2. kesäkuuta 2011

ihania blogeja

Olen jotenkin herännyt taas (talviunilta) blogimaailman vietäväksi. Blogien lukeminen on nautinnollinen harrastus, joka ei vaadi tiettyä päivää viikosta, ei kuukausimaksuja tai aikaa ja paikkaa. Omat blogilukuhetkeni päätyvät usein aamukahvin seuralaisiksi. Itse olen bloggaillut useampia vuosia vaihtaen tyyliä ja blogin kategoriaa. Blogini kuvauksessa lukeekin "blogi-identiteettikriisi", koska en miellä itseäni tyyli-, lifestyle-, kosmetiikka-, enkä muuksikaan spesifioiduksi bloggaajaksi. Olen vain Katjamaria, joka postaa sen hetken jutusta. Jos ei ole juttuja, ei tule merkintöjäkään. Tämä pitää blogiharrastuksen itselleni kevyenä, joskin joskus sitä vain ihailee blogien johdonmukaisuutta, laadukkaita tiuhaan päivittyviä merkintöjä, tyyliuskollisuutta ja smoothiutta (=sitä että teksti ja kuvat vain sulautuvat bloggaajan näköiseksi, merkintä on helposti luettava ja se näyttää kivuttomasti luodulta).

Muutamia suosikkiblogeja:
+ lyhyet kuvaukset + eivät ole missään tietyssä järjestyksessä, mutta yritin kategorisoida ne, jos niiden kautta joku löytäisi uuden lemppariblogin. Bannerit bloggaajien omista blogeista.

Karkkipäivä (kosmetiikkablogi)
Karkkipäivää olen seurannut since... noh bloggerin ajoilta, parikolme vuotta. Sannin merkinnöistä on monet meikki-inspikset saatu ja kokeiltu rohkeammin värien käyttöä. Karkkipäivästä saa lukea myös avaavia juttuja kiehtovasta luonnonkosmetiikasta.
Helmi otsalla (tyyliblogi)
Riikan blogi keskittyy vintagehenkisiin asukokonaisuuksiin. Blogin sielunmaisema on ihanan romanttinen ja feminiininen. Suuret kuvat ovat makuuni.


MouMou (tyyli/lifestyleblogi)
MouMoun (ex MouMou mouruaa) blogin löysin parikolme vuotta sitten ja tykästyin Iinan monipuolisiin ja useasti päivittyviin postauksiin. Blogista löytyy vinkkejä eri tuotteista, vaatekokonaisuuksia ja kirjoittajan kupliva persoona näkyy kaikkialla tekstissä, kuvissa, värivalinnoissa... Moumou ottaa myös hienosti kontaktia lukijohinsa, mikä on tällaisen nettikulttuurintutkijan mielestä loistava juttu.


The Vintage Pearl (korublogi)
on yhdysvaltalaisen äidin koruyrityksen blogi, jota seurailen uutuksien ja kilpailujen varalta. Korut ovat hurjan kauniita ja niitä saa tilattua esim. omilla nimikirjaimilla. Laadukkaita käsitöitä + blogi on graafisena kokonaisuutena taitavaa jälkeä.


Me.myself.mystyle (tyyliblogi)
on ihanan Veeran tuore muotiblogi, joka painottuu kuviin vaatekokonaisuuksista. Sekä vaatteiden, että kuvien tyyli edustaa minusta blogimuodikkuuden huippua. Tykkään myös siitä, että kirjoittajan muu ehostautuminen on luonnollista ja kuvien tunnelma haaveilevan romanttisia. Ottaen huomioon ei-niin-varttuneen kirjoittajan iän, blogi on yksi ikäryhmän formaatin pioneereista, huokuessaan tippaakaan pissismäisyyttä.


blogi. (lifestyle)
on Pilven kirjoittama monipuolinen lifestyle-visuaaliblogi.  Blogista löytyy oikeastaan kaikkea Pilven havainnoimaa, kokeilemaa, kokemaa... söpöistä vaatelöydöistä kantaaottaviin kirjoitelmiin. Tunnen bloggaajan AMK-ajoilta ja tutun henkilön blogimaailmaan on ollut kiehtovaa tutustua.


Fashioned in Finland (kosmetiikkablogi)
FiF:n Nean merkinnöistä löytyy sekä englanniksi että suomeksi kosmetiikkatuote-testauksia ja meikkikuvia erityisesti silmämeikeistä.
Nelliinan vaatehuone (tyyliblogi)
Inspiroidun (jostain syystä etenkin syksyisin) Nelliinan asupostauksista uudelleen ja uudelleen. Mielestäni Nelliinan tyyli on samalla vahva ja hyvin suloinen. Niina on kaunis, mutta ei sellaisen massatuotemallin näköinen, mikä tekee blogista persoonallista luettavaa.
Makeup your Jangsara (meikkiblogi)
Jangsara on itseoppinut meikkitaiteilija ja blogista saa katsoa mitä hienompia otoksia erityylisistä meikeistä. Fantasiameikit, laadukkaat kuvat + kokonaiset tyylikuvat (ei pelkkä meikki vaan myös asusteet ja kuvankäsittelyt) ovat mielestäni blogin koukkuja.Mustaa Kajalia (kosmetiikkablogi)
tarjoaa HeidiB:n kosmetiikkatestailuja, meikkikuvia + välillä myös tyyli- ja tietokonepeli-aiheisia merkintöjä. Kirjoittaja on rock-henkisempi kuin monet kosmetikkabloggarit ja se tekee blogista astetta persoonallisemman.Piece of Panda (kosmetiikkablogi)
Pala Pandaa keskittyy kosmetiikan tuotearviointeihin, kuviin ja meikkikirjoituksiin. Ihastelen Pandan pisamaista ihoa ja omintakeista (jotenkin tuttavallista) tyyliä kirjoittaa.

(apua näitähän riittää..en taida ehtiä rustailla sen tarkempia kuvailua)
Muita mukavia hetkeiä mm. näiden kanssa:

International giveaways (kilpailuja eri blogeista)
Lazy Dynamite (kosmetiikka)
Kiiltokuvamaailmani (lifestyle)
Kaikki mitä rakastin (lifestyle)
Ostolakossa (kosmetiikka)
Selective Pontential (tyyliblogi)
Villi varpunen (korublogi)
The Clothes Horse (tyyliblogi)

and many many more.

Uskon, että omat blogausongelmani liittyvät (ajanpuutteen lisäksi) paljolti omaan tyytymättömyyteen. Haluaisin tietysti kuvata otokset järkkärillä, haluaisin kirjoittaa sulavammin, haluaisin antaa lukijoille jotain, haluaisin olla visuaalisesti miellyttävä/inspiroiva ja haluan ehdottomasti käyttää vain omia kuvia jne... lista jatkuu loputtomiin. Kuitenkaan en itse vaadi lukemiltani blogeilta mitään perfektionismia. On hienoa, että bloggaajan persoona näkyy ja merkinnät ovat sen mukaisia. Tunnelma on bloginnäköinen ja se on tärkeintä!

Nyt pyrähdän tästä jatkamaan laatikoiden purkua uudelle asunnolleni. Uusi inspiraatio koittaa yleensä uusien tuulien mukana :) Ehkä blogikin uudistuu pian.

10 kommenttia:

 1. Oi että, olipas ihana löytää oma blogini listasta. Kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos <3 Monta munkin suosikkia löytyy tuolta sun listalta.

  VastaaPoista
 3. OI ihana Katja ku mainitsit Veeran blogin :)

  VastaaPoista
 4. Meni tässä hyvä tovi, kun noita selailin. Kiitos, löyty muutama uus blogi seurattavaks! :---)

  VastaaPoista
 5. Jos kiinnostaa tuoretta blogiani alkaa seuraamaan tai vilkaista muuten vaan, niin Sydämmellisesti tervetuloa :) En osaa myöskään oikein lokeroida blogiani mihinkään tiettyyn kategoriaan, mutta omasta arjesta pienen tyttöni kanssa kirjoittelen ja välillä jostain ihan muusta :)

  http://sirkusaakkonen.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. ihana blogi sulla!:) Jos kiinnostaa niin käy tsekkaamasssa : http://amandakingi.blogspot.com/ !:)

  VastaaPoista
 7. Jotenkin tosi rauhoittava tämä sinun sivustosi! Minulla on myös pieni blogi-identiteettikriisi ollut vuodesta 2008, mutta nyt olen löytänyt aika pysyvän linjan, kaiketi, hahah.. saa käydä vapaasti tsekkailemassa!

  www.rookiemarch.org

  VastaaPoista
 8. Kiitos maininnasta!<3 Vähän myöhässä eksyin tänne.:)

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3