13. huhtikuuta 2012

OPI Teal The Cows Come Home -lakka

Kynsillä tänään toimi tämä combo: 


Sievä turkoosi, ei valittavista (minusta tämä on enemmän turkoosi kuin teal, vaikka häivähdys vihreää siellä onkin havaittavissa). Pakko myöntää, ettei OPIa  turhaan kehuta laatumerkiksi. Lakat levittyvät ongelmitta ja peittävät yhdellä-kahdella keroksella. Pikakuivattava päällyslakka on hyvä, ei kestoltaan ihan huippu, mutta kuivattaa nopeasti.

OPI Teal The Cows Come Home (suom. Siniviherrä lehmät tulemaan kotiin) ja OPI RapiDry Topcoat

 Pahoittelut rumasta taustasta, joka tunki kynsikuviin :S

5. huhtikuuta 2012

ensimmäiset OPI:ni

Nyt joudun kursimaan kasaan pikapostauksen. Eilen lähdin ostamaan uutta kosteusvoidetta Sokokselta, mutta pelkällä naamarasvalla en selvinnyt. Alekoriin oli heivattu monen monta hyvänhintaista kynsilakkaa ja sellaisia merkkejä, joita en normaalisti koskaan raaskisi ostaa. Yksi niistä oli OPI. Tai oikeastaan neljä pientä OPIa.


That's hot! pink, Atomic orange, Teal the cows come home, Rapidry top coat 


Kurttukäsi

4. huhtikuuta 2012

neljän hoitoaineen arviontia

Kylppäristäni löytyy useampi pullo shampoita ja hoitoaineita. Se, miksi niitä on kertynyt useampi laatuaan johtuu kahdesta seikasta: Hiukseni kaipaavat vaihtelua ja osa tuotteista on yksinkertaisesti kehnoja, ne jäävät käyttämättä, mutta lojumaan shampoohyllylle.

Blogeissa esitellään usein uusia tuotehankintoja, mutta yllättävän harvoin kukaan muistaa niistä uutuudenviehätyksen jälkeen kertoa. Siitä oikeasta tuotteesta, ei siitä söpöstä pakkauksesta. Minua ainakin kiinnostaa tietää, miten kosmetiikkaa oikeasti toimii, ettei tarvitsisi vähistä tuloista tehdä turhia virheostoja. Siksipä nappasin suihkukopista neljä tutunnäköistä hoitoainepulloa, joista nyt pamautan arvioni kaikelle kansalle.

Arvioitavat hoitikset ovat Aussie Miracle Moist Conditioner, Toni&Guy Moisture Injection Conditioner, Bed Head Tigi Coulour Goddess Conditioner ja The Body Shop Rainforest Moisture Conditioner.

Hiuslaatuni: Oikukas. Välillä pörröinen ja taipuisa, välillä piikkisuora ja lattea. Pääasiassa kuitenkin paksumpi ja ärhäkämpi kuin perinteinen suomalainen hius. Värjään hiukseni kampaajalla noin 3 kertaa vuodessa. Latvat ovat semikuivat ja kaipaavat hyvää kosteuttajaa, joka ei latista.



 1. Bed Head Tigi Colour Goddess Conditioner - hoitoaine ruskeille ja punaisille värjätyille hiuksille 


Lupaus: "Säilytä etusivun hiusvärisi käyttämällä tätä kermaista ja kiiltoa korostavaa hoitoainetta. Color LockDown -teknologia auttaa kaikkia värijumalattaria kohtaamaan hiusvärin haalistumisen ja tylsistymisen haasteet. Kaiken lisäksi hoitoaine tekee hiukset pehmeiksi ja lukitsee elintärkeän kosteuden hiuksen sisään." (Sokoksen verkkokauppa) Tämä on virallisesti joukon ainoa ei-kosteuttava hoitoaine, siis vaikka kuvauksessa luvataan kosteutta, niin kyseessä on enemmänkin värin säilyttävä hoitoaine.

Hinta: 22e/200ml (11e/100ml)

Tuoksu/Koostumus Toffeentuoksuinen, omaan makuuni liian tunkkaisen makea. Kermainen vaalea koostumus.

Tulos: Yäääh. Voi kurjuuksien kurjuus. Hoitoaine jättää tahmaisen tunteen hiuksiin, vaikka sen huuhtelisi kuinka hyvin pois. Hiukset tuntuvat jo kuivatessa likaisilta. Kenties tuo LockDown-teknologia on liian tehokas? Värin säilymistä en siis erityisemmin päässyt testaamaan, mutta tässä Tigit yleensä ovat onnistuneet minusta ihan hyvin. Mutta en tykkää tahmatukasta, siksi tuote on minulle käyttökelvoton. Ja tähän nähden hinta on minusta aivan liian korkea.

INCI: Vaikuttavia aineita ei erikseen mainita ja ainesluettelo on pitkä.




2. Aussie Miracle Moist Conditioner - kosteuttava hoitoaine


Lupaus: "Auttaa palauttamaan ja ylläpitämään hiustesi luonnollisen kosteustasapainon, tehden niistä pehmeät, kiiltävät sekä helpot käsitellä. Sisältää ravitsevia öljyjä sisältävää macadamia-pähkinää."
(Sokoksen verkkokauppa).

Hinta: 10,50e/250ml (4,2e/100ml)

Tuoksu/Koostumus: Huumaavan voimakas tuoksu, purkkainen, rakastan. Kermainen valkoinen koostumus.

Tulos: Epäilen usein, kun tuotteita hehkutetaan blogeissa tai niistä tulee massojen suosikkeja, etteivät ne oikeasti ole niiiin hyviä tai etteivät ne kuitenkaan sovi minulle... vaan Miracle Moistpa on ihana. MM kosteuttaa sopivasti, ei liikaa ja sopii siksi arkikäyttöön mainiosti. Hiuksesta tulee pehmeä ja sileähkö, mutta ei sellainen yliliukas. MM ei kuitenkaan ole niin loistava, etteikö käytön lisäksi tarvitsisi jotain tehokosteutusta kerranpari viikossa, varsinkin jos hiustenpesua tulee joka päivä. Ja jokin taika tuossa tuoksussa on (se leijuu kokoajan tässä tietokonepöydälläkin)... suihkuhetkestä tulee ihan miraculous. Voin kuvitella, että pähkinät tai mitkä lie ravitsevat ihan hyvin, mutta mitään suurempaa hiuksien hyvinvointimullistusta en ole huomannut.

INCI:  Kolmantena listattu Stearamidopropyl dimethylamine on ainakin hiuksia hoitava aine, mutta harmillisen loppupäässä sijaitsee se tehoaineeksi mainostettu macadamiapähkinäöljy. Noh, sen paremmin inceistä tietämättä, tuote kuitenkin toimii toivotulla tavalla.


 3. The Body Shop Rainforest Moisture Conditioner - kosteuttava hoitoaine


Lupaus: "Täyteläinen hoitoaine kosteuttaa, hoitaa ja silottaa hiuksia. Pracaxi- ja mankettiöljy sekä yhteisökaupan kautta tuotetut hunaja ja kookosöljy hoitavat ja pehmentävät hiuksia. Kuiville hiuksille."
(The Body Shopin www-sivut) Hoitoaine ei sisällä silikonia, parabeeneja tai väriaineita. Joukon ainoa ekoilutuote ja itseasiassa ainoa, joka lupaa myös hoitaa.

Hinta: 11,60e/250ml (4,46e/100ml)

Tuoksu/Koostumus: Erikoinen, hivenen pähkinäinen, vähän ällöttävä tuoksu. Kermainen vaalea koostumus.

Tulos: Aluksi tunne hiuksessa oli mukavan miellyttävä, luonnollinen. Mutta pidemmän päälle huomasin, ettei hoitoaine silota ja jättää hieman tahmean tunteen hiukseen. Palaan silloin tällöin kuitenkin Rainforestiin, kun haluan luonnollisuutta hiuksiin, kun silikonit ovat silottaneet tukan yliliukkaaksi. Pullon ohjeen mukaan hoitoaine pitää sekoittaa veteen ennen hiuksiin levitystä, mutta minusta tuo vähentää selkeästi hoitotehoa. Ehkä siitä johtuu tuo hiuksen tahmautuminen?

INCI: Paljon en ainesosaluetteloita osaa tulkita (muuta kuin ne perus cone-päätteet, öljyjen ja järjestyksen tiirailut), mutta lyhyt incilista näyttää hyvältä. Tässä mainitaan neljäntenä kookosöljy (Cocos nucifera oil), joka on sekä hoitava, että pehmentävä aine. Viidentenä on babassupuunöljy, joka niin ikään pehmentää, mankettiöljy (Schinziophyton rautanenii oil), öljypuun öljy ja hunajakin (Mel) siellä vilahtaa loppupuolella. Viisaat tulkitkoon inciä laajemmin :)



4. Toni & Guy Moisture Injection Conditioner - kosteuttava hoitoaine


Lupaus:  "Tämä kosteustehostaja antaa kuivalle, hauraalle hiukselle vahvuutta ja elastisuutta. Hiuksesi näyttävät terveemmiltä ja täynnä elinvoimaa." (suomensin pullosta)

Hinta: 11-12e/ 250ml (4,4-4,8e/100ml) Omani ostin Kicksin alesta 5 eurolla.

Tuoksu/Koostumus: Tuoksu makuuni liian voimakas ja todella miehinen, partavesimainen. Kermainen valkoinen koostumus.

Tulos: Hius tuntuu silikoniselta, liukkaalta ja taas tahmaiselta. Mikähän mun tukassa on vikana, kun kaikki tuntuvat jättävän sen mähmäiseksi? Ohjeissa kehotetaan harjaamaan hiukset läpi vaikutusaikana, mitä en kyllä suosittele, ellei halua rasvaisennäköistä päätä. Varovaisesti latvoihin käytettynä tästä saa varmaankin mukiinmenevän silikoninaamion. Otsopäätöksen tein ihan pelkästään pakkauksen takia :D

INCI: Ensimmäinen silikoni Cyclopentasiloxane mainitaan viidentenä ja heti seuraavana Dimethicone, joista kumpikaan ei ole vesiliukoinen, jolloin ne saattavat kertyä hiukseen. Paljon muuta ei tästä hoitoaineesta mieleen jääkään kuin silikoni.


Ps. Harmittaa tämä asettelun monimutkaisuus. Ulkoasun leveyksille pitäisi tehdä jotain lukemisen helpottumiseksi. Isoista kuvista en kuitenkaan tahdo luopua.

Pps. Lisäsin uudet tunnisteluokat, jotka koskevat tuotemerkkejä. Jos joku sattuu etsimään tietyn merkin tiettyä tuotetta, on sen löytäminen blogista hivenen helpompaa näin :)