myyjä jäi kuvaamatta, se nimittäin oli hirveän stereotyyppisen pariisilaisen juustopuodin myyjän näköinen.Aamiaisen jälkeen huristimme metrolla Maraisiin, jossa oli paljon juutalaisia, homoja ja vintageliikkeitä.Vintageaa.... iiihania mekkoja satoja ja taas satoja yksilöitä. Second hand- ja vintageliikkeitä löytyy ainakin kaduilta Rue de la Verrerie ja Rue du Roi de Sicile. Metropysäkki St-Paul on lähinnä aluetta.Viiden euron second hand -mekkonen. I'm blue dabadibadubaaa.. Vaihdoin päälle heti, koska olkaimeton toppini valui ikävästi. Noita ihania erivärisiä, koristeellisia ovia tuli vastaan joka nurkalla ja ne ovat siis ihan normaaleja oveja Pariisissa... epistäkö?Ihanin liike koko Pariisissa ja eipä tietenkään löydetty sinne toista kertaa. Putiikista löytyi uniikkeja erikoisia romanttishenkisiä vaatteita ja esineitä, ikävä kyllä hieman hintavia.

Lisää vintagea... näitä kauppoja riitti Maraisin alueella.Joku peruspariisilaisen koristeellinen ja jättikokoinen muistomerkki, jonka nimeä en muista... Syötiin viereisessä puistikossa eväitä Mäkistä ja lähikaupasta.Tuttu näky kaduilla ja metroasemilla.Setä teki isoja saippuakuplia.Notre Dame. Oli illalla käydessämme kiinni, joten kuvailimme vain ulkosalla.Sovituskoppiotos. Toppi jäi kauppaan.Saippuapuoti.Ruusutohvelit, jotka ostin 12 eurolla putiikista lähellä hotelliamme. Näillä talsin 5 päivää Ranskan katuja ja hyvässä kuosissa ovat. Katsoin itseasiassa lähes identtisiä ballerinoja edellisellä viikolla Lahdessa, hinta oli vain jotain 30+e... kannatti odottaa :)Tässä kuvien lajittelussa menee ikä... mutta jatkoa seuraa pian! Nyt leffaa ja suklaata.

1 kommentti:

  1. Aivan ihana postaus <3 itse olin heinäkuun alussa Pariisissa ja meidän hotelli oli tuolla Maraisissa, ihan loistava paikka ja ihan sokkona buukkasin. Tuttuja huudeja kuvissa :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3