31. heinäkuuta 2014

OPI - A Definite Moust-Have

Reissun lakkalöydöistä esittelen ensimmäisenä kesäisen Opi - A Definite Moust-Haven, joka on kotoisin Couture de Minnie -kokoelmasta vuodelta 2013.


Sävy on pinkin punainen, hivenen kylmään taittava. Koostumus on pääosin creme, mutta joukosta löytyy myös aavistus helmiäistä shimmeriä. Shimmeriä ei tosin onnistunut näkemään kynsillä, vaikka yritin niitä auringossa käännellä.

Lopputulos on kiiltävä ja punaisen sävy kaikessa tavallisuudessaan kuitenkin ihana. Klassisen punaiset kynnet viehättävät minua, mutta moni peruspunainen ei tunnu käyvän ihoni sävyyn. Ja kirkkaanpunainen olisi liian epäkesäinen - pinkkiä sen olla pitää :) Lakka levittyy hyvin ja peittävyys on loistava. Laitoin kolme kerrosta, mutta kaksi olisi riittänyt, kiireessä jopa yksi. Koostumus on aavistuksen paksua, mutta ei kuitenkaan (kovin) sotkevaa.

All in all, A Definite Moust-Have on kauniinsävyinen, hyvin levittyvä punainen creme ja niille, joilla ei pinkinpunaiset pullot vyöry lakkalaatikoista jo valmiiksi, tämä voisi olla must-have :)


Asun vielä elokuun varakodissa anoppilassa, eikä mukana ole kunnollisia siistimisvälineitä. Siksi arastelin vähän kuvauslakkailuun ryhtmistä, mutta ei noita kynsinauhoja kannata liian tarkkaan tarkastella. Lakkailua ja bloggailua on niin kova ikävä, että tarkoitus pyhittää keinot ;)

27. heinäkuuta 2014

pienet reissutuliaiset

Eräs pieni aasialaismiehitetty kosmetiikkaliike Sydneyssä sai minut pysähtymään ja jäin varmaan puoleksi tunniksi silmät kiiluen ja sydän pamppaillen hypistelemään lakkapulloja. Hyllyllinen pahaa-aavistamattomia Opeja oli alennuksessa ja pienen feikkiepäilyksen hälvettyä sovin itseni kanssa, että saan valita neljä. Enemmänkin olisin sävyvalikoiman puolesta voinut kotiuttaa, mutta saan helposti lakkamorkkiksen ja shoppailubudjettini ei antanut paljoa periksi.


Ainakin Mariah Carey -kokoelma oli alennettuna tarjolla ja siitä tajuamattani valitsinkin kolme sävyä: Opi - Sprung, Opi - A Butterfly Moment ja Opi - Pink Yet Lavender. Mietin kyllä tovin Liquid Sandejakin, mutta tuumasin, että IsaDora Sugar Crushit riittävät minulle hiekkalakoiksi. Pari sievää pinkkiä oli alessa ja päädyin Couture de Minnie -kokoelman Opi - A Definite Moust-Haveen. Kaikki neljä ovat siitä harvinaisen sävyisiä, ettei minulta löydy vastaavia.

Markettimerkki BYSia löytyi useasta aussitavaratalosta ja ensihuumassa ostin mustavalkoisen konfettilakan White Noisen ja isoglitterisen kultaisen Million Dollar Babyn. Näiden kahden hinnalla olisin saanut yhden tarjous-Opin (yhyy), mutta toisaalta nuokin ovat sellaisia, joista en mitään vastaavia omista ja efektilakkoja voi yhdistellä aina enemmän kuin värilakkoja. Ja onhan yksi konfetti jokaisen kynsihihhulin omistettava. Trendeihin voi lähteä mukaan vaikka vähän jälkijunassa :D
Kynnet kokivat kolhuja reissussa ja molemmista etusormista ovat kaikki pituudet napsahtaneet. Huomasin heti, kun kynsien rakenne muuttui ohuemmaksi ja pehmeämmäksi pari viikkoa sitten. Oletan, että LadyVitojen vaikutus hälveni. Onneksi uusi paketti odotti koto-Suomessa ja pääsen taas eheyttämään kynsiraukkoja – ehkä jossain vaiheessa ne ovat niin pitkiä, että voin viilata ne samanpituisiksi. Nyt rivistö on vähän mitä sattuu.
Päivän kynnet ovat simppelit keltaiset ranskikset. Ranulla saa kivasti etusormeenkin naamioitua lisää pituutta :)
Vihko, johon rakastuin! Se on täynnä erilaisia onnittelu- ja tervehdystarroja. Nyt pitää keksiä jotain pakattavaa ja lähetettävää, että voi jonkun ilahduttaa :o
Olen tässä vähän tuumaillut, että pitäisin itselleni semi-ostolakon lokakuun puoleen väliin (synttärit + I love me -messut) asti. Se koskisi vaatteita ja kaikkea normaalihintaista kosmetiikkaa, joka ei ole pakollista. Pakollisiksi lasken kosteusvoiteet, hygieniatuotteet ja tietyt meikit (joita ei todennäköisesti muutenkaan ennen lokakuuta tarvitse päivittää). Normaalihintaskaalauksella tarkoitan sitä, että jos esim. kosmekirppiksellä teen ainutlaatuisia löytöjä ainutlaatuiseen hintaan tai joku tekee kimppatilauksen johonkin harvinaiseen nettiliikkeeseen, saan pitkän ja syvän harkinnan jälkeen osallistua :P

23. heinäkuuta 2014

reissu takana, kesä edessä

Kinuskisuklaajäätelö sulaa sormille, marketin etupihan penkki on niin kuuma, ettei sille voi pyllyään laskea ja aurinkolasien takaa paljastuu hiestä kiiltävä, pisamien täyttämä hymynaama. Menikö Finnairilta muutamasata kilometriä ohi kun rullansa asvaltille tömäytti? Kun starttasimme 25 tunnin kotimatkamme talvisesta Sydneystä, olin kääriytynyt kahteen t-paitaan, neuleeseen, huppariin, takkiin, farkkuihin ja pipoon. Vilkaisimme epäilevästi toisiimme, kun kapu hurmaavalla suomiaksentillaan ja vähän mukacoolilla tylsistyneellä äänellä kuulutteli että "ihan kiva sää, semmoset 27 astetta". On todella kiva olla kotona (tai huomenna hikisen junamatkan jälkeen varsinaisesti kotona, mutta jopa Helsinki tuntuu kotoisalta tuon rönyämisen jälkeen)!

Reissukuvasaldo on kiitettävä ja seulominen on aina luvattoman hidasta. Mutta fiilikset ovat tällä hetkellä korkealla, koska Suomi ja sen kesä tuntuu unelmalta moniin asuttamiimme paikkoihin verrattuna.


Vaikka rakastan matkustamista aina pakkauslistojen väkertämisestä laukkujen purkamiseen asti, huomasin tällä lähes parin kuukauden retkellä sen, että rakkaita tulee ikävä. Ei mikään kolkka maailmassa ole niin merkittävä tai upea, että haluaisin nähdä sen yksin (paitsi ehkä jossain tilanteessa jotkut luonnon tarjoamat ömeizingkauniit jutut, mutta ei mitkään rakennukset tai monumentit). Kaikki hienous, kaikki isoimmat ja upeimmat nähtävyydet menettävät merkityksen. Viihdymme toki kahdestaan hyvin, mutta jotenkin tunne siitä, että kunpa äiti, isä, sisko tai veli, heidän perheensä tai mummo ja ukki, ne kaverit ja ne ystävät olisivat juuri nyt täällä jakamassa tämän hetken, voimistui, mitä pidemmälle matka vei.

Siksi tuntuu aivan etuoikeutetulta viettää vielä kesän viimeinen kuukausi ihan vain Suomessa, omien rakkaiden parissa. Rahatilanteemme reissun jälkeen on tosi nihkeä, mutta jotenkin tuntuu, että tällä kertaa se ei haittaa. Haluaisin syödä kliseisesti mansikoita (mielellään sormet punaisina poimintaurakan jälkeen), ottaa pyörä alle ja hurauttaa piknikille, heräillä rauhassa kahvikupin kanssa, hihhuloida kesäsateessa ja metsästää salamoita jyrinän jälkeen, saunoa ja nauttia mökin hiljaisuudesta ja takkatulesta, metsästää hyttysiä yöllä, suunnata ekstemporelähikyläroadtripille, katsella auringonlaskuja ja -nousuja, hommata itseni kesäkuntoon, lukea blogeja ja valokuvata, inspiroitua ja fiilistellä. Jotain tämmöistä mulla on mielessä ;)

Kertkohaan miten teidät kesät on tähän mennessä hurisseet ja mitä tuleman pitää? Mitä kesäunelmia teillä on?

PS. Pari kynsilakkaihanuutta tuli löydettyä edullisesti matkalta. Pieniin reissuostoksiin palatkaamme myöhemmin :)

7. heinäkuuta 2014

Cairns part 2

Huomenta Suomi! Siellä ollaan todennäköisesti heräilemässä joko kesäloma- tai työviikkoon. Ajastan merkinnän sinne sopivammaksi, koska nyt siellä ollaan toivottavasti syvässä unessa :) Olemme kolunneet Cairnsin söpöä kaupunkia ahkeasti. Koska olemme pikkubudjetilla liikenteessä emme käy joka päivä turistiretkillä, mutta päätimme, että tälle viikolle buukkaamme yhden suht edullisen saari/koralliriuttareissun, wuhuu! 

Trooppisen sateen jälkeen voi bongata hetken sateenkaaren.

This is my daily bread. I mean noodles..
And my morningly instat coffee. Tai maitojauhe-sokeri-makujuttua, jossa on ehkä 5% kahvia. Mutta se on hyvää ja sillä kahviaddikti saa helpotuksen.
Peruskaupunkipuu, josta kuuluu jäätävä kirkuna iltaisin, kun miljoona lepakkoa heräilee.
Sitten ne liitelee kaupungissa, eikä kukaan kiinnitä niihin mitään huomoita.. paitsi myö ja muut turistit.
Rainforest traililla Botanic Gardenissa. Viidakko (tai "viidakko" keskellä kaupunkia) oli huisin hieno. Odotti kokoajan, että milloin kuuluu t-rexin jalkojen töminä.  Puut olivat jättimäisiä, niin reheviä ja kirjavia ja valonsäteet lipuivat taianomaisesti lehtien väleistä. Niin täydellinen kuvauspaikka, jos osais kuvata ja jos ois asianmukaiset vermeet.
Rouva ei ollut ihan eteerisimmillään.
Yhyy, mikä yön kauhu! (kuukin vilkkuu) Heti alkaa niskaa kutittaa. Tuo oli siis korkealla puun latvassa ja pystyttiin selkeästi näkemään iso hämis. Zoomatessa selvisi, että "roskat" olivat myös hämähäkkejä :S
Yritykseni näyttää viehkeältä kulminoituvat tällaisiin hurmaaviin kainalonhaistelukuviin.
Lauantaina siirrymme etelämmäksi Gold Coastille parin päivän piipahdukselle. Koska täällä merenrantoja hallitsee tuo hervoton koralliriutta, eivät rannat ole sopivia surffaukseen. Yritetään korvata surffivaje Surfer's Paradisella, vaikka karmea talvi vallitsee Ausseissa (eli Gold Coastilla on joku 15-18 astetta, mutta eiköhän me suomalaisina pärjätä..).

Joko Suomeen muuten saapui oikea kesä? FB:stä lueskelin iloisia helleuutisia :)

3. heinäkuuta 2014

kuulumiset ausseista

Jos olette lueskelleet matkablogia, olette varmaankin huomanneet, etteivät suunnitelmat Papualla menneet aivan putkeen. Kahden kuukauden sijasta vietimme tuossa trooppisessa omalaatuisessa saarivaltiossa kolme viikkoa. Nyt olemme Australiassa, Cairnsissa yrittämässä sopeutua uuteen paikkaan ja niukkaan matkabudjettiin.

Cairns sijaitsee Australian itärannikolla pohjoisessa ja on viihtyisä, Port Moresbyn jälkeen epätodellisen siisti, pienehkö kaupunki (joensuulaisena tosin en voi sanoa mitään kaupunkia täällä pieneksi..). Koska Suomessa on kesä, on Ausseissa talvi ja sen vuoksi näinkin pohjoisessa (lähempänä päiväntasaajaa) on iltaisin ja öisin kylmä. Päivät ovat lämpimpiä, 22-27 astetta.

Olemme majoittautuneet hostelliin nimeltään Caravella Backbackers, joka on kaikin puolin todella kiva ja yllättävän siisti paikka - voimme kokata omat ruuat yhteisessä keittiössä ja hyödyntää uima-allasta ja aurinkotuoleja. Joskin tänään ei ole mitään syytä mennä grillautumaan, sen verran punaisena helottaa paikat :/ Täällä uv-säteily on kuulemma paljon voimakkaampaa kuin Suomessa, joten aurinkosuojat ovat todella tarpeen.

Myös ilmainen wifi kuuluu yhteisellä istuma-alueella hintaan - tosi iso plussa! Otimme kahden hengen huoneen jaetulla kylpyhuoneella, koska se oli meille samanhintainen kuin mennä yksittäin jaettuun makuusaliin ja maksaa kahdesta hengestä. Ollaan täällä niin pitkään, että pieni yksityisyys ei haittaa.

Näillä näkymin palaamme Suomeen kuukauden aiemmin (koska jätimme PNG:n kuukauden suunniteltua aiemmin). Olen toisaalta onnellinen, että pääsen nauttimaan Suomenkin kesästä hitusen ja viettämään rakkaiden kanssa vielä lomapäiviä ennen syksyn uurastusta :) Nyt tosin tuntuu, että olisimme voineet aiemminkin palata kotiin, koska Australia on hinnaltaan Suomen tasoinen, eikä meillä ole rahaa juuri muuhun kuin syömiseen ja nukkumiseen. Kivaa täällä kuitenkin on :)

Miten olisi ilmainen allasjumppa keskellä puistoa?
Tai pieni krokotiilipaini? Ei olla vielä tosin nähty krokoja - laskuvesi on aika voimakas ja krokot asustaa varmaan vähän syvemmällä.
Cairnsin keskustassa ei ole uimarantoja (arvatenkin krokojen takia), mutta tekolaguuni hiekkapohjalla löytyy.
Käveltiin Botanic Gardeniin noin 4km, mutta emme käyneetkään siellä, koska halusimme asianmukaiset varusteet vähän rehevämpään maastoon. Siellä pesii kuulemma malaria- ja denguekuumeitikoita... Kurvailimme bussilla takaisin ja näimme vähän maisemia.
Kaikki nuoret täällä hostelilla kokkailee hienoja grilliruokia ja herkullisia kasviksia: Me pitäydytään siinä mihin on varaa ja mitä osataan tehdä...
Nuudelia, tonnikalaa ja kananmunaa - Ateriahinta 2$ eli 1,40€/hlö.
Hostellilta saamme joka ilta 6,50$ illalliskupongit paikalliseen irkkupubiin. Lipulla saa valita mitä vain noin 10:stä vaihtoehdosta ja juoma tulee kaupan päälle. Tämä oli oikea luksusateria ja hintaa jäi alle 4,50€ :)
Ettei nyt ihan blogin yleisiä aihealueita sivuuteta, niin katsastetaampa kuinka kynnenkasvatus edistyy - ja edistyyhän se! Olen niin ihmeissäni näistä kynsistä, jotka eivät ole vielä katkenneet, vaikka lopetin Ladyvitat kuukausi sitten. Sain FB:n kautta tilattua yhden paketin postikulujen hinnalla, mutta ne eivät ihan ehtineet mukaani matkalle. Noh, ei voi valittaa :)
Tällainen kynsilakka-kavalkadi päätyi matkalleni mukaan:
Sally Hansen - Nail Rehab, Zoya - Ziv, Essie - Tart Deco,
Zoya - Lola, IsaDora Sugar Crush - Ocean Crush, OPI - I Just Can't Cope-cabana,
Mereneid - Top It All