30. huhtikuuta 2013

arrivederci

Apua, mulla on tämä blogielämä jäänyt hiljaiselle vaihteelle. On kuitenkin ollut helpottavaa, kun ei ole tarvinnut raportoida. Kauneusjutuistakin nauttii välillä ihan ilman bloggaamista. Olen elänyt ihanaa arkea, vailla suurempia uutisoinnin aiheita, mutta nyt on kyllä pakko hehkuttaa, että viikonloppuna kutsuu joku ihan muu kuin tavallinen arki...

Nimittäin Rooma! Teen ystäväni kanssa 3½ päivän ekstemporereissun ikuiseen kaupunkiin historiaa huokuvien nähtävyyksien, kauniiden rakennuksien, vilinän, kehutun ruuan ja pienen shoppailunkin keskelle. JA tämän hetkisten arvioiden mukaan, ei aurinkoakaan jää kaupungista puuttumaan! Aaah. Ajattelin ottaa tämän vaikkapa myöhäisenä valmistujaislahjana, niin täydellisen kaivattuna levytyslomana parhaan ystäväni seurassa gelatoja nautiskellen.

Rooman ostotarjonnassa kiehtoo tietenkin kosmetiikka, erityisesti kynsilakat. Ainakin Kikon liikkeessä on pakko käydä ahdistumassa (kun ei saa viedä kaikkia lakkasävyjä mukanaan) ja Essencen tuotteita haluan päästä hypistelemään livenä.



Vaatepuolelta minua kiinnostavat tietenkin muotiketjut, joita Suomen itärajalta ei löydä, mutta ehdottomasti nämä edullisemmat. En siis usko palaavani uuden Pradan laukun tai Guccin korkkareiden kanssa.

Höpelöidyn ihan täysin, kun pääsen matkustamaan uuteen maahan. Opettelen epätoivoisesti kieltä, selvitän kulkuyhteyksiä, googlaan turistien kokemuksia, luen matkablogeja, tutkin google mapsia myöten miltä paikka näyttää ja missä hotelli sijaitsee, selvitän kauppoja, ravintoloita ja hintatasoa, väkerrän pakkauslistaa, asettelen kaikki vaatteeni sievästi riviin ja suunnittelen käteviä asukokonaisuuksia, purkitan tuotteita matkakokoisiksi... näin alkajaisiksi :D

Jos teillä on shoppailu- tai matkavinkkejä Roomaan liittyen, antaa vain palaa :)

kollaasin kuvat Kiko ja Essence

19. huhtikuuta 2013

kivat kiireet

Sumuinen herätys Ruoholahden yllä. Maitokahvi aamulla on parhautta. Yllättäen Helsingin reissusta ei montaa räpsyä pakollisten lisäksi päätynyt kameran muistikortille. Tämäkin viikko on ollut ja tulee olemaan loppuunkin asti hurjan kiireinen. Siksi mitään major-postauksia ei tähän väliin voi postata.



Se, mikä on koko viikon vienyt aikaa, on aivan täpinöissämme ja riemunsekaisin fiiliksin järjestämämme teini-ikäisille suunnattu LIFE-tapahtuma, jossa sanomaa viedään mm. hiphopmusiikin ja tanssin voimin. Itse sain kunnian luoda tapahtumalle graafisen ilmeen, kertoa omasta elämästäni todistusvideolla ja tietenkin olla mukana rakentamasssa illan settiä kasaan perjantaina.

Vaikka kauneushömppäilyt aina välillä saavat laajemmin huomioni, kyllä koen olevani täysin elementissäni ja oikealla paikalla hengellisessä työssä. Hienoahan tässä varhaisnuorten kanssa tekemisessä on, että ei tarvitse (oikeastaan ei voi) alistua hengellisen työn stereotypioihin, vaan saa toimia aina ajanmukaisin keinoin. Tällä kertaa kilosanomaa jaetaan tähän tyyliin:

17. huhtikuuta 2013

fiilikset Aussie Blog Awards -gaalasta

Pitkä viikonloppu Helsingissä on takana ja väsymys alkaa pikkuhiljaa karista harteilta. Reissussa käväistiin Aussie Blog Awards -gaalassa, nautittiin ja hämmästeltiin ihmiskaupasta kertovaa teatteria, vietettiin yhden morsmaikun polttareita, tehtiin sushia, shoppailtiin, saunottiin ja nähtiin paljon rakkaita.

Aussie Blog Awards -iltaan valmistuttiin Joensuusta käsin Sannan käsissä ja lopputuloksena oli sumuinen sinisävyinen silmämeikki, sekä viehkeä lettikampaus. Kampauksessa ihaninta oli mielestäni tuo punoksien välistä vilahteleva liukuväri :) + se että rakastan keijukaismaisia lettejä hiuksissa missä muodossa tahansa. Ei tulisi kuulonkaan, että osaisin itselleni väsätä moisen lettivirityksen, joten kannatti luottaa osaavaan ammattilaiseen.


Koin suoranaisen elämyksen, kun meikki loi silmiini aivan ihmeellisen vivahteen vihreästä sävystä! Olen haaveillut vihreistä silmistä, joten nyt ainakin tiedän minkälaisilla meikkisävyillä ruskeiden simmujeni vihreät sävyt saa ongittua esiin. Oli mielenkiintoista seurata millä tavalla ammattilainen varjostaa silmäni ja miten sinisestä meikistä saa luotua näyttävän, mutta freshin. Kyllä se naama aina näyttää (hyvällä tavalla) erilaiselle, kun ei ole itse siveltimen varressa. Kiitos Sannalle upeasta työstä!


Gaala-asuksi valikoitui korallinsävyinen Guessin mekko (Zalando), joka oli todellinen löytö kesän häärypästä ajatellen. Höystin mekon merimieshenkisellä raitajakulla (H&M), perusmustilla korkkareilla ja laukulla, Snö of Swedenin nappikorviksilla, sekä uudella ylivoimaisella lemppariasusteellani eli seiloripinssillä :D (Vero Moda).

Tyyliskaala gaalassa oli mielestäni kirjava; löytyi suoranaisia bileasuja, rentoilua, coctailpukua ja juhlatamineitakin. Omat asukokonaisuutemme taisivat olla juhlavimmista päästä.


Näin tarkan kuvan sain napattua blogini esittelyhetkestä. Tupa oli täysi, enkä kuullut juuri mitään, mitä Veitola selosti, sillä ympärillä vallitsi humuava meteli ja yleinen kuulumistenvaihto.


Best Beauty Blog -kategorian voittaja, kaunis Saara Sarvas. Saaran blogi ansaitsee kyllä hurjat kehut ja kiitokset, mutta minua vähän hämmästytti se, että voittajaksi valittiin sama blogi kuin viime vuonna.  Minullakin oli oma veikkaukseni voittajasta, mutta ei osunut.


Haluaisin vielä mainita pienen epämukavuuden, jonka gaalan tarjoilujen kanssa koin. Tarjollahan oli siis alkoholia niin paljon kuin kukin jaksaa vetää, mutta alkoholittomat juomat eivät kuuluneet ilmaistarjoiluihin. Kokislasit kuitenkin saimme, mutta baarimikon huomautuksen mukaan seuraavista pitäisi maksaa itse. Vaikka se epätodennäköistä onkin, kaikki eivät halua ryypätä kutsuvierastilaisuuksissa/gaaloissa/illanistujaisissa ja olisi kohteliaista huomioida myös heidät jollain muulla kuin vesivaihtoehdolla.

Olen edelleen hyvin kiitollinen blogini ehdokkuudesta näinkin suuressa tilaisuudessa. Tulipahan koettua nyt tällaisen blogigaalankin ihmeellinen maailma.

11. huhtikuuta 2013

kynsiharrastajien kevätmiitti | osa 1

Muun muassa tällaisia kynsiä saimme ihastella, kun 12 kynsiharrastajaa kokoontui jo toista kerta yhteen tärkeän aiheen äärelle :) Harrastustoimintamme kulminoituu Facebookin Savo-Karjala-Kainuu-alueen kynsiharrastajat -ryhmään, johon kaikki kynsienlaittoon hurahtaneet paikalliset ovat vapaita liittymään. Tapaamisten järjestäminen tapahtuu innokkaiden ihmisten toimesta.

Kynsiharrastjajien miitin ajatus on jakaa inspiraatiota, kynsikuulumisia ja viettää mukavaa iltaa samanhenkisten naisten kesken. Tärkeää on tietenkin se vertaistuki ja myötäily, jota kynsistä höyryämisestä harvoin vastaavissa määrin saa :D

Kokoontumis- ja illanviettopaikaksi Annie tarjosi meille sievän kotinsa, jonka persoonallista vanhaa henkeä allekirjoittanut ihasteli. Kattokaa nyt tuota huonekorkeutta, ikkunoita ja kattolistoja 



Sponsorit kuuluvat tapaamisiin mikäli osallistujat niitä haluavat haalia. Meidän miittiin osallistui hurja määrä eri yrityksiä, maahantuojia ja verkkokauppoja, joiden tervehdyksiä ja tuotteita ihastelimme kaikki aivan huuli pyöreänä goodie bageistämme.

Tässä Heta tutkii pussukasta paljastunutta lakkaa säihkyvissä punaisissa kynsissään.

Alla osviittaa siitä, mitä kaikkea lahjapussi ja arvontapussukka sisälsi (+ yksi ostokseni lakkakirppikseltä). Oi onnea kun kohdalleni osui taas pari pinkkiä ihanuutta! Suurin osa tuotteista oli samoja kaikille, mutta arvontapusseista kukin sai sitten vähän erilaisia yllätyksiä. Tuotteisiin ja sponsoreihin palaan toisen merkinnän muodossa.
(oi noita hehkuvanpunaisia hiuksia!)

Ihmeteltyämme tovi lahjapussukoiden antia, siirryimme pikkuhiljaa pystyttämään lakkakirppistä toiveissa tyhjentää varastoja. Itse myin yhden violetin lakan ja ostin tilalle toisen (täydellisen neonoranssin), eli win/win ;) Lopuksi lakoistani päätyi pari myös vaihtokauppaan, joista sain tilalle leimauslevyn ja leimauslakan.



Ilman ruokaa ei ole miittiä - ainakin jos tulet Pohjois-Karjalaan :D


En ole nähnyt montaa yhtä suloista, ystävällistä ja matolla peput pystyssä kyykkivää (ko piti kuvata kynnet ympyrässä!) ihmistä kuin miitissä sai taas tavata :) Kiitos naiset, kiitos yhteistyökumppanit! Palataan astialle pian tuotteiden hypistelyn parissa!

Psst. Junassa istutaan matkalla kohti Awardseja...

9. huhtikuuta 2013

hiukset kuntoon Awardseihin

Tällä viikolla tapahtuu! Mainitsin jo Best Beauty Blog -ehdokkuudesta kertovassa postauksessa, että olen saanut upean paikallisen yhteistyökumppanin Aussie Blog Awardseja varten. Tietenkin haaveilin siitä, että saisin laitattaa gaalaan hiukseni ja naamani kuosiin ammattilaisella, mutta en uskonut sen taloudellisesti onnistuvan, ennen kuin ihana luottokampaajani ja meikkitaiteilija Sanna (SK Unik) ilmaisi halukkuutensa sponssata minulle sekä hiusvärin, kampauksen, että meikin iltaa varten! Voitte varmaan kuvitella, miten hämmästynyt, kiitollinen ja superinnoissani tästä olen (kukapa ei olisi)!

Tietenkin jo täällä kotikaupungissani Joensuussa laittautuminen antaa omat haasteensa päivälle, junassa nimittäin istutaan 4½ tuntia, ja pitäisi päivän normaaleista askareista selviytyä kampausta ja meikkiä tuhoamatta. Minusta on kuitenkin suuri etuoikeus saada kaunistautua omalla kampaajallani, joka tuntee hiuslaatuni, tietää tyylini ja jonka tiedän olevan huipputaitava. Niinpä eilen marssin kampaajan tuoliin ja aloimme määritellä hiuksieni kohtaloa :)


Sanna laittoi hiusteni tyvikasvuun Igora Royal-hiusvärin, jolla haimme pehmeää lopputulosta. Valitsimme vaaleamman sävyn tavoitteena saada vähän keväisempää tuntua hiuksiini ja pyrimme pois jyrkästä mustanruskeasta, jota useamman vuoden takaa olen hiuksiini enemmän tai vähemmän haalinut. Tämä väri ei myöskään tuoksunut voimakkaasti, kuten hiusvärit yleensä ja on käsittääkseni myös hellävarainen hiukselle.


Viime keväänä (!) liukuvaalennuttuihin pituuksiin Sanna laittoi punaista pois taittavaa kevyesti vaalentavaa sävyä. Olinkin jo haaveillut hieman hiekkaisista vivahteista kesää ajatellen. Tuumimme Sannan kanssa, että kevätmuoti on niin värikästä, että hiuksissa on ihan hyvä olla jotain luonnollisempaa ja pehmeämpää :) Sanna otti hiusvärissä huomioon tietysti myös gaala-asuni sävyt.

Tässä kehitellään meikin väripalettia... jotain herkullista väriä silmämeikkiin kaavailimme. Odotan kyllä meikattavaksi pääsemistäkin kuin pikkulapsi karkkipäivää. Olen istunut ammattilaisen meikkituolissa kaksi kertaa aikaisemmin. Ensimmäinen oli joku hiusnäytösmalleillu vuodelta kivi, jossa meikki oli hyvin pikainen ja neurtaali. Toinen oli tietenkin oma häämeikkini, joka pidetään luonnollisesti kevyenä ja raikkaana. Käytännössä siis saan ensimmäisen meikkitaiteilijan luoman iltameikin :)


Aviomies osasi kuvata myös kynsihihhulin päivän kynnet :D Kynsillä on tangeriininen Essie - Action, joka on muuten ensimmäinen oranssi lakkani, joka ei taita selvästi punaiseen. Herkullinen on.

Myös kulmakarvat saivat väriä ja muotoa sillä välin kun naamio vaikutti hiuksissa. En ymmärrä miten joku ei tykkää kulmien nyppimisestä. Olin aivan nukahtamispisteessä tuossa tuolissa, kun joku hipsutti naamaa (eli nyppi kulmakarvoja) ja näpräsi hiuksia :D


Kauneusunien (hiusvärin pesun) jälkeen kuivattiin ja muotoiltiin. Sain vielä hopeista vaahtoa latvoihin, joka taittaa keltaisuutta pois. Ikuisena brunettena oli aivan ihmeellistä saada hiusten latvoihin niinkin hiekanvaalea sävy! Ja saan kuulemma alkaa käyttää hopeashampoota sävyn ylläpitämiseksi. Onpa outoa, mutta kiehtovaa (pienet on huvit) :D

unitöhöttynyt bloggaaja

Loppuajan inspiroiduimme kuvista, mallailimme hiuksia ja suunnittelimme myös asun koruvalintoja. Päätin, että korut asuun valitaan hiusten mukaan, eikä toisin päin. Lopputuotos selviää (lopullisesti myös meille) sitten torstaina :) Eipä tässä voi muuta kuin odotella jännityksellä ja innokkuudella mitä gaalapäivä mukanaan tuo!

Ainiin ja ne hiukset... niistä tuli mielestäni aivan ihanan väriset!

Next day shot. Mutta miten ne näyttääkin takaa noin pitkiltä! :o

7. huhtikuuta 2013

tällä viikolla olen...

...kihartanut hiuksia.

...korkannut lenkkikauden.



...suunnittelut tuunailevani.

...syönyt ravitsevan retkiaamiaisen.


...ihastellut. 


...naamioitunut kookoksen tuoksussa.


...saanut pussillisen yllätyksiä.

...ollut lapsenmielinen.


... julkaissut kättentöitäni tärkeän asian vuoksi.


...nauttinut seurakuntayhteydestä kotikirkollani.



... herkutellut hyvässä naisseurassa.


... korkannut myös tennarikauden lempikengissäni.




...kokenut pientä ylpeyttä itsestäni.


Nämä olivat tällaisia kömpelölaatuisia pokkariräpsyjä lähes kaikki tyynni, sillä en ole omaksunut järkkäriä vakituiseksi kavaljeeriksi arkipäiviini. Pokkari sen sijaan toimii inspiraatiokamerana ja sopii laukkuun kuin laukkuun. Pokkarin muistikortille kertyy paljon tavaraa, jotka harvoin päätyy blogiin asti, mutta jos silmänne kestävät, tähänkin voi olla tulossa poikkeuksia :)

PS. Huomenna tapahtuu jänniä, nimittäin heti aamusta hyppään Sannan kampaajantuoliin suunnittelemaan hiuksien kohtaloa Aussie Blog Awardsiin! Täällä ollaan into piukeina sekä hiuksista, että Awardsista ;)

6. huhtikuuta 2013

merenneitohenkiset kynnet

Koska merenneitokynnet olisivat näyttävämmät, nämä ovat siis vain merenneitohenkiset kynnet ;) Olipa ihanaa taas pitkästä aikaa kaivaa kynsilakkalaatikko esiin, valikoida fiilikseen sopiva lakka ja suunnitella kivoja koristeluja. Kokemuksen puutteen huomaa aina, kun yritän asetella pieniä härpäkkeitä kynnelle siististi, mutta omaan silmään näistä tuli kuitenkin sievät!


Turkoosit suomu(/diskopallo)vivahteiset kynnet edustivat minua tänään Joensuussa järjestämässämme Savo-Karjala-Kainuu-alueen kynsiharrastajien miitissä, jota vietettiin siis jo toista kertaa ihanaisten naisten kesken.

Pääroolia kynsien luomisessa näytteli kirkkaan turkoosi kynsilakka Color Club - Blue Ming (Ah, tuo sävy! Oikea rakkauslakka.) ja suomumaisesti eri sävyissä kimaltelevat ja läpikuultavat hexagon-glitterit violetilla pohjalla. Glitterit ostin kynsiharrastajien edellisestä tapaamisesta.


Kynnet ovat helpot myös aloittelevalle koristelijalle:

- Pohjalle lakataan kirkas tai vaalea aluslakka.
- Kärjet (tai oikeastaan noin puolet kynnestä näin lyhyissä pituuksissa) lakataan kivalla sävyllä ja tehdään haluttu muoto, eli tässä tapauksessa vinoranskis. Kerroksia niin monta kuin lakka vaatii peittävään tulokseen. Rajan ei tarvitse olla täydellinen, kun se peitetään glittereillä. Jos olet hidas lakkaaja, kuten minä, kannattaa tehdä yksi tai kaksi kynttä kerrallaan, ettei lakka ehdi kuivua.
- Dipataan dotting tool tai vaikkapa hammastikku ohuelti kirkkaaseen lakkaan, poimitaan sillä glitterit yksitellen ja asetellaan vielä hieman märkään lakkaan.
- Lakataan kerros-pari päällyslakkaa.

Saatinkin ihailla keväisiä, dramaattisia, näyttäviä, varisevia, lyhyitä ja pitkiä kynsiä kaikilla miittiläisillä. Tapaamisesta on tietenkin tulossa vielä postauksia erikseen. Esiteltävää riittää, sillä paljon hyödyllistä ja ihastuksen kiljahduksia aiheuttaneita uutuuksia löytyi ainakin minun goodie bagistani :)