22. helmikuuta 2011

geelikynnet

Heippahei, elossa ollaan. Herätellään blogiakin pikkuisen talviunilta...

Sain toissapäivänä kosmetologiystävältä geelikynnet, eli kestävät rakennekynnet. Hän harjoittelee tärkeitä kisoja varten ja olin toinen, jolle hän koskaan oli tehnyt geelikynsiä. Ei kyllä tuloksesta uskoisi :) Kuvia otin lopulta vähän, koska kädet olivat sidottuja operaatioon, eikä saanut huitoa hirveästi. Itse tekniikasta en asiantuntemattomana osaa paljoa kertoa, mutta sen mitä koin.

Reppanakynteni ennen käsittelyä. Töihin olen joskus lakkaillut kynsiä, mutta päivän mittaan pinta lohkeilee ja kynnet katkeleivat. Kynsinauhoille en ole koskaan tehnyt mitään.



Alla kuvasarjaa geelikynsien teosta.

Aluksi ainakin työnnellään kynsinauhoja taaksepäin. Sitten karhennetaan koko kynsi mattapintaiseksi, että geeli tarttuu siihen. Kynsiin laitetaan hassut tarrat, joiden päälle maalataan geelikerroksia, pohjageeliä ja rakennegeeliä (muistaakseni). Omia kynsiäni pidennettiin, mutta geelin voi maalata myös ihan oman kynnen kokoiseksi. Geeliä kuivatetaan joka välissä "uunissa". Jossain kohden geeli tiivistyy uunissa, jolloin kynsissä tuntuu poltetta, muuta muuten operaatio oli kivuton. Minulle tehtiin geeleihin ranskalainen manikyyri, jota itseasiassa itseasiassa en ole koskaan ennen kokeillut. Luksusta :) Lopuksi kynnet viilataan muotoonsa. Valitsin kynsikoristeista violetit helmet, jotka kiinnitettiin peukaloihin ja nimettömiin ja päälle maalattiin kerroksia päällyslakkaa.


Voila!





Kynsien käyttö (kuten tämä kirjoittaminen) vaatii hieman harjoittelua. Kynnet ovat omaa kynttä huomattavasti kovemmat, mutta tavallaan pehmeät. Eivät siis raavi, tai kolhi ihoa (edes sulhasen). Vähän jänskättää miten töissä pärjään näillä, kun sormet ja kädet ovat siellä tärkein työkaluni. Ainakin ne näyttävät ihanilta ja niin siisteiltä verrattuna omiin tippuileviin kynnenpätkiini.

3 kommenttia:

  1. Kauniin näköiset kynnet!

    Mä oon kokeillu akryylejä sekä geelikynsiä ja geelit on ollu mulla ehdottomasti paremmat! Pidin semmosia puolitoista vuotta kuukauden huoltovälillä ja tykkäsin kans tosi paljon! Nyt oon ollu puol vuotta ilman ja kyllä on ikävä, mt yritän saada omista kynsistäni nyt paremmat :)

    VastaaPoista
  2. Näin jälkimyöhäisenä onnittelut kihlajaisista <3. Liityin lukijaksi :). Iiihanat kynnet ja kaunis sormus.

    VastaaPoista
  3. Ihanat kynnet... Arvaa kuinka kauan olen sellaisista haaveillut. =)

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3