30. maaliskuuta 2012

opinnäytetyön piina

Tässä normaali koulupäiväni:

26. maaliskuuta 2012

arkimeikkini

Minua usein harmittaa, kun en ehdi tai voi tehdä monien kosmetiikkabloggaajien lailla värikkäitä, näyttäviä ja kokeilevia silmämeikkejä ja postata niistä hienoja otoksia blogiin. Tuumasin tänään tovin asiaa ja aloin ajatella toisin: Voinhan kirjoittaa niistä arkisista ja yksinkertaisista meikkiratkaisuista, joita joka päivä käytän. Ne eivät välttämättä kuulu kategorioihin eye candy ja upeat kuvat, mutta niistä voi silti olla hyötyä.

Tänään aloitan esittelemällä perusmeikeistä sen kaikista peruksisimman (äh, mikä on superlatiivi sanasta perus?). Meikissä ei käytetä kirkkaita värejä, vaan ainoastaan kasvojen luonnollisia sävyjä ja piirteitä korostavia tuotteita. Tätä ei voi kutsua nudemeikiksikään, koska kasvoilla selkeästi näkyy, että se on meikattu, mutta sana arkimeikki kuvastaa mielestäni ehostusta hyvin. Käytän pääasiassa myös ainoastaan edullisempaa kosmetiikkaa. Joskus hyvien ja kustannettavissa olevien kosmetiikkatuotteiden löytyminen on työlästä, mutta tälle lompakolle välttämätöntä. Joten erityisesti te, joilla ei budjetti taivu selektiivisiin merkkeihin, korvat hörölle :)

 Jos et jaksa lukea koko selostusta, voit vilkaista vain kuvat pikaisesti ja saat ajatuksen meikistä.


Arkimeikkini askeleet

1. Peitevoide 
Sipaisen kevyesti keltaista peiteainetta nenänpieliin ja hieman paksummin oranssinsävyistä silmien alle.
Tuote: Riittoisa Make Up Storen Cover All Mix, jossa yhdistyy kolme eri peitesävyä on palvellut hyvin. Hinta n. 29e (kuulostaa kalliille, mutta on oikeasti todella riittävä).

2. Meikkipohja
Käytän pääasiassa mineraalipohjia, talvella joskus meikkivoidettakin. Joskus myös sipaus irtopuuteria on paikallaan.
Tuote: Arkikäytössä vakiotuotteeni on ollut The All Natural Face Mineral Foundation - sävy True Beige. Hinta 5-13$, tätä myy The All Natural Facen nettikauppa. Mineraalipohjan vaihto olisi paikallaan, mutta uuden hyvän sävyn ja koostumuksen löytäminen on aina kiven alla. Tarvitsisin paremman sävyn ja kevyemmän, sekä peittävämmän koostumuksen.

3. Kulmakynä
Pohjustuksen jälkeen piirrän kulmille muotoa ja sävyä. Kulmien meikkauksen aloitin vasta joku vuosi sitten, joten meikkaajagurut, antakaa armoa, en vieläkään oikein handlaa tuota muotoilua.
Tuote: Tummemmat kulmat saan Make Up Storen Tri Brow:lla, kolmen sävyn kulmaväripaletilla. Hinta n. 20e.

4. Silmienrajaus
Silmien ehostuksen aloitan nestemäisellä rajauksella. Simppeli musta viiva ripsien tyveen ja pieni nosto silmän yläkulmasta.
Tuote: Nykyisellään käytössä on musta nestemäinen Gosh Eye Liner Pen, hinta siinä 10e tienoilla. Sivellin on kuitenkin liian paksu ja tekee epätasaista jälkeä välillä. En vain vielä raaski hankkia uutta, kun ylimääräistä rahaa ei ole ja kyllä tällä kuitenkin rajaukset saa aikaiseksi.

5. Ripsiväri
Ensin taivutetaan ripset kolmesta eri kohtaa (tyvestä, keskeltä ja latvoista) ja sitten suditaan pari kerrosta ripsiväriä yläripsiin. Alaripsiä en meikkaa, koska haluan jättää meikin pääpainon yläluomelle.
Tuote: Nyt on kiittäminen bloggajasisaria, sillä löysin uuden vakioripsarini blogikehujen ansiosta. Nimittäin Max Factorin False Lash Effect pitää kyllä lupauksensa tuuheista ripsistä. Omani on pituutta ja volyymia lupaava violettihylsyinen Fusion, jossa on mukana pieniä kuituja, joiden pitäisi pidentää ripseä. Kuiduista en tiedä, mutta ripsari on hyvä. Ei se ehkä ihan tekoripsiä saa aikaan (vaikka äiti ensimmäisenä käyttöpäivänä kysyi, että onko mulla vielä ripsienpidennykset!), mutta kerroksia lisäämällä saa kyllä paljon näyttävyyttä ja paksuutta ripsiin. Miinuksena se perusvaiva tuuhentavissa ripsareissa: Kun kerroksia lisää, lisääntyvät myös paakut. Onneksi on ripsiharja, enkä itse ole turhan tarkka paakkujenkaan kanssa... Hinta n. 17,90e Omani ostin tarjouksesta kympillä, kiitos Sokoksen.

6. Highlighter = Hohto/kuultotuote
Sipaisen valokynää kasvoille ja hohtavaa vaaleaa luomiväriä korostamaan tiettyjä piirteitä. Kasvot tuntuvat elottomilta ilman kuultoefektejä.
Tuote: Ostin ihka ensimmäisen valokynäni, Maybelline Dream Lumi Touchin, kuukausi-pari sitten. En ole ihan varma mitä valokynältä vaaditaan, mutta omani toimii ainakin hyvin tuomaan vähän kuultoa ja noh, valoa, pieniin kohtiin kasvoilla. Hintaa kynällä on noin 10e.
Valkoinen kevyesti shimmerinen luomiväri (ihan sama mistä paletista tai minkä merkkinen) sen sijaan luo hohdetta enemmän. Kuvissa alempana selitän kuinka kuultotuotteita käytän.

7. Poskipuna
Tervettä hehkua ja tyttömäisyyttä saa poskipunalla, jota leivtän keyvin sipaisuin ohimillta poskien korkeimpiin kohtiin tai itseasiassa poskilta ohimolle. Se on luonnollisempi suunta minulle.
Tuote: Pari viikkoa olen käyttänyt vain ja ainoastaan Everyday Mineralsin samplepunaa nimeltä Snuggle. Se on ihanan persikkainen, muttei liian aurinkopuuterimainen ja siinä on joukossa hohtavia hippusia. 

8. Aurinkopuuteri
Aurinkopuuteria käytän rajaamaan kasvoja ja tuomaan vähän väriä. Alemmasta kuvasta käy ilmi, että aurinkopuuteria levitän kevyelti hiusrajaan, otsan keskeltä ohimoon asti. Se luo illuusiota pienemmästä otsasta.
Tuote: Paremman puutteessa The All Natural Face Bronzer. Periaatteessa mikä vain bronzeri käy, muttei kovin glitterinen tai hippuinen, sillä tarkoitus on vain varjostaa. 

9. Huulikiilto/-voide
Meikin viimeistelen huulikiillolla, mutta en millään tahmaisella. En siedä arjen tohinassa sitä, että hiukset liimautuvat huuliin.
Tuote: Ja nyt, te jotka ette tykkää yhtään kiiltojen aiheuttamista tahmanaamoista: IsaDora Moisturizing Lip Gloss, sävy Clear. Tässä kiillossa maailman paras koostumus! Se on superpehmeä ja kosteuttava, eikä lainkaan tahmainen. Ei yhtään glitteriä, eikä mitään hippuja. Clear on sävynä kirkas, mutta ei sellainen peilikiiltävä kiilto, ehkä ennemminkin huulirasvamainen. Mutta kiiltävä kuitenkin. Voi levittää ihan sokkona kesken päivän. Täydellinen arjessa, töissä, koulussa... missä vaan! Hinta n. 12,50e.

+ 10. Joskus lisään vielä meikkiin aavistuksen keskiruskeaa, taupen sävyistä luomiväriä korostamaan luonnollista luomivaon varjoa.

Sama lyhyesti kuvilla selitettynä:


23. maaliskuuta 2012

käsintehtyjä sormuksia kaupan

Moni varmaan muistaa ruususormukset, joita vuosi tai pari takaperin myin Katen Korvissa ja blogissa. Kaivoin keväisen perjantaipäivän kunniaksi koruboksini esiin ja kappas - siellähän oli vielä monen monta sormusta! Itse en ihan näin montaa ruusuista sormusta tarvitse, miksi en siis laittaisi niitä uudelleen myyntiin. Tällä kertaa kauppaan koruja ihan täällä oman blogin puolella.

Jos kiinnostut ostamaan sormuksen, laita minulle sähköpostia osoitteeseen katjamarian@gmail.com. Mainitse tuotteen numero ja osoite, jonne korut toimitetaan. Laitan sinulle sähköpostilla maksuohjeet :) Voit varata tuotteen myös tähän merkintään kommentoimalla.

RUUSUSORMUS
Kaikissa nikkelitestattu säädettävä sormusosa korumetallia, jonka väri mainittu sormuksen kuvauksessa. Olen yrittänyt kuvata sävyt mahdollisimman luonnollisina, mutta ne voivat vaihdella eri näytöissä.

HINNAT
5,00 € / 1 kpl + postikulut 1,00€
12,00€ / 3 kpl + postikulut 1,00€


Vaaleanpunainen ruusu + pronssinen sormus *MYYTY*


Vaalea jadenvihreä ruusu +  hopeinen sormus *MYYTY*


Vihreä ruusu + hopeinen sormus 
(luonnossa ruusu on hieman tummempi)


Vaaleansininen ruusu + hopeinen sormus


 Harmaa ruusu + hopeinen sormus


Violetti ruusu + hopeinen sormus (löytyy 2 kpl)


 Luonnonvalkoinen ruusu + pronssinen sormus


 Roosa ruusu + pronssinen sormus

  
9a Vaaleanvihreä ruusu + hopeinen sormus
9b Vaaleanvihreä ruusu + pronssinen sormus


Lady-cameosormus, samanhintainen kuin ruusutkin. Pronssinen.

KULJETUS
Sormukset lähtevät matkaan kartonkirasiassa (alla) ja kuplamuovikirjekuoressa. Pakkaan siis tuotteet mahdollisimman hyvin, mutta en vastaa postin rikkomista tuotteista. Sormukset on liimattu kuumaliimalla ja olen testannut niiden kestävyyttä nykimällä irti, eikä ole lähtenyt. Joskus kuitenkin käytössä kolhiintuessa ruusuosa on lähtenyt irti ja olen liimannut niitä takaisin, mutta sanotaan näin, että ikuista takuuta niillä ei ole :)

21. maaliskuuta 2012

day 17: glitter

Kynsilakkahaasteen glitter-päivää olen odotellut hieman kauhufiiliksin. Glitter jossain määrin kynnellä on söpöä, mutta väistämättä 90-luvun lapsena siitä tulee liian elävät assosiaatiot ensimmäisiin meikkikokeiluihin. Tätä on onneksi keksitty neutralisoimaan mattapäällyslakat, jotka tekevät glitteriinkin kauniin huurrepinnan. Toiseksi, glitterkynnet olisivat olleet vähän epäasialliset töissä tai eräässä harjoitteluhaastattelussa, josta lisää kuulen ensi viikolla.

Toteutin glitterkynsinä gradienteissa hyväksihavaitsemallani sienitekniikalla pienet harmaanhopeat glitterliukuvärit tai ehkä enemmänkin tipit, vaikka tekniikka onkin sama. Näin ne olivat suht ulkoilukelpoiset, vaikka on ne kirjastontädit saaneet tuijotella sormiltani radikaalimpaakin kynsitaidetta viime aikoina :)


Pohjalla ensimmäinen Models own -lakkani nimeltä Bare Beauty, koko kynnellä yllättävän peittävä hopeaglitterlakka B.pretty 6 SilverStars ja tummana kärjissä pienempiglitterhippuinen Lumene Natural Code 22 Classy.

Tänään tein myös jotain historiallista: Mätsäsin silmämeikin kynsiin. Alaluomella on persikkaista shimmeriä ja ylhäällä harmaata. Joskin yläluomeni olemattomuuden vuoksi se harmaa jää vähän näkymättömiin...

 

Ja silmälasin takaa meikkiä ei enää juuri näykään. Tämän vuoksi uskallan käyttää värejä ainoastaan rillimeikeissä. Tykkään siis arkimeikissä näyttää mahdollisimman naturellilta ilman ylilyöntejä mihinkään suuntaan. Arki sujuu kohdallani helpommin, kun ei tarvitse varoa silmien hieromista tai miettiä sitä mitkä hiukset tai vaatteet meikkiin sopisivat. Ja näin voin panostaa vaikka kynsiin tai vaatekappaleeseen ilman että olen yyberlaittautuneen oloinen, sitä kun en koulu-kirjasto-seurakunta-akselilla halua olla.

 

Kynsilakkahaasteen 17. päivä.

17. maaliskuuta 2012

dreaming

Ensi kesänä toteutetaan unelmia. Ja täytetään se toiminnalla. Toivottavasti olisi lämmintä.

Näistä kuvista voi päätellä minkälaiseen projektiin saatan joutua/päästä. Mikään ei ole vielä varmaa, mutta fiilistellä jo voi!


Toinen toteutuva unelma liittyy yksiin juuri tilattuihin lentolippuihin. Mutta niihin ei liity lomailu... can't wait!

16. maaliskuuta 2012

ne pienet kivat jutut

Olen monista blogeista bongaillut näitä Just Little Thingsejä ja ihastuin konseptiin itsekin niin kovin, että halusin tehdä oman pienet kivat jutut -kokoelman. On ihastuttava idea kerätä kokoelma arjen pieniä juttuja, joista tulee iloiseksi tai tyytyväiseksi ja huomata vielä kuinka monet niihin samastuvat. Eritoten niihin, joiden luulit olevan omia outoja pikkuilojasi :) Ja ehkä se tärkein: Ymmärtäminen, mistä kaikesta voi olla kiitollinen.



Lähetin JustLittleThingsiin vielä pari omaa fiilistelyäni, jotka puuttuivat listalta:
"Se tunne kun kävelet uusissa hiuksissa kampaajan ovesta ulos" ja
"Se kun huomaat hiuksiesi heiluvan tuulessa kuin elokuvissa" ja
"Kastuminen läpimäräksi kesäsateessa"

Tämän postauksen tekoon on muitakin syitä: Aika on niin kortilla opinnäytetyön ja muiden härdellejen kanssa, ettei kunnon blogipäivityksille ole juuri nyt aikaa. Muista härdelleistä kerron myöhemmin lisää, kunhan minulla on lupa ihan kunnolla innostua. Nyt yritän keskittyä oppariin.

Ps. Ihan huippuja juttuja taas mun ykkösidoli Jumala on tehnyt. Kirjoitin eilen kirjeen, jossa tekstimuodossa toin ilmi rukouksia ja mitä mulle kuuluu, miltä musta tuntuu (=vali, nyyh, pliis). Suljin sen kuoreen ja kirjoitin siihen että Isä Jumalalle. Sain seuraavana aamuna sähköpostilla rukousvastauksen. Jumala on vissiin vähän nykyaikaisempi kuin mie ja miun snail mailit.

7. maaliskuuta 2012

kynsilakka-himotuslista top 10

Omistan noin 35 värilakkaa ja kymmenisen päällys-/alus-/hoito-/erikoislakkaa. Noin 1/3 lakoista on vähän tai rajusti kuivahtaneita, 1/3 huonoja koostumukseltaan tai muuten epämiellyttävä käyttää vaikka väärän värisävyn takia (tai heräteostelun). Aktiivikäyttölakkoja on jotakuinkin siis paljon vähemmän mitä ensi silmäyksellä lakkaboksiini voisi kuvitella.

Kenkälaatikkojen kierrätyskäyttö kunniaan. Joku söpis paketointipaperi tuohon vielä päälle, niin avot!
Ajattelin, että olisi käytännöllistä miettiä vähän mihin sijoittaa roposensa, olla ostamatta halpaa ja huonoa jos aikoo saada vakikäyttöön laadukkaan ja kauniinvärisen lakan. Monilta kynsibloggaajilta löytyykin himotus- ja hankintalistoja ja koska yksinkertaisesti haaveilu herkuista sävyistä on aivan ihannaa (ja varsin hyödyllistä ajanvietettä, kun ei pitäis tehdä ainakaan opinnäytetyötä), niin minäkin googlasin tieni pariin nettikauppaan ja aloin valikoida suosikkejani.

Koska minulla ei ole monistakaan merkeistä pidempiaikaista kokemusta, niin nämä pari brändiä saavat toimia esimerkkeinä minkälaisia koostumuksia ja sävyjä etsin.

1. Mintunvihreä creme kuten Essie Mint Candy Apple, Models Own Jade Stone tai China Glaze Re Fresh Mint.


2. Koralli-pinkki creme, esim. Essie Haute as hello tai China Glaze IV

 
3. Beige-taupe creme, esim. Essie Jazz

4. Vaalea lila creme, esim. Essie Lilacism tai astetta tummempi Models Own Lilac Dream



5. Pastellipinkki creme, esim. China Glaze Go Go pink tai Models Own Pastel Pink

6. Vaaleansininen creme, esim. Models Own Blooboo tai Chanel Riva


7. Keskipinkki creme, esim. China Glaze Sugar High (lämpimämpi) tai Essie Need A Vacation (vaaleampi)


8. Isohippuinen glitterlakka, esim. China Glaze Luxe And Lush tai Color Club Covered In Diamonds


9. Vaalea persikka creme, esim. Essie A Crewed Interest tai Models Own Peach Serbet


10. Nude, esim. Essie Naked Truth tai China Glaze Nude


Kuvat Essie, Models Own, China Glaze, sekä ystävämme google

Näitähän riittäisi vaikka top20:iin asti! Hidasta, mutta hauskaa puuhaa tämä sävyjen metsästys. Laitoin myös huomiolle, että pientä keväisyyttä sävyvalinnoissa havaittavissa.